Namık Kemal Ünv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 09 Ağustos 2012 16:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Namık Kemal Ünv. Sağlık Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2012? 2013 EĞİTİM ? ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

-İlan Metni-

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2012 ? 2013 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: 13 - 31 Ağustos 2012 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Sağlık Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

(Enstitümüzce ?ASLI GİBİDİR? onayı yapılmaktadır)

1. Dilekçe

Başvuru dilekçesi Enstitüden temin edilebilir.

2. Özgeçmiş

3. Diploma (Onaylı)

Başvuracak adayların Lisans Diploması veya yeni tarihli Mezuniyet Belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi)

4. Not Belgesi (Transkript ? Onaylı)

Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu esas alınacaktır.

5. Ales Sonuç Belgesi (Onaylı)

Yüksek Lisans Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)?ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES Belgesi veya eşdeğer uluslar arası sınav sonuç belgesi (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Onaylı)

7. Fotoğraf (kılık ? kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet

8. Başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekont

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün T.C. Ziraat Bankası Tekirdağ Şubesi (Şube Kodu: 106) nezdindeki 55231371 - 5001 numaralı (IBAN NO: TR 13000 1000 106 552313715001) hesabına 50.- TL (Elli Türk Lirası) yatırılacaktır.

9. Askerlik Durum Belgesi (Erkek Adaylar İçin)

MÜLAKAT: Adaylar; 7 Eylül 2012 tarihinde saat 10.00?da ilgili anabilim dalı başkanlıklarında mülakata alınacaklardır.

DEĞERLENDİRME: Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının %50?si, mülakat puanının %40?ı, lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10?u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının en az 65 (altmışbeş) olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

KESİN KAYITLAR: 17-19 Eylül 2012 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

NOT: Lisans derecelerini farklı alanda almış olan adaylar, en çok bir yıl sürecek olan ?Bilimsel Hazırlık Programı?na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edilecektir.