Kırklareli Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 18 Temmuz 2012 07:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kırklareli Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile ? Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca Araştırma Görevlisi alınacaktır.

BAŞVURULARDA GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Kanun?un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

b) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) son üç yılda en az 70 puan ( Araştırma Görevlisi kadro ilanına yapılan başvurularda, ALES puan türü olarak, atama yapılacak programın lisans/önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alandaki ALES puan türü dikkate alınmaktadır. ) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak şartı aranır.

ÖZEL ŞARTLAR

(1) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için 35 yaşından gün almamış olmak gerekir.

(2) Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, 4?lük not sisteminin 100?lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.

MUAFİYET: Doktorasını tamamlamış olanlar, 29/6/2009 tarihli ve 2009/15153 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, bu yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav; Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesi kapsamında, Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile belirlenen araştırma görevlisi kontenjanlarına yapılacak başvurular ile meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ise yabancı dil şartı aranmaz.

- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE EKLENECEK BELGELER

Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adayların başvuru genel ve özel şartlarına göre aşağıdaki belgeleri dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir.Adaylar sadece bir kadroya başvuru yapabilecektir. Başvurular ilgili birime şahsen veya posta yolu ile yapılabilecektir. (Başvuru aşamasında tüm belgelerin fotokopileri kabul edilebilecektir.)

1. Üniversitemiz web sayfasındaki duyurular bölümünde yer alan ilan başvuru formu eksiksiz olarak doldurulacaktır.

2. Ayrıca başvuru dilekçesi yazılacaktır.

3. Özgeçmiş,

4. ALES Belgesi fotokopisi,

5. Yabancı dil puanını gösteren dil belgesi fotokopisi.

6. Lisans ve Yüksek Lisans diploma fotokopisi,

7. Lisans not ortalamasını gösteren transkript fotokopisi,

8. Nüfus cüzdan fotokopisi,

9. Askerlik durum belgesi fotokopisi.

10. 2 adet fotoğraf,

11. Varsa bilimsel çalışmalarını içeren dosya eklenecektir.

Süresi içinde yapılmayan başvurular, eksik belgeli müracaatlar ile postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacak ve bu durumdaki adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ön değerlendirme ve giriş sınavı sonuçları Üniversitemizin web adresinde yayınlanacaktır. Duyurular tebligat niteliğindedir.

  Turizm ve Otel İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği,Turizm ve Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği Lisans ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Lisans mezunu olmak. Araştırma Görevlisi 1 31 Temmuz 2012