Amasya Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 04 Ağustos 2012 09:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Amasya Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

I) Genel Şartlar :

a) 657 sayılı Kanunun 48 nci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada ALES?ten (başvuru yaptığı alanda) en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

II) Özel Şartlar :

Öğretim Görevlisi

-Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (Rektörlüğe bağlı birimler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında 10 yıl tecrübeli olmak

III) Muafiyet :

Doktorasını tamamlamış olanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik" 'in yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro ünvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının öğretimelemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav şartı aranmaz.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

-Dilekçe (Başvuru dilekçesi Amasya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı internet adresindeki formlar sayfasında bulunan Akademik müracaat formu kullanılarak oluşturulacaktır.)

-Özgeçmiş

-Nüfus Cüzdanı fotokopisi

-2 adet fotoğraf

-ALES belgesi fotokopisi

-KPDS/ÜDS belgesi fotokopisi

-Lisans diplomasının fotokopisi (Yurtdışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge)

-Lisans not durum belgesinin fotokopisi (Transkript)

-Yüksek Lisans diplomasının fotokopisi

-Yüksek Lisans tez özeti

-Erkek adaylar için askerlik belgesi

Yukarıdaki başvuru şekli ve eklenecek evraklarda eksiklik olduğu tespit edildiğinde müracaatlar geçersiz sayılacaktır. Ataması yapılamayan adayların evrakları iade edilmeyecektir.

BAŞVURU YERİ :

Başvurular şahsen veya posta ile Amasya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğüne İlan süresi içinde ulaştırılacaktır.

NOT: Adaylardan atanmaya hak kazananlar başvuruda istenen belgelerin asıllarını veya noter onaylı suretlerini teslim edeceklerdir

  Hemşirelik Meslek Esasları, Doğum-Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanlarının birinde yüksek lisans yapmış olmak. Öğretim Görevlisi 1 17 Ağustos 2012