Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Ağustos 2012 10:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İle İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esasları gereğince öğretim üyesi alınacaktır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir.

1. 2547 Sayılı Kanunun 25. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doçent adaylarının; Özgeçmiş, Doçentlik Belgesi, Yayın Listesi, Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya ile özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD ile birlikte Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye özgeçmiş, doçentlik belgesi, yayın listesi ve hizmet cetveli eklenecektir (kamu kurumlarında çalışmış ve halen çalışmakta olanlar için))

2. 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Yardımcı Doçent adaylarının; anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçe, özgeçmiş, doktora belgesi, ÜDS ve KPDS (en az 65 puan) veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olduğunu gösterir belgeleri, bilimsel çalışmalarını ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosya ile birlikte İlan edilen birime başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye özgeçmiş, yayın listesi, Doktora belgesi, Yabancı Dil belgesi ve hizmet cetveli eklenecektir (kamu kurumlarında çalışmış ve halen çalışmakta olanlar için)

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuran adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca ilgili Fakülte Yönetim Kurullarınca belirlenecek jüri tarafından yabancı dil sınavı yapılacak olup, sınavdan 65 puan alanlar başarılı kabul edilecek, bu puanın altında alanların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Yardımcı Doçentlik yabancı dil sınav tarihi, sınav yeri ve saati Fakülte Dekanlıklarınca Üniversitemiz web sayfasından (www.selcuk.edu.tr) duyurulacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.))

3. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

4. İlan edilen Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat eden adaylardan, ilan edilen kadronun anabilim dalı ile Doçentlik, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlik alanları farklı olan adayların başvuruları Üniversite Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra nihai karar verilecek olup, uygun görülmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

5. İlan edilen kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden mahkemelik veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.

6. Doçent kadrosuna profesörler, yardımcı doçent kadrosuna doçentler başvuramazlar.

7. Başvurular 08.08.2012 Çarşamba günü başlayacak 23.08.2012 Perşembe günü mesai bitimi sona erecektir. Süresi içinde yapılmayan ve postayla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

DUYURULUR.

BİRİM LİSTESİ

BİRİM ANABİLİM DALI UNVAN DERECE ADET ÖZEL ŞART
Edebiyat Fakültesi Eski Türk Dili Yardımcı Doçent 3 1 Çağatay Türkçesi alanında uzmanlaşmış olmak
Fen Fakültesi Topoloji Doçent 1 1  
Fen Fakültesi Zooloji Doçent 1 1  
Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Doçent 1 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilimleri Doçent 1 1  
İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Grafik Doçent 1 1  
İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Grafik Doçent 1 1  
Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Yardımcı Doçent 3 1  
Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Çevre Bilimleri Doçent 1 1  
Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Elektrik Makinaları Doçent 1 1  
Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doçent 1 1  
Sağlık Hizmetleri MYO - Doçent 1 1 Mikrobiyoloji alanında çalışmaları olmak.
Selçuklu Tıp Fakültesi Adli Tıp Doçent 1 1  
Selçuklu Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yardımcı Doçent 3 1 Neonatoloji uzmanı olmak
Selçuklu Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Yardımcı Doçent 3 1 Endokrinoloji uzmanı olmak.
Selçuklu Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Yardımcı Doçent 2 1  
Selçuklu Tıp Fakültesi Radyoloji Yardımcı Doçent 3 1 Girişimsel Radyoloji deneyimine sahip olmak
Teknik Bilimler MYO Harita ve Kadastro Programı Doçent 1 1  
Veteriner Fakültesi Zootekni Doçent 1 1  
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Doçent 1 1