İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 24 Ağustos 2012 01:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi alım ilanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete?de yayınlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların özgeçmiş, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak; bir dilekçe, iş talep formu ve 2 adet fotoğraf ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete?de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Birimi Anabilim Dalı Unvan Adet Derece Açıklama
Fen Fak. Matematik Doçent 1 3. Analiz ve Uygulamalı Matematik alanında çalışmaları olmak.
Fen Fak. Fizik Doçent 1 1. Yüksek- dielektrik değerlikli oksit filmlerin lazer ve saçtırma tekniğiyle büyütülmesi ve karakterizasyonu , saydam iletken oksitler, X-ışını fotoelektron spektroskopisi aracılığıyla yüzey ve derinlik analizi konularında araştırma ve yayınlar yapmış olmak. Fizikte doktora derecesine sahip olmak.
Fen Fak. Fizik Doçent 1 1. Fotonik kristaller, fotonik kristal dalga kılavuzları ve optik fiberler üzerinde ulus- lararası düzeyde seçkin teorik çalışmalar yapmış olmak.
Fen Fak. Fizik Doçent 1 2. Katı hal sistemlerde kuantum bilginin saklanması ve işlenmesi, açık kuantum sistemlerde kuantum dolanıklık , yarı-iletken nanoyapıların optik özellikleri ve foto- voltaik uygulamaları.