Bingöl Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Ağustos 2012 07:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bingöl Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri ve 31.07.2008 tarih ve 26953 (Değişik : 19.09.2009 tarih ve 27354 ? 09.03.2010 tarih ve 27516) sayılı Resmi Gazetelerde yayımlanan ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? hükümleri uyarınca Okutman alınacaktır.

I) Genel Şartlar

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES?ten en az 70, ( Okutman kadroları için; herhangi bir alanda ALES?ten en az 70 puan almak.)

II) Özel Şartlar

a) Ön Değerlendirme ve Değerlendirmede 4?lük not sisteminin 100?lük not sistemine dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen dönüşüm tablosu esas alınacaktır.

b) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (Rektörlüğe Bağlı Bölümler Dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarının en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında 10 (On) yıl tecrübeli olmalıdır.

c) Ön Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (Meslek Yüksekokullarına) başvuracak öğretim görevlisi adaylarının alanında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili 2 (İki) yıl tecrübeli olmalıdır.

d) Yabancı Dil Okutmanları hariç olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerde (Rektörlüğe Bağlı Bölümler Dahil) atanacak Okutman adaylarının en az yüksek lisans mezunu olmak Yabancı Dil Okutmanlarının ÜDS veya eşdeğer yabancı dil sınavından en az 80 puan diğer okutman ve öğretim görevlisi adaylarının ise en az 50 puan almaları gereklidir. Meslek Yüksekokullarına alınacak okutman adaylarının en az lisans mezunu olmalıdır.

e) İlan edilen kadro derecesine atanma şartlarına haiz olmalıdır.

f) Adaylar ilan edilen kadrolardan yalnızca bir tanesine müracaat edebilirler

g) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

III) Başvuru Şekli

a) İlan edilen kadrolara başvuracak adaylar; (Her aday yalnızca tek bir kadroya müracaat edebilir) başvuru dilekçesini http://www.bingol.edu.tr adresinden alarak Personel Daire Başkanlığına şahsen veya postayla başvuracaklardır.( Başvuru dilekçelerinde başvuru yapılan kadronun derecesi ve birimi belirtilecektir.)

b) Başvuru süresi, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (Onbeş) gündür. Süresi içinde yapılmayan başvurulardan, eksik belgeli başvurulardan ve postada meydana gelen gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.

c) Ön Değerlendirme ve Değerlendirme sonuçları Üniversitemiz http://www.bingol.edu.tr web adresinde ilan edilecektir.

MUAFİYETLER

Doktorasını tamamlamış olanlar, 29/6/2009 tarihli ve 2009/15153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte Yükseköğretim Kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav (ALES ); Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesi kapsamında, Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile belirlenen araştırma görevlisi kontenjanlarına yapılacak başvurular ile meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ise yabancı dil şartı aranmaz.

IV) Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1-Adayın başvuracağı Fakülte/MYO/Y.Okulu? nu, kişisel yazışma adresini ve telefon numaralarını belirten dilekçesi,

2-Özgeçmiş,

3- Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belgenin onaylı fotokopisi,

4-Nüfus cüzdanı fotokopisi,

5-Lisans ve varsa Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesinin onaylı fotokopisi ile Lisans, Yüksek Lisans ve varsa Doktora Transkriptin onaylı fotokopisi,

6-Yüksek Lisans veya Doktora öğrenci belgesi,

7-Bir adet fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş olmalı),

8- ALES Belgesinin onaylı fotokopisi,

9-Yabancı Dil Belgesinin onaylı fotokopisi (KPDS, ÜDS veya muadili),

10-Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir. )

  Arap Dili ve Edebiyatı veya İlahiyat Fakültesi mezunu olup yüksek öğretim kurumlarında eğitim öğretim deneyimine sahip olmak. Okutman 1 22 Ağustos 2012