Fırat Üniv. Y. Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İlan Giriş : 01 Ağustos 2005 22:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Fırat Üniv. Y. Lisans ve Doktora Prog. İlanı
FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2005-2006 Güz yarıyılında, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitülerimizin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne göre yapılacak sınavla yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır

NOT : Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerine başvuracak adayların 22 Ağustos - 09 Eylül 2005 tarihleri arasında, Sağlık Bilimleri Enstitüsüne başvuracak adayların ise 15 Ağustos - 02 Eylül 2005 tarihleri arasında mesai saatleri içinde istedikleri anabilim, bilim dalını, eğitim kademesini ve yabancı dilini belirten dilekçeleri ekinde:
1- Özgeçmişlerini, (Başvuru ve özgeçmiş evrakı Enstitüden veya www.firat.edu.tr internet adresinden temin edilebilir)
2- Nüfus cüzdanı fotokopisini,
3- Lisans veya yüksek lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisini,
4- Lisans veya yüksek lisans öğrenimi sırasında okuduğu derslerden aldığı notları gösterir resmi onaylı belge (transkript)' in fotokopisini,
5- LES puan belgesinin fotokopisini,(2003 Aralık ve sonrası LES belgeleri geçerlidir)
6- Askerlikle ilişiği olmadığını gösterir belgenin fotokopisini,
7- Üç adet vesikalık fotoğrafını (mevzuata uygun olacak)
(Bu belgelerin asıllarıyla birlikte başvurulacak, kontrol edilip fotokopileri alındıktan sonra asılları adaylara iade edilecektir. Kazanan adaylar kesin kayıt sırasında transkript ile askerlik belgesinin asıllarını, diğerlerinin noter tasdikli suretlerini vermek zorundadırlar).
8- Yapı Kredi Bankası Elazığ/Fırat şubesi nezdindeki Fırat Üniversitesi 53554 numaralı hesabına 30.000.000.-(Otuzmilyon)TL, (30 YTL), müracaat harcı yatırdıklarına dair dekontu,
9- Niyet mektubunu (Neden lisansüstü eğitim yapmak istediğini belirten kompozisyon),
10- En az bir öğretim üyesinden alınacak referans mektubunu, yukarıdaki belgelerle birlikte ilgili Enstitüye teslim etmek zorundadır.
" Tezli Yüksek lisans ve doktora adayları için yabancı dil sınavı baraj olup, baraj notu, yüksek lisans adayları için 50/100, doktora adayları için 70/100 olacaktır. Tezsiz yüksek lisans için yabancı dil barajı ve sınavı yoktur.
" Müracaat sırasında ÜDS 'den (Başvuru alanı ile ilgili)en az 50 puan veya KPDS 'den en az 50 puan aldığını belgeleyen adaylar, yabancı dil sınavına girmeyebilir.
" Fen Bilimleri Enstitüsünün bütün anabilim dalları için "SAYISAL" LES puanı esas alınacak olup, Sayısal LES puanı en az 45 olacaktır.
" Sosyal Bilimleri Enstitüsünün bütün anabilim dalları için "SÖZEL" LES puanı esas alınacak olup, tezli, tezsiz yüksek lisans ile doktora için 45 olacaktır. Doğrudan doktoraya başvurması halinde LES puanının en az 55 (SÖZEL) olması gerekmektedir.
" Sağlık Bilimleri Enstitüsünün bütün anabilim dalları için "EŞİT AĞIRLIK" LES puanı esas alınacak olup, Eşit Ağırlık LES puanı en az 45 olacaktır.
" Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans mezuniyet notu en az 60/100, yüksek lisanstan sonra doktora programlarına başvuracak adayların yüksek lisans mezuniyet notu en az 75/100 olacaktır. Lisans mezunlarının doğrudan doktoraya başvurması halinde lisans mezuniyet notu en az 70/100 olacaktır. Tezsiz Yüksek lisans mezunlarının doktoraya başvurmalı halinde lisans mezuniyet notu en az 60/100 olacaktır. (Fen Bilimleri Enstitüsünün, Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortaöğretim Sosyal Alanlar Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programlarına müracaatta lisans mezuniyet not ortalamasının en az %60 olma şartı aranmayacaktır.)
" Sağlık Bilimleri Enstitüsü doktora programlarına başvuracak adayların LES puanı dışında lisans mezuniyet notunun en az 65/100, yüksek lisanstan sonra doktora programlarına başvuracak adaylarda ise LES puanının 45 olması dışında lisans mezuniyet notunun en az 65/100, yüksek lisans mezuniyet notunun en az 75/100 olma şartı aranır.
" Sağlık Bilimleri Enstitüsü Temel Tıp Bilimleri doktora programlarına başvurabilmek için, Tıp Fakültesi mezunlarının Temel Tıp puanının en az 50 olması veya LES sayısal kısmından en az 45 puan almış olmaları gerekir. Temel Tıp puanı, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) Temel Tıp Bilimleri I. Bölümünden elde edilen standart puanının 0.7; Temel Tıp Bilimleri II. Bölümünden elde edilen standart puanın 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilir.
" Transkriptleri 4'lü sistemde olan adaylar mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının 100'lük sistemde tam olarak kaça karşılık geldiğini belirten resmi bir yazı getireceklerdir. Bu belgeyi getirmeyenlerin başvurusu kabul edilmeyecektir.
" Başka Üniversitelerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ve uzman olanlar müracaat edemezler.
" Sosyal Bilimler Enstitüsü, Batı Dilleri ve Edebiyatı anabilim dalına müracaat edenler ikinci bir dilden sınava girmek zorundadır.

Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına müracaat adayların Yabancı dil sınavı 13 Eylül 2005 Salı günü saat 10.00'da (sınavdan bir gün önce ilan edilecek sınıflarda), Mülakatlar ise 15 Eylül 2005 Perşembe günü saat 10. 00'da Enstitülerin / ilgili anabilim dallarında yapılacaktır.

Tezsiz yüksek lisans adaylarının yabancı dil sınavı yoktur. Tezsiz Yüksek Lisans adaylarının mülakatları 14-15 Eylül 2005 Çarşamba ve Perşembe günü saat 9.00'da sınav tarihinden bir gün önce ilan edilecek salonlarda yapılacaktır. Mülakatları aynı gün bitmediği takdirde son aday çağırılıncaya kadar müteakip gün devam edecektir.

Sağlık Bilimleri Enstitüsünün Doktora programlarına müracaat eden adayların Yabancı dil sınavı 06 Eylül 2005 Salı günü saat 10.00'da, Mülakatlar ise 08 Eylül 2005 Perşembe günü saat 10. 00'da ilgili anabilim dallarında yapılacaktır.

" Değerlendirmede, LES Puanı 0.50, mezuniyet notu 0.25 ve mülakat notu ise 0.25 ile çarpılıp, toplanması ile sıralama yapılır.
" Yabancı dil ve mülakat sınavlarına girecek adaylar, müracaat sırasında Enstitü tarafından verilecek sınav kimlik belgelerini sınav sırasında mutlaka yanlarında bulunduracaklardır.
" Tezli ve tezsiz programların her ikisine de müracaat edilebilir. Eğer her iki programda da başarılı olunursa yalnız birine kesin kayıt yaptırılabilir.
" Müracaat edip müracaatından vazgeçen adaylara müracaat ücreti iade edilmez.
" Kazanamayan adayların müracaat sırasında verdiği evrakların fotokopileri geri iade edilmeyecek, imha edilecektir.

" Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'nin Tezsiz yüksek lisans kesin kayıtları 22-23 Eylül 2005 tarihleri arasında, Tezli yüksek lisans ve doktora sınavını kazananların kesin kayıtları 19-20-21 Eylül 2005 tarihlerinde yapılacaktır. Tezsiz yüksek lisansta boş kalan kontenjanlar yedek listedeki adaylardan 26 Eylül 2005 tarihinde şahsen bir dilekçeyle müracaat eden adaylar arasından puan sıralamasına göre 27-28 Eylül 2005 tarihlerinde yapılacak kesin kayıtlarla doldurulacaktır.

" Sağlık Bilimleri Enstitüsü kesin kayıtları 12-16 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılacaktır.
" Sınav konuları ile ilgili detaylı bilgiler ilgili Enstitülerin Anabilim Dalı Başkanlıklarından alınabilir.
" Postayla veya eksik evrakla başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.

* 04.08.2005 TARİHLİ VATAN GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR.

Kontenjanları görmek için tıklayınız.