Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Ağustos 2012 16:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünden:

DÜZELTME İLANI

07/06/2012 tarih ve 28316 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan "DETAY İML. MÜH. MAK. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ."nin Kamu-Kurum ve Kuruluşlarının İhalelerine katılmaktan yasaklanması duyurusunda, firma ortağı Sevda AKÇAY'ın ismi sehven bildirilmiş olup Sevda AKÇAY Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İhalelerine katılmaktan yasaklanmış değildir.

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Akademik birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri ile Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvurma Atama ve Görev Süresi Uzatımı İle İlgili Yönerge hükümleri doğrultusunda Öğretim Üyesi alınacaktır.

MÜRACAATTA ARANACAK ŞARTLAR:

PROFESÖRLER İÇİN

- 2547 Sayılı Kanun'un 26. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Profesör kadroları daimi statüdedir.

- Dilekçe (Başlıca araştırma eseri belertilecektir) ve dilekçeye eklenecek Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu , Doçentlik Belgesi onaylı sureti, Öğrenim Belgeleri, Nüfus Cüzdan Sureti ile 2 adet fotoğraf,

- Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlenlendirme Formu, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (Altı) takım dosya , DOÇENTLER İÇİN

- 2547 Sayılı Kanun'un 25. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Doçent kadroları daimi statüdedir.

- Dilekçe ve dilekçeye eklenecek Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Doçentlik Belgesi onaylı sureti, Öğrenim Belgeleri, Nüfus Cüzdan Sureti ile 2 adet fotoğraf,

- Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlenlendirme Formu, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) takım dosya ve yayın listesi

YARDIMCI DOÇENTLER İÇİN

- 2547 Sayılı Kanun'un 23. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Dilekçe ve dilekçeye eklenecek Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu, Nüfus Cüzdanı Sureti, Doktora Belgesi, Öğrenim Belgeleri ile 2 adet fotoğraf,

- Özgeçmiş, Akademik Etkinlik Değerlenlendirme Formu, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosya ve yayın listesi

- Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır.

GENEL ŞARTLAR

- Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir.

- Yurtdışı Kurumlardan alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca Denkliği'nin onaylanmış olması şarttır.

- İlan şartlarımızı taşıyan adayların ilanımızın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde; Profesör ve Doçent adayları Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına, Yardımcı Doçent adayları ise ilgili birimlere bizzat başvurmaları gerekmektedir.

- Posta ile yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

NOT: "Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Elemanı Kadrolarına Başvurma Atama ve Görev Süresi Uzatımı ile ilgili Yönerge" ye (www.bayar.edu.tr/personel/yonergeler.htm) adresinden, "Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu" na (www.bayar.edu.tr/personel/form_lar.htm) adresinden ulaşılabilmektedir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVAN DER. ADET AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Profesör 1 1 Bitki Biyoteknolojisi ve Doku Kültürü Alanında Çalışmaları Bulunmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Matematik Profesör 1 1 Diferansiyel, Diferansiyel Fark, İntegro -Diferansiyel ve İntegro Diferansiyel Fark Denklemler Konusunda Çalışmaları Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Analitik Kimya Profesör 1 1 SFC ve HPLC Alanında Yayınları Olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Profesör 1 1 Terör Ekonomisi Konusunda Ekonometrik Çalışmaları Bulunmak.
Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Profesör 1 1 Tıp Doktoru, Halk Sağlığı Uzmanı, Kronik Hastalıklar Epidemiyolojisi ve Niteliksel Araştırma Yöntemleri Konusunda Deneyimli Olmak.
Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Profesör 1 1 Tıp Doktoru Olmak.Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Olmak.Bakteriyoloji Alanında Deneyimli Olmak.
Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 1 Torakoabdominal Cerrahide Spinal Kord Koruması Konusunda Deneysel Çalışmaları Olmak.
Tıp Fakültesi Adli Tıp Profesör 1 1 Frontal Sinüs BT'lerinden Kimliklendirme Konusunda Çalışmaları Olmak.
Tıp Fakültesi Radyodiagnostik Profesör 1 1 Pediatrik Radyoloji Ek İhtisas Belgesi Bulunmak.
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Doçent 1 1 Doçentliğini Atatürk İlkeleri ve Türkiye Cumhuriyeti Alanında Almış Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Genel Fizik Doçent 1 1 Minerallerin ve Yarı İletken Malzemelerin Katodolüminesansı Konusunda Çalışmış Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Organik Kimya Doçent 1 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Doçent 1 1 Bayesyen Regresyon ve Zaman Serileri Analizi Konusunda Çalışmış Olmak
Mühendislik Fakültesi Geoteknik Doçent 1 1 Zeminlerin Yüzey Özellikleri ve Kirlenmiş Zeminler Konularında Çalışmaları Bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Biomühendislik Doçent 1 1 Bitkisel Protein/Polimer Bazlı Ambalaj Materyallerin Ekstrüzyonu Konusunda Çalışmaları Olmak
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Doçent 1 1 Omurga Cerrahisi Konusunda Çalışmaları ve Deneyimi Olmak.
Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Doçent 1 1 Allerji Uzmanı Olmak.
Tıp Fakültesi Psikiyatri Doçent 1 1 Bipolar Bozukluk ve Şizofrenide Nazal Siklus Konusunda Yayını Olmak.
Ahmetli Meslek Yüksekokulu   Yrd.Doç . 3 1 Maliye Alanında Doktora Yapmış Olmak. Yükseköğretim Kamu Harcamaları Etkinlik Analizi Konusunda Çalışmaları Bulunmak.
Beden Eğitimi ve Spor YO Rekreasyon Yrd.Doç . 3 1 Doktorasını Benlik Saygısı ve Fiziksel Aktivite Üzerine Yapmış Olmak. Gençlerde Serbest Zaman Aktiviteleri Konusunda Çalışmış Olmak.
Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Yrd.Doç . 4 1 Türk Dünyası Edebiyatları ABD ve Çağdaş Türkmen Edebiyatı Alanında Doktora Yapmış Olmak.
Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğr.ve Teknoloji Eğt . Yrd.Doç . 4 1 Bilgisayar Yazılımı Geliştirilmesi ve Veri Tabanı Geliştirme Konusunda Uzman Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Yrd.Doç . 4 1 İnanç ve Kültür Coğrafyası Konusunda Çalışmış Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Yrd.Doç . 4 1 Klasik Yunan ve Roma Dönemi Anadolusu Üzerine Çalışmaları Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Uygulamalı Matematik Yrd.Doç . 3 1 Uygulamalı Matematik Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora Yapmış Olmak. Sınır Değer Problemlerinin Nümerik Çözümü Üzerine Çalışmış Olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Geometri Yrd.Doç . 4 1 Geometri Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora Yapmış Olmak. Real ve Dual Uzaylarda Regle Yüzeylerin Ofsetleri Üzerine Çalışmış Olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Yrd.Doç . 