Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı kadrosunda, azami atama yapılabilecek boş kadro sayısı; 8 inci dereceden 5 adet ve 9 uncu dereceden 20 adet olmak üzere toplam 25?dir. Başvurular 26 Ağustos 2005 Cuma günü mesai bitimine kadar şahsen veya posta ile yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 22 Temmuz 2005 00:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

DEVLET BÜTÇE UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURACAKLAR İÇİN DUYURU

SINAV TARİHİ : 1-2 EKİM 2005 (iki gün)

SINAV YERİ : ANKARA

ATAMA YAPILABİLECEK BOŞ KADRO SAYISI :

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı kadrosunda, azami atama yapılabilecek boş kadro sayısı; 8 inci dereceden 5 adet ve 9 uncu dereceden 20 adet olmak üzere toplam 25?dir.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1 ? Ö.S.Y.M. tarafından 15-16 Kasım 2003 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (2003-KPSS) Puan No: KPSSP56 bölümünden, 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (2004-KPSS) Puan No: KPSSP56 bölümünden veya 2-3 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (2005-KPSS) Puan No: KPSSP56 bölümünden 75 ve daha yüksek puan almış olmak (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 500 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 500 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 500 üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.),

2 ? 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen Devlet memuru olma koşullarını haiz olmak,

3 ? 1/10/2005 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

4 ? Üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren; siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülte ve yüksekokulları ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,

5 ? Erkek adaylarda askerliğini yapmış, muaf ya da ertelemiş olmak,

6 ? Görevini yapmasına engel olabilecek daimi vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü olmamak,

7 ? Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı sınavında iki kez başarısız olmamak,

8 ? Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

SINAV BAŞVURUSU

Başvurular 26 Ağustos 2005 Cuma günü mesai bitimine kadar Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Personel Şubesi 6. Kat Dikmen Caddesi/ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. (İstenilen belgeler ?Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi?nde belirtilmiştir.)

?Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi? yukarıda belirtilen adresten veya Internet aracılığı ile www.bumko.gov.tr adresinden temin edilebilir. (Ayrıntı için 0 312 4151399 veya 0 312 4151400 No.lu telefonlardan bilgi alınabilir.)

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Sınava girebileceklere Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce ?Sınav Giriş Belgesi? verilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır.

Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI

I. Ekonomi

A - Kuramsal Ekonomi (Makro, Mikro, Ekonomi Politikası)

B - Para - Kredi

C - Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve kuruluşlar

D - Kamu Hukuku (Genel Esaslar)

II. Maliye

A - Kuramsal Maliye (Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Maliye Politikası)

B - Bütçe ve Bütçe Politikası (Türk Bütçe Sistemi)

C - Türk Vergi Hukuku ve Gider Yasalarının Esasları

III. Hukuk

A - Anayasa Hukuku

B - Medeni Hukuk (Aile Hukuku Dışında)

C - Borçlar Hukuku (Genel Esaslar)

IV - Matematik - İstatistik

V. Yabancı Dil (İngilizce, Fransızca, Almanca)

DEĞERLENDİRME

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar.

Yazılı sınav soruları, I. ve II konu grupları için 25?er, III. ve IV. konu grupları için 20?şer ve V. konu grubu için 10 puan olmak üzere toplam 100 puana göre düzenlenir. Değerlendirme sonucunda 70 puan ve üzeri not alanlar yazılı aşamada başarılı sayılır.

İlan olunur.