Rekabet Kurumu Mütercim Tercüman Alım İlanı

İlan Giriş : 11 Ağustos 2005 00:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Rekabet Kurumu Mütercim Tercüman Alım İlanı
REKABET KURUMU

MÜTERCİM-TERCÜMAN

GİRİŞ SINAVI

4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince kurulan Rekabet Kurumu'nda çalıştırılmak üzere üniversitelerin Mütercim-Tercüman programlarından ya da bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından öğrenimini lisans düzeyinde tamamlamış olanların katılabileceği Mütercim-Tercüman kadroları için ilk defa atama yapmak üzere giriş sınavı açılacaktır.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

A- Devlet Memurları Kanunu'nun 48 nci maddesindeki niteliklere sahip olmak,

B- Yukarıda sayılan yüksek öğretim kurumlarının en az lisans düzeyindeki programını bitirmiş veya mülakat sınav tarihi itibariyle bitirecek olmak,

C- Erkeklerde askerliğini yapmış olmak veya askerlikle ilişiği bulunmamak (Başvuru tarihinde askerliğin ertelenmiş olması yeterlidir.)

D- Sınava katılmak için; "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan 2004 ve 2005 yılı "Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSSP6) 80 ve üzerinde almış olmak .

SINAVLAR

İngilizce dilinden yapılacak olan sınavlar yabancı dil sınavı ve mülakat sınavı olmak üzere iki aşamadır.

Birinci aşama, yabancı dilde eğitim veren üniversitelerden Kurumumuzca tesbit edilen birinde yazılı ve sözlü olarak 17 Eylül 2005 tarihinde yapılacaktır. İkinci aşama olan mülakat sınavı Kurumumuzda yapılacaktır.

Sınavın değerlendirilmesi; yazılı sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alanlar sözlü sınava alınacaktır. Birinci aşamanın sonuç başarı sıralaması yazılı ve sözlü sınavın puanlarının ağırlıklı ortalamasının alınması suretiyle belirlenir. Bu ortalamanın alınmasında yazılı sınavın ağırlığı %70, sözlü sınavın ağırlığı %30 dur. Birinci aşamanın başarı sıralamasındaki ilk 9 aday Kurumumuzca yapılacak mülakat sınavına girmeye hak kazanır.

Yabancı dil yazılı sınav soruları çoktan seçmeli 5 seçenekli olup, 4 yanlış 1 doğruyu götürecektir. Dil ve kelime bilgisi, okuduğunu anlama ve çeviri şeklinde yapılacak bu sınavda sözlük kullanılmaz.

Mülakat Sınavında başarılı olan adaylardan sonuç başarı sıralamasına göre 3 kişiye kadar atama yapılacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Sınava katılabilmek için Kurumumuzdan ve www.rekabet.gov.tr internet adresinden temin edilen Başvuru Formu, Öğrenim Belgesi, KPSS Sınav Sonuç Belgesi ve iki adet fotoğraf en geç 15/09/2005 tarihi mesai sonuna kadar ulaşacak şekilde Kurumun Ankara'daki merkezine şahsen veya posta yoluyla, İstanbul İrtibat Bürosuna ise şahsen teslim edilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Ankara'dan başvuracak adayların posta yoluyla yapacakları başvurular kabul edilmeyecektir.


ADRES 1: ADRES 2:
Rekabet Kurumu Başkanlığı Rekabet Kurumu İstanbul İrtibat Bürosu
Bilkent Plaza B 3 Blok İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) İş Blokları
06800 Bilkent ANKARA A-1 Blok Kat:4 No:195 34149 Yeşilköy / İSTANBUL

TELEFON : TELEFON :
(0 312) 291 44 44 (0 212) 465 79 20-21-22