Nevşehir Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı/Güncellendi

İlan Giriş : 30 Temmuz 2012 10:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Nevşehir Ünv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı/Güncellendi

T.C.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI

Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretimi için 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılacak programlar, kontenjanlar, başvuru işlemleri ve başarının değerlendirilmesinde dikkate alınacak kriterler ile başvuru dilekçesi ekinde istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ve KONTENJANLARI

Anabilim Dalı Bilimsel Hazırlık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora Yurtdışı? ndan öğrenci kabulü ÜNİP Kontenjanları
İşletme Anabilim Dalı
a) Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora -- -- -- 5(*)(***) 1(**) 1(*)
b) İşletme Yüksek Lisans 10(*)   20(*)   3(**) 2(*)
c) İşletme Tezsiz II. Öğretim -- 30(*) -- -- 3(**) --
İktisat Yüksek Lisans 15(*)   20(*)   1(*) 2(*)
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans 15(*) -- 15(*) -- 3(**) --
Tarih Yüksek Lisans 5(*) --- 20(*)   3(**) 3(*)
Tarih Doktora ---- --- -- 5(*) 1(*) 1(*)
Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans 10(*) --- 25(*) -- 10(**) 1(*)

(*) Bu programlarda Mülakat sınavı yapılacaktır.

(**) Yurtdışından kabul edilecek öğrenci kontenjanları genel kontenjanlara dahil değildir. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin ALES sınavına girmesi gerekmektedir. ALES sınavına girmeyen adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

(***) Doktora kontenjanı beş kişidir (dört yüksek lisans ve bir lisans mezununu kapsayacak şekilde) Lisans mezunu olarak müracaat eden veya şartları sağlayan aday bulunamaması halinde bu kontenjan için de yüksek lisans mezunları arasından seçim yapılacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

İşletme Anabilim Dalı

A) Üretim Yönetim ve Pazarlama Doktora Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

Yüksek lisans mezunu olarak müracaat edecek adaylar için aranan şartlar:

a) İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora programı için Akademik Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık Puanından en az 65 alması gerekir.

b) Adayların KPDS veya ÜDS'den en az 55 puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

c) İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına, Yüksek Lisans Tezini Pazarlama konuları içerisinde yapmış olan adaylar müracaat edebileceklerdir.

d) Adayların, Yüksek Lisans Mezuniyet Not Ortalamasının 100 tam puan üzerinden 70.13 olması gerekmektedir.

Lisans Mezunu olarak müracaat edecek adaylar için aranan şartlar:

a) İşletme Anabilim Dalı Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programına başvuracak adayların ALES Eşit Ağırlık Puan türünden en az 70 puan alması gerekir.

b) Adayların KPDS veya ÜDS'den en az 55 puan, Test of English as a Foreign Language (TOEFL), International English Language Testing System (IELTS) ve Üniversitelerarası Kurul tarafından ÜDS?ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir

c) Adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 80.16 veya dörtlük sistemde en az 3.15 olması gerekir.

d) Programa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme ve İktisat Bölümleri, İşletme Fakültesi, Turizm Fakültesinin Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarının Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Mezunlarının müracaatları kabul edilecek olup; Adaylar mülakat sınavı ile oluşturulacak başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asil ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir.

B) İşletme Yüksek Lisans Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

a) İşletme Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan alması gerekir.

b) Adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 olması gerekir.

c) Programa, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme ve İktisat Bölümleri, İşletme Fakültesi, Turizm Fakültesinin Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarının Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği mezunları müracaat edebilecek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Ekonometri Bölümleri, Turizm Fakültelerinin Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Rekreasyon Yönetimi Bölümü mezunlarının yanı sıra diğer fakülte ve yüksekokul mezunları ise bilimsel hazırlık programına müracaat edebileceklerdir.

d) Programa müracaat edecek adaylardan yabancı dil şartı aranmayacaktır. Ancak: İlk sıralamada ALES Puanının % 60?ı, lisans ortalamasının %20'si ve Yabancı Dil Puanının % 20? si alındığında puanı olmayanların % 20? si 0 (Sıfır) olarak hesap edilecektir. Mülakat sınavına girecek adayların başarı puanlarının nasıl hesap edileceği başvuru ve giriş şartları içerisinde yer almaktadır.

C) İşletme II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

a) İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puanından en az 55 puan almaları gerekir.

b) Yabancı dil şartı aranmayacaktır. Ancak başarı sıralamasında Yabancı Dil Puanı %20 olarak etki edecektir.

c) İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ücreti Toplam 4.000 (Dörtbin) Lira olup; üç taksitte alınacaktır. I. Taksit İlk Kayıtlarda 1500, II. Taksit Bahar Yarıyılı Kayıtlarında 1500, III. Taksit III. Yarıyıl kayıtlarında 1000 tahsil edilecektir

d) İşletme Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına müracaat edecek adayların, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 55.20 veya dörtlük sistemde en az 2.08 olması gerekir.

e) Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının müracaatları kabul edilecek olup; Adaylar mülakat sınavı ile oluşturulacak başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asıl ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir.

f) Bu programın açılması için en az 20 öğrencinin kesin kayıt yaptırması gerekir.

Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı

Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı

(*) Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

Turizm İşletmeciliği Bilimsel Hazırlık ve Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların, ALES Eşit Ağırlık Puan türünden en az 60 puan almaları gerekmektedir.

Adayların KPDS veya ÜDS'den en az 50 puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans ve Bilimsel Hazırlık Programına başvuracak adayların lisans mezuniyet notu 100 tam puan üzerinden 65 veya dörtlük sistemde 2,50 olması gerekmektedir.

Turizm İşletmeciliği bilimsel hazırlık programına Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültelerinin Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Turizm Fakültelerinin Turizm İşletmeciliği bölümü, Turizm İşletmeciliği ve otelcilik Yüksekokullarının Konaklama İşletmeciliği ile Turizm İşletmeciliği Bölümleri hariç diğer tüm bölümlerden yapılacak başvurular Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Bilimsel hazırlık programına kabul edilecektir.

Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programına Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültelerinin Konaklama İşletmeciliği Bölümü, Turizm Fakültelerinin Turizm İşletmeciliği bölümü, Turizm İşletmeciliği ve otelcilik Yüksekokullarının Konaklama İşletmeciliği ile Turizm İşletmeciliği Bölümlerinden mezun olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylar mülakat sınavı ile oluşturulacak başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asil ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir.

3. Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sözel puanından en az 55 puan alması gerekir.

Lisansüstü programlara başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 ve eşdeğeri olması gerekir.

Kontenjanlara 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında bilimