Açıköğretim Lisesi Ek Sınav Duyurusu

İlan Giriş : 29 Temmuz 2005 00:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Açıköğretim Lisesi Ek Sınav Duyurusu

Açıköğretim Lisesinde örgün orta öğretim kurumlarından farklı olarak, öğrencilere uzaktan eğitim yoluyla ders geçme ve kredili sistemde öğretim hizmeti sunulmaktadır. Öğrenci başarısı her öğretim yılında iki dönem olmak üzere, merkezi sistem sınavları ile değerlendirilmektedir. Ayrıca, Açıköğretim Lisesinde örgün orta öğretim kurumlarında öğrenci başarısının değerlendirilmesi için uygulanan ödev, sözlü, sınav, kanaat, ortalama yükseltme sınavı bulunmamaktadır.

2005 ÖSS'ye katılan öğrencilerden Açıköğretim Lisesinin II. dönem sınavları sonucunda mezun olamayanlar bulunmaktadır. Bu öğrencilerden bir kısmının, Açıköğretim Lisesinden mezun olamadığı halde ÖSS'de başarılı olduğu göz önüne alınarak, doğabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi amacıyla 28/08/2005 tarihinde iki oturum halinde,12 il merkezinde ek sınav yapılmasına Bakanlık Makamının 27/07/2005 tarih ve 10234 sayılı onayı ile karar verilmiştir.

Ek sınava Açıköğretim Lisesi öğrencilerinden;

18-29 Temmuz 2005 tarihleri arasında kaydını yenileyenler,
Açıköğretim Lisesi Genel Lise Programına kayıtlı öğrencilerden en az 5 dönem veya üzerinde eğitim görmüş olanlar,
Lise ara sınıflarından ayrılarak Açıköğretim Lisesi Genel Lise Programına kayıt yaptıran ve Açıköğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olanlar (2004-2005 öğretim yılının I ve/veya II. döneminde öğrenim görenler)
Açıköğretim Lisesi Meslekî Açıköğretim Programına kayıtlı öğrenci olup, en az 6 dönem veya üzerinde eğitim görmüş olup, yüz yüze eğitim ile stajını tamamlayanlar,
Lise ara sınıf öğrencisi olarak Açıköğretim Lisesi Meslekî Açıköğretim Programına kayıt yaptıran ve Açıköğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olup, tasdiknamesinde alacağı meslek dersi olmayan ve stajını tamamlamış olanlar,
Mezun olabilmesi için bir dönemde alabileceği 40 ve daha az kredi eksiği olması şartlarının tamamını taşıyan öğrenciler katılabilecektir.
Ek sınava katılacak öğrenciler öğrenci numarası belirtilerek Ziraat Bankası'nın herhangi bir şubesinden 20 (Yirmi) YTL. ek sınav ücreti yatıracaklardır.

28 AĞUSTOS 2005 TARİHİNDE YAPILACAK AÇIKÖĞRETİM LİSESİ EK SINAV MERKEZLERİ

ADANA ANKARA ANTALYA
ADANA ANKARA ANTALYA
MERSİN KIRIKKALE BURDUR
HATAY ÇANKIRI ISPARTA
GAZİANTEP BOLU
K.MARAŞ KIRŞEHİR
OSMANİYE KARABÜK
KİLİS YOZGAT
KAYSERİ
SİVAS
DÜZCE
BURSA ERZURUM İSTANBUL
BURSA ERZURUM İSTANBUL
ÇANAKKALE AĞRI SAKARYA
BALIKESİR KARS KOCAELİ
ESKİŞEHİR ERZİNCAN ZONGULDAK
YALOVA ARDAHAN BARTIN
KÜTAHYA IĞDIR EDİRNE
BİLECİK BAYBURT KIRKLARELİ
TEKİRDAĞ
İZMİR KONYA MALATYA
İZMİR KONYA MALATYA
MANİSA KARAMAN ELAZIĞ
UŞAK AKSARAY TUNCELİ
DENİZLİ NİĞDE BİNGÖL
AYDIN NEVŞEHİR ADIYAMAN
MUĞLA AFYON DİYARBAKIR
Ş.URFA
MARDİN
SAMSUN TRABZON VAN
SAMSUN TRABZON VAN
ORDU GİRESUN ŞIRNAK
TOKAT GÜMÜŞHANE HAKKARİ
SİNOP ARTVİN SİİRT
AMASYA RİZE BİTLİS
ÇORUM MUŞ
KASTAMONU BATMAN