Gaziosmanpaşa Ünv. Sosyal Bil. Ens. Y.Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İlan Giriş : 05 Ağustos 2005 00:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gaziosmanpaşa Ünv. Sosyal Bil. Ens. Y.Lisans ve Doktora Prog. İlanı

T.C.
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına 2005-2006 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Gerekli bilgiler aşağıdaki gibidir.

Alanlar Kontenjan Başvuru Koşulları
Türk Dili Ve Edebiyatı*   Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak.
  Yeni Türk Edebiyatı 3
  Yeni Türk Dili 2
  Eski Türk Edebiyatı 2
Tarih*   Tarih Bölümü mezunu olmak.
  Ortaçağ Tarihi 5
  Yeniçağ Tarihi 2
  Yakınçağ Tarihi 4
  Türkiye Cumhuriyeti Tarihi 4 Tarih Bölümü, Harp Okulu veya Polis Akademisi mezunu olmak .
İktisat** 10 İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri, İşletme veya Endüstri Mühendisliği, Harp Okullarının Sistem Mühendisliği/İşletme Bölümü ile Polis Akademisi mezunu olmak. Maliye Anabilim Dalına Hukuk Fakültesi mezunları da başvurabilir.
Maliye** 5
İşletme**  
  Muhasebe Finansman 4
  Yönetim ve Organizasyon 2
  Üretim Yön. ve Pazarlama 2
  Sayısal Yöntemler 2
Kamu Yönetimi** 10 Lisans Mezunu olmak.
Eğitim Bilimleri*   Öğretmen yetiştiren bir programdan lisans diplomasına sahip olmak yada Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen, okul yöneticisi veya müfettiş olarak çalışıyor olmak.
  Eğitim Yönetimi ve Denetimi 20
  Eğitimde Program Geliştirme 5
İlköğretim*   Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültelerinin Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji bölümleri mezunları ile Eğitim Fakültelerinin Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Felsefe grubu öğretmenliği bölümü mezunu olmak.
  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 10
Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi*   Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü mezunu olmak.
  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Tezsiz) 40
  Tarih Öğretmenliği (Tezsiz) 40 Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültelerinin Tarih, Sanat Tarihi, Arkeoloji Bölümü mezunu olmak.

*Sözel,
**Eşit Ağırlık türünde LES puanı aranır.

İstenen Belgeler:

1- Başvuru Formu (Enstitüden alınacak)

2- Nüfus cüzdanı sureti

3- Lisans diplomasının aslı veya noter onaylı sureti

4- Lisans transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti

5- Askerlik durum belgesi

6- İki adet fotoğraf

7- Başvurduğu programın puan türünde en az 45 puan aldığını gösteren ve süresi iki yılı geçmeyen LES belgesinin aslı veya noter onaylı sureti

8- Üzerinde ?Sosyal Bilimler Enstitüsüne Başvuru Gideri? ifadesi bulunan ve Tokat Ziraat Bankasının 35215644-5012 nolu hesabına 50 YTL yattığını gösteren belge.

9- ÜDS veya KPDS?den en az 40 puan veya diğer Yabancı Dil Sınavlarından eşdeğer puan aldığını gösteren belge. Böyle bir belgesi olmadığı halde başarı sıralamasında ilan edilen kontenjan veya Enstitünün belirleyeceği yedek liste içinde kalan adaylar GOÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun yapacağı yabancı dil seviye tespit sınavına alınırlar. Ortaöğretim sosyal alanlar eğitimine başvuran adaylarda yabancı dil şartı aranmaz.

10- Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Anabilim Dalında dersler (uygulamalı dersler hariç) hafta sonu yapılır. Ayrıca öğrenciden Üniversite Yönetim Kurulunun belirleyeceği bir ücret alınır.

Başarı sıralaması: LES notunun %80?i, lisans not ortalamasının %20?si toplanarak bulunur. Başarılı bulunduğu halde, süresi içinde kayıt yaptırmayanların yerine, son başvuru gününü takip eden ikinci iş gününün sonunda yedek listeden sırasıyla öğrenci kabul edilir.

Başvuru Adresi : GOÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Taşlıçiftlik Yerleşkesi/TOKAT - 0356 252 15 02

Başvuru Tarihleri : 15 ? 31 Ağustos 2005

Yabancı Dil Sınavı : 15.09.2005 saat 10?da Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılacaktır