Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 25 Temmuz 2012 00:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgililerin 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular şahsen yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuracak Adaylardan;

1 - Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı (6) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

2 - Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

Teslim edeceklerdir.

Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. İlan ve kadroya atanma şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Duyurulur.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ÜNVANI DERECE ADEDİ AÇIKLAMALAR
Aydın SYO Hemşirelik Doğum-Kadın Sağl.Hast .Hemş . Doçent 1 1 Aile planlaması, üreme sağlığı, acil kontrasepsiyon , menopoz, HPV Aşısı ve serviks kanseri konularında çalışmalar yapmış olmak, meme kanseri ve premenstrual yakınmaları olan kadınlarla ilgili niteliksel çalışma yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretim Doçent 2 1 Doktorasını Eğitim Programları ve Öğretim alanında yapmış olmak ve demokrasi ve insan hakları eğitimi ile yapılandırmacı yaklaşım konularında çalışmaları olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Fizikokimya Doçent 1 1 Akrilamid esaslı hidrojellerle ilgili çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik Fak. Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği Profesör 1 1 Makine Mühendisliğinde Doktorasını tamamlamış olup Termodinamik alanında uzmanlık sahibi ve İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Doçent 1 1 İleri laparoskopik cerrahide yurtdışı eğitimine ve gastrointestinal endoskopi eğitimi sertifikasyonu'na sahip olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Doçent 2 1 Üremeye yardımcı tedavi yöntemleri eğitim kursları; ICSI Uygulama Kursu, Embriyoloji Uygulama Kursu ve Klinik Uygulama Kursu sertifikalarına sahip olmak
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Doçent 1 1 Erken ve geç ortaya çıkan preeklampsi hastalarında anjiogenik ve antianjiogenik faktörlerin karşılaştırılması konusunda çalışmaları bulunmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Doçent 1 1 Meme Radyolojisi konusunda çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Fitopatoloji Doçent 1 1 Bitki fungal hastalıkları epidemiyolojisi ve kestane kanseri konusunda çalışmaları olmak.