Ardahan Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Ağustos 2012 08:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ardahan Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN:

Üniversitemiz birimlerine, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddeleri ile 31.07.2008 tarih ve 26953 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 19.09.2009 tarih ve 27354 Sayılı ve 09.03.2010 tarih ve 27516 Sayılı Resmi Gazetede yeniden düzenlenen ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? hükümleri çerçevesinde öğretim elemanı alınacaktır.

A- GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2- Başvurularda merkezi sınavdan (ALES) en az 70 puan almış olmak.

3- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS)?den, en az 90 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

4- Denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans öğrenimini tamamlamış olanlar.

B- ÖZEL ŞARTLAR

1- Yabancı Dil okutmanları hariç olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerde (Rektörlüğe Bağlı Bölümler Dâhil) atanacak okutman adaylarında en az yüksek lisans mezunu olmak.

2- Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında Lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak, 4 lük not sisteminin 100 lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu Kararıyla belirlenir.

C-MUAFİYET

Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 31.07.2008 tarihli ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik?in yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının başvurularında, merkezi sınav (ALES); meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz.(merkezi sınavdan muaf olan adayların son iki yıla ait ALES notunun bulunmaması halinde, ALES puanı 70 olarak kabul edilir)

D - BAŞVURMA YERİ VE İSTENEN BELGELER

1- Başvuru dilekçesi (www.ardahan.edu.tr)

2- Özgeçmiş

3- Lisans diploma örneği (Onaylı)

4- Lisans transkript belgesi (Onaylı)

5- Yüksek Lisans/Doktora diploma örneği (Varsa)

6- ALES belgesi fotokopisi

7- KPDS veya ÜDS sonuç belgesi fotokopisi

8- Nüfus cüzdanı fotokopisi

9- 2 Adet vesikalık fotoğraf

10- Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi

11- Hizmet belgesi (Daha önce Kamu hizmetinde çalışanlardan istenilmektedir.)

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ :

Adaylar başvurularını Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı?na yapacaklardır. Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Eksik ve onaysız belgelerle yapılacak müracaatlar ile süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Adayların yanlış beyanda bulunmaları halinde yapılan işlemler geçersiz sayılacak ve haklarında kanuni işlem yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar ulaşması gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

NOT :Mezuniyet Belgeleri, Transkript ve Askerlik Belgelerinin Aslı, Noter veya Üniversitelerce onaylı suretleri, Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

Ön değerlendirme sonuçları ve kesin sonuçlar Üniversitemiz web adresinde yayınlanacak olup bu aynı zamanda tebligat niteliğinde olacaktır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

  İlgili Fakültelerin İngilizce Öğretmenliği,İngiliz Dili ve Edebiyatı,Amerikan Kültürü ve Edebiyatı,İngiliz Dil Bilimi veya İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümlerinden birinden lisans mezunu olmak. Okutman 3 04 Eylül 2012