4 1 Hukuk Fakültesi Mezunu Olmak ve İş Hukuku Alanında Çalışmaları Olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Teorisi Yrd.Doç . 4 1 Türkiye-Avrupa Birliği Ticareti Konusunda Çalışmaları Bulunmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Yrd.Doç . 4 1 Hukuk Fakültesi Mezunu Olmak ve Rekabet Hukuku Konusunda Çalışmaları Olmak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimleri Yrd.Doç . 4 1 Uluslar arası Kamu Politikaları ve Demokratikleşme Konusunda Çalışmış Olmak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Yrd.Doç . 4 1 Uluslar arası Yönetişim ve Demokratikleşme Konusunda Çalışmış Olmak
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimleri Yrd.Doç . 4 1 Türk Siyasal Hayatı ve Kurumları Konusunda Çalışmaları Bulunmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikası Yrd.Doç . 5 1 Serbest Bölgeler ve Organize Sanayi Bölgeleri Konusunda Çalışmaları Olmak.Orta Asya Ekonomileri Konusunda Yayınları Bulunmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Yrd.Doç . 5 1 Demokratik Kurumsallaşma ve Yerel Yönetim- Demokrası İlişkileri Konusunda Çalışmaları Olmak. Orta Asya Demokrasileri Konusunda Yayınları Bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Biomühendislik Yrd.Doç . 5 1 Üreaz Enzimin İmmobilizasyonu ve Membran Performansının Modellenmesi Konusunda Çalışmaları Olmak.
Mühendislik Fakültesi Biomühendislik Yrd.Doç . 5 1 Paratiom -Metil Tayini İçin Triozinazlı Kitosan ve Jelatin Filmlerinin Hazırlanması Konusunda Çalışmış Olmak.
Mühendislik Fakültesi Malzeme Yrd.Doç . 5 1 Sandviç Esaslı Kompozit Malzemeler ve Patlamaya Karşı Dirençli Enerji Abzorbe Eden Yüzeylerin Üretimi Konusunda Çalışma Yapmış Olmak.
Mühendislik Fakültesi Yapı Yrd.Doç . 3 1 Ön Üretimli Betonarme Plakaları İle Güçlendirme ve Serendip Elemanlar Konusunda Çalışmaları Bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Donanımı Yrd.Doç . 4 1 Bilgisayar Mühendisliği Lisans Mezunu Olmak, Kriptografi , Bilgi ve Ağ Güvenliği Üzerine Çalışmaları Bulunmak.Yabancı Dille Öğretim Yapmış Olmak veya KPDS/UDS Dil Sınavından 80 ve Üzeri Puan Almak.
Sağlık Hizmetleri MYO   Yrd.Doç . 4 1 Tıp Fakültesi Mezunu Olmak. Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyolojisi Alanında Doktorasını Yapmış Olmak. 10(on) Yıllık İş Tecrübesi Olmak.
Sağlık Hizmetleri MYO   Yrd.Doç . 4 1 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Mezunu Olmak ve Alanında Doktora Yapmış Olmak. 10(on) Yıllık İş Tecrübesi Olmak.
Tıp Fakültesi Acil Tıp Yrd.Doç . 3 1 Kafa Travması Konusunda Yayınları ve Deneyimi Olmak.
Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Yrd.Doç . 3 1 Jinokolojik Onkoloji Konusunda En Az 3(üç) Yıl Deneyimli Olmak. Borderline Over Tümörleri Konusunda Yayınlar Yapmış Olmak.
Tıp Fakültesi Adli Tıp Yrd.Doç . 3 1 Klinik Toksikoloji Eğitim Sertifikası Olmak.
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Yrd.Doç . 3 1 Ekokardiyografi'de Kroner Akım Rezervi Değerlendirilmesi Konusunda Yayını ve Deneyimi Olmak.
Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Yrd.Doç . 3 1 Eğitim Becerileri Kursu Almış Olmak ve Bu Konuda Eğitici Olarak Görev Almış Olmak.
Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yrd.Doç . 3 1 Rejyonel Anestezide Ultrason Kullanımı Konusunda Sertifika Sahibi Olmak. En Az 7 (yedi) yıllık Anestezi Uzmanı Olmak.
Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Yrd.Doç . 3 1 İndüklenmiş Astigmatizma Konusunda Deneyimli Olmak.
Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Yrd.Doç . 3 1 Erken Gebelik Kayıpları ve Selektinler Konusunda Çalışması Olmak.
Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Yrd.Doç . 3 1 Kalça Artroskopisi Konusunda Deneyimli Olmak.
Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yrd.Doç . 3 1 Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Olmak.
Turgutlu Meslek Yüksekokulu   Yrd.Doç . 3 1 Yüksek Lisans ve Doktorasını Bilgisayar Bilimleri Bilim Dalında Yapmış Olmak ve Doktorada Çizgilerin İsoperimetrik Sayısı Üzerine Çalışmış Olmak.
          Doğal Tatlandırıcılar ( Stevia ) Esansiyel Yağ Asitleri, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve
Alaşehir Meslek Yüksekokulu   Yrd.Doç . 5 1 Ekolojik Tarım Alanlarında Çalışmaları Olmak.