EPDK Memur Alım İlanı

İlan Giriş : 29 Temmuz 2005 00:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
EPDK Memur Alım İlanı

BÜRO GÖREVLİSİ VE İLETİŞİM GÖREVLİSİ KADROLARINA AÇIKTAN ATANACAKLAR İÇİN GİRİŞ SINAV DUYURUSU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda boş bulunan 9 uncu dereceden 6 adet Büro Görevlisi ile 9 adet İletişim Görevlisi kadrolarına açıktan atanacakların seçimi için 11/9/2005 tarihinde saat 10.00 da Kurumun Ziyabey Cad. No: 19 Balgat/ ANKARA adresinde Giriş Sınavı yapılacaktır.

1) SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin 1,4,5,7 numaralı alt bentlerinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Sınav tarihi itibarıyla 27 yaşından gün almamış olmak,

c) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini fiilen tamamlamış olmak,

d) Öğrenim dalı itibariyle;

i) 9 adet İletişim Görevlisi kadrosu için sınava gireceklerin İki yıllık yüksek okulların Büro Yönetimi ve Sekreterlik veya İletişim ve Halkla İlişkiler programından mezun olmak,

ii) 6 adet Büro Görevlisi kadrosu için sınava gireceklerin İki yıllık yüksek okulların Büro Yönetimi, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama, Bankacılık ve Sigortacılık, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları programlarının birinden mezun olmak,

e) İletişim Görevlisi kadrosu için sınava gireceklerin cinsiyeti bayan olmak,

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 10-11 Temmuz 2004 tarihinde B Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2004) sonuçlarına göre; 75 ve üzeri puan almak kaydıyla en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere sıralama sonucu her bir unvan için boş kadro sayısının dört katı aday içerisine girmek, (Giriş Sınavına katılacak en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır.)

g) Süresi içerisinde başvurmak ve Giriş Sınavı için istenen belgeleri Kuruma vermiş bulunmak,

2) BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Giriş Sınavına katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgelerle birlikte en geç 02/09/2005 günü mesai saati bitimine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun ( Ziyabey Cad. No:19 Balgat/ ANKARA ) adresine şahsen veya en geç bu tarihte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna ulaşacak şekilde posta ile başvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikme nedeniyle süresinde ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

3) SINAVA GİRİŞTE İSTENECEK BELGELER

a) Kurumdan veya http://www.epdk.gov.tr adresinden temin edilecek İş talep Formu ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasına ilişkin Form ( 3 nüsha ),

b) Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noterden onaylı örneği,

c) 4,5x6 ebadında iki adet vesikalık fotoğraf,

d) KPSS B Grubu Sınav Sonuç Belgesi,

e) Erkek adayların askerlik görevlerini yaptığını gösterir belgenin aslı veya onaylı sureti,

f) Onaylı Nüfus cüzdan örneği (Nüfus bilgilerinde meydana gelmiş değişiklik varsa değişikliklere ilişkin mahkeme ilamı ya da diğer belgelerin örnekleri eklenecektir),

g) Cumhuriyet savcılığından alınmış, sabıka kaydının olmadığına dair belge,

h) İkametgah belgesi ve tebligata esas adres beyanı,

4) SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Giriş sınavına katılmak için müracaat eden adaylardan giriş sınavına çağrılacakların listesi 6/9/2005 tarihinden itibaren Kurumun http://www.epdk.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Sınava katılma başvuruları uygun görülen adaylara Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca "Sınava Katılım Belgesi" verilir. Sınava Katılım Belgesi 8-9/9/2005 tarihlerinde mesai saati içerisinde şahsen müracaat edilmek suretiyle Kurumdan alınabilecektir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınavda "Sınav Katılım Belgesi" ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurulur.

Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmaz.

5) GİRİŞ SINAVININ ŞEKLİ, KONULARI VE DEĞERLENDİRME

Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılır. Duyurulan boş kadro sayısının iki katından daha az sayıda adayın başvuruda bulunması halinde sadece sözlü sınav yapılır.

Yazılı sınav, Genel Kültür ve Genel Yetenek konularında yapılır.Yazılı sınavda başarılı olabilmek için sınav konularının her birinden 100 üzerinden en az 60 ve ortalama olarak en az 70 puan almış olmak şarttır. Yazılı sınavda başarılı olan adayların tamamı sözlü sınava alınır.

Sözlü sınavda adayların zeka, intikal sürati, ifade kabiliyeti, tavır ve hareket gibi şahsi vasıfları ile MS Ofis Programları bilgisi göz önünde bulundurulur. Sözlü sınava ilişkin değerlendirmede 100 puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda da başarılı olabilmek için en az 70 puan almış olmak şarttır.

Giriş sınav puanı yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak tespit edilir. Adaylar en yüksek puanı alandan başlamak üzere yukarıdan aşağıya sıralanarak giriş sınavı başarı sırası belirlenir ve boş kadro sayısı kadar aday başarılı olmuş sayılır.

Duyurulan boş kadro sayısının iki katından daha az sayıda adayın başvuruda bulunması halinde yazılı sınav yapılmaksızın sadece sözlü sınav sonuçlarına göre en yüksek puanı alandan başlamak üzere adaylar yukarıdan aşağıya sıralanarak giriş sınavı başarı sırası tespit edilir ve boş kadro sayısı kadar aday başarılı olmuş sayılır.

Sözlü sınav tarihi, yeri, saati ve istenecek belgeler ile sınava ilişkin diğer hususlar, sözlü sınava alınacaklara sınav tarihinden önce bildirilecektir.

İlan olunur.