İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnfaz ve Koruma Memuru Alım İlanı

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri kadrolarında boş bulunan ve aşağıda yeri, sınıfı ve derecesi belirtilen 575 infaz ve koruma memurluğu kadrosuna adlî yargı adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav ve mülâkat sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır. Devamı için tıklayın.

İlan Giriş : 28 Temmuz 2005 00:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İnfaz ve Koruma Memuru Alım İlanı
1. Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri Şube Müdürlüğü kadrolarında münhal bulunan ve aşağıda yeri, sınıfı ve derecesi belirtilen 575 infaz ve koruma memurluğu kadrosuna sınav merkezleri olarak belirlenen adlî yargı adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav ve mülâkat sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır.

2.Sınav merkezleri olarak belirlenen adlî yargı adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav ve mülâkata, başvura bilmek için adaylarda;

10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)?nda, lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

I. Genel Şartlar:

a. Türk vatandaşı olmak,

b. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilâs, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç kaçakçılık,resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma,Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

II.Özel Şartlar:

a. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b. Erkek adaylar için, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 10 uncu maddesinin (9) nolu bendi kapsamına girenler hariç olmak üzere, onay tarihinde askerlik hizmetini fiilen tamamlamış olmak,

c. Yazılı sınav tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş 30 yaşını bitirmemiş olmak,

d. Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.?den kısa boylu olmamak,

e. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

f. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

g. Kilosu, boyunun cm. olarak son iki rakamından 13?den fazla, 17?den az olmamak,

3. Başvuru yeri ve şekli:

Başvuruların sınavı yapacak adlî yargı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılması gerekmekte olup, mahallî Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan başvurulara ilişkin evrak, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile sınavı yapacak komisyonlara gönderilecektir. Usulüne uygun olarak başvuru süresi içinde mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuran ve APS masrafını da ödeme suretiyle evrakını teslim eden aday adaylarının başvuruları kabul edilecektir.

Adayların tek Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tercih etmek suretiyle yalnızca bir adlî yargı adalet komisyonunun yapacağı sözlü sınav ile mülâkata katılmaları mümkün olup, birden fazla Denetimli Serbestlik ve Yardım Şube Müdürlüğü tercih edilmesi ve birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girip kazananların atamaları yapılmayacaktır.

4. Başvuru tarihi: Başvurular 12 Ağustos 2005 Cuma günü başlayıp, 22 Ağustos 2005 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

5. Sınav yeri: Adayların tercih ettikleri Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlükleri için ekli listede sınav merkezleri olarak belirtilen Adlî Yargı Adalet Komisyonlarıdır.

6. Boy ve kilo şartı ile Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6 ncı maddesinin 5 inci bendinde belirtilen diğer şartları taşımayanlar sözlü sınav ile mülâkata alınmayacaktır.

7. Sınav tarihi ve saati: Boy ve kilo ölçümü ile sözlü sınav ve mülâkat 12 Eylül 2005 tarihinde başlamak suretiyle yapılacaktır. Belirlenen tarihte herhangi bir nedenle sınava katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecektir.

8. Başvuru için gerekli belgeler:

a. Başvuru yerinde verilecek EK- 1 başvuru formu,

b. Nüfus cüzdan fotokopisi,

c. Öğrenim durumlarını gösterir belgenin aslı veya komisyon başkanlığı, ilgili öğretim kurumu yada noterden onaylı örneği,

d. Diploma yabancı ülkelerden alınmış ise aslı veya noterden onaylı örneğiyle birlikte denkliğinin kabul edildiğine dair yetkili kurumca verilecek onaylı belge,

e. Adlî sicil kaydı,

f. Son üç ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

g. KPSS sınav sonuç belgesi,

verilmesi gerekir.

9. Açıktan atama suretiyle atama yapılacak münhal bulunan 8 ve 9 uncu derece infaz ve koruma memurluğu, kadrolarının Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüklerine göre dağılımı ve sınav merkezleri olarak belirlenen adli yargı Adalet Komisyonları aşağıda gösterilmiştir.

Sınav Merkezleri

Başvuru Formu