Bayburt Üniv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 31 Ağustos 2012 14:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bayburt Üniv. Fen Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2012-2013 Öğretim Yılı Lisansüstü Programı

Başvuru ve Kesin Kayıt Tarihleri

Başvuru Başlama Tarihi

17.08.2012

Son Başvuru Tarihi

07.09.2012

Mülakat Tarihleri

10-11. 09. 2012

Kazanan Adayların İlan Edilmesi

13. 09. 2012

Kazanan Adayların Gerekli Evrakları Teslimi ve Kesin Kayıt Tarihi

17-21 Eylül 2012

Yedek Kontenjan İlanı ve Kesin Kayıt Tarihi

27-28 Eylül 2012

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Anabilim Dalları YÜKSEK LİSANS Öğrenci Kontenjanları

ANABİLİM Kabul Şekli ÖĞRENCİ KABUL EDİLEN PROGRAMLAR
DALI ve Sayısı (Aşağıda adı geçen bölümlerden mezun olmak)
  Doğrudan ve  
  Bilimsel Hazırlıkla  
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 15 Doğrudan:
İnşaat Mühendisliği
Bilimsel Hazırlık
Çevre Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Mimarlık, Yapı Eğitimi (T.E.F.)

BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1) 1 adet Fotoğraf

2) Başvuru Formu (Enstitümüz web sayfasından temin edilebilir.)

3) LisansMezuniyet Belgesi veya Diplomanın onaylı sureti

4) 2009 Sonbahar dönemi ve sonrası Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi?nin onaylı sureti (ALES sayısal puan türünde en az 55 puanı olanlar müracaat edebilirler.)

5) Lisans öğrenimi boyunca alınan bütün derslerin başarı notlarını ve mezuniyet not ortalamasını gösteren not dökümü (transkript) belgesinin onaylı sureti

6) Lisansüstü programlara başvururken transkripti dörtlük sisteme göre düzenlenmiş adayların dörtlük sistemdeki notlarının 100?lük sistemdeki karşılıkları, Yüksek Öğretim Kurulu?nun 05.09.2008 Tarih ve 24853 sayılı kararı gereğince kabul edilen ?Not Dönüşüm Tablosu? üzerinden yapılacaktır.

7) Ön kayıt müracaatları http://ubs.bayburt.edu.tr/Ogrenci/Ogr0207/Default.aspx?lang=tr-TR elektronik ortamında yapılacak ve müracaat evrakları başvuru tarihleri içerisinde enstitüye şahsen teslim edilecektir.

8) İnternet üzerinden müracaat eden adayların, evraklarını enstitüye teslim edip müracaatlarını başvuru tarihleri içerisinde şahsen veya vekâlet yoluyla ve İnternetten onaylatmaları zorunludur. Aksi takdirde müracaatları geçersiz sayılacaktır.

9) Sonuçlar ilan edildikten sonra kayıtlar öğrenciler tarafından bizzat yaptırılacak, haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle bizzat başvuramayan adaylar, vekâlet veya kanuni temsilcileri aracılığıyla kayıt süresi içinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Her ne sebeple olursa olsun başvurduğu programlardan birine yerleştirildiği halde belirlenen tarihlerde kazandıkları programa kayıt yaptırmayanlar, kayıt yaptırma hakkını kaybetmiş sayılacağından yedekler için yapılacak yerleştirmeye dâhil edilmeyeceklerdir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1) Tezli Yüksek Lisans programına başvuracakların ALES puanının % 50?si, Lisans mezuniyet ortalamasının % 40?ı ve mülakat sınavı sonucunun % 10?unun toplamı en az 55 puan olmalıdır. Kazananların belirlenmesinde en yüksek nottan itibaren yapılacak sıralamada kontenjan içinde kalanlar programa kabul edilirler. Kontenjan sayısı kadar asıl aday, kesin kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlar için yedek aday olarak ilan edilir.

2) Mülakat notu 50?nin altında kalanlar programa kabul edilmezler. Puanların eşit olması durumunda ALES puanı yüksek olan öğrenciye öncelik tanınır.

3) Kayıt hakkı kazanan adaylardan ilan edilen tarihlerde kesin kayıt yaptırmadıkları için boş kalan kontenjanlar için, yedek olarak ilan edilen adaylardan müracaat edenler alınacaktır.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN İLAVE BELGELER

Aşağıda istenen bütün belgelerin aslı veya onaylı sureti alınacaktır., Enstitüde hiçbir evrakın tasdiki yapılmayacaktır.

1) 6 Adet Fotoğraf (Mevzuata uygun olacak)

2) Nüfus Cüzdan sureti

3) Harç dekontu (Halk Bankası Şubesi Lisansüstü Eğitim Harcı Hesabına Öğrenci Numarası ile yatırıldığına dair).

4) Erkek öğrenciler için Askerlik Şubesinden alınacak Durum Belgesi

ADAYLARIN DİKKATİNE

Müracaatlar şahsen veya vekâlet yoluyla yapılacağından postayla başvuru kabul edilmeyecek, başvuru ve kesin kayıt süreleri uzatılmayacak ve başvuru sırasında alınan belgeler iade edilmeyecektir.

ADRES:Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsü

Eğitim Fakültesi Binası Kat:3 BAYBURT

Tel: 0458 211 11 95

Faks: 0458 211 11 96

E-mail: [email protected]