İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 18 Ağustos 2005 00:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Personel İlanı

18/08/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden :

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği?nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

1 ? İstenen belgeler:

a) Profesör ve doçent kadroları daimi statüde olup, 2547 Sayılı Kanun?da belirtilen şartlara haiz adayların, dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, doçenlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı profesörler 6 nüsha, doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs Alanı Urla - İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2 ? Adayların 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3 ? Başvuracakların, 2547 Sayılı Kanun ile aranan şartları ve yabancı dilde (İngilizce) eğitim - öğretim yapan Yükseköğretim Kurumlarında görev alacak öğretim elemanları için öngörülen atanma şartlarını ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamaları gerekmekte olup, sözkonusu kriterler http://www.iyte.edu.tr sitesinden temin edilebilir.

4 ? Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5 ? Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Birimi Anabilim Dalı Ünvan Adet Açıklama
Mimarlık Fak. Endüstri Ürünleri Tasarımı Profesör 1 Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Uygulama alanında teorik çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fak. Endüstri Ürünleri Tasarımı Doçent 1 Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Uygulama alanında teorik çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fak. Restorasyon Profesör 1 Mimarı Restorasyon konusunda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapmış ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Profesör 1 Bilgisayar donanım ögeleri, sistem yapısı ve bilişim ağları konularında çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Doçent 1 Bilgisayar donanım ögeleri, sistem yapısı ve bilişim ağları konularında çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Makine Mühendisliği Profesör 1 Konstrüksiyon/Makine elemanları tasarımı konularında araştırmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Elektrik Elektronik Müh. Profesör 1 Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği alanında çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Elektrik Elektronik Müh. Doçent 1 Mikroelektronik veya elektronik devre elemanları ve sistemleri konularında çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Kimya Mühendisliği Doçent 1 Kimyasal Reaksiyon Mühendisliği konusunda araştırma ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Profesör 1 Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Doçent 1 Biyoinformatik alanında çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Fizik Profesör 1 Katıhal Fiziği alanında çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Fizik Doçent 1 Süperiletkenlik veya organik ince filmler konularında çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Matematik Profesör 1 Uygulamalı Matematik konusunda çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fakültesi Matematik Doçent 1 Uygulamalı Matematik konusunda çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.