İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 01 Ağustos 2012 08:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda bölüm itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esaslan ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Oğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Oğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ile Enstitümüz Senatosunun 10/07/2012 tarih ve 18/1 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

1- İstenen Belgeler:

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, lisans, yüksek lisans, doktora diploması, doktora tezi, yabancı dil başarı belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlannı kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-IZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Oğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Oğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve yardımcı doçent adaylarının Enstitümüz Senatosunun 10/07/2012 tarih ve 18/1 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (KPDS en az 90 puan düzeyinde veya Yükseköğretim Kurulunun belirlediği eşdeğer diğer yabancı dil belgelerine sahip olmaları gerekmektedir. Senato Kararı, Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ BOLUM UNVAN ADET DERECE AÇIKLAMA
Yabancı Diller Yüksek Okulu Temel İngilizce Bölümü Yardımcı Doçent 1 3. İngilizce, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı veya benzeri alanlarda doktora yapmış olmak. Uluslararası akademikmakaleler yayınlamış olmak.
Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Bölümü Yardımcı Doçent 1 5. İngilizce, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı veya benzeri alanlarda doktora yapmış olmak. Uluslararası akademikmakaleler yayınlamış olmak.