15-16 Eylül 2012 tarihlerinde Vergi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı yapılacaktır

İlan Giriş : 20 Temmuz 2012 11:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
15-16 Eylül 2012 tarihlerinde Vergi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı yapılacaktır

15-16 Eylül 2012 tarihlerinde Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 10/7/2011 tarihinde doğrudan Maliye Bakanına bağlı bir denetim birimi olarak 646 sayılı KHK ile kurulmuş ve vergi incelemesine yetkili Maliye Bakanlığı denetim elemanlarını tek çatı altında toplamıştır.

Bugün itibariyle Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır.

Kurul, kanunlarla kendisine verilen vergi incelemesi, kayıt dışılık ve yolsuzluklarla mücadele, teftiş ve soruşturma gibi gerek kamu harcamalarının finansmanı ve kamu harcamaları gerekse de vatandaşlık ve mükellef haklarını yakından ilgilendiren çok önemli görevleri Vergi Müfettişleri aracılığıyla ifa etmektedir.

Kuşkusuz bu görevlerin hukuka uygun, süratli ve yüksek kaliteli olarak yerine getirilebilmesi Kurulun insan kaynakları politikası ve denetim kapasitesi ile yakından ilgilidir.

70dcef

Bu amaçla Bakanlığımız, Vergi Denetim Kurulunun denetim kapasitesinin nitelik ve nicelik olarak çok üst seviyelere çıkarılmasını temel politika olarak belirlemiş ve ?1500 yeni Vergi Müfettiş Yardımcısı alınması? hususunu ilk hedeflerden birisi olarak müteaddit defalar kamuoyuyla da paylaşmıştır.

Bu politika çerçevesinde, ilki 3-4 Mart 2012 tarihlerinde yapılan Vergi Müfettiş Yardımcılığı Meslek Giriş Sınavı 31 Mayıs 2012 tarihinde tamamlanmış ve sınava başvuran yaklaşık 1500 aday arasından 224 kişi Vergi Müfettiş Yardımcısı olmaya hak kazanmıştır.

Yine aynı politika çerçevesinde yeni bir sınav daha açıyoruz.

Vergi Müfettiş Yardımcılığı Meslek Giriş Sınavının ikincisi olacak olan bu sınav, 15-16 Eylül 2012 tarihlerinde yine Ankara ve İstanbul illerinde yapılacaktır.

Yapılacak giriş sınavı ile 400 Vergi Müfettiş Yardımcısı alınması planlanmaktadır.

Maliye Bakanlığı olarak, yarınlarımız olan gençlerimizi, dinamik ve öğrenmeye açık yapısı ile ülkemizin seçkin kurumlarından birisi olan Vergi Denetim Kurulu bünyesinde Vergi Müfettişliği mesleğini seçerek kariyer yapmaya çağırıyoruz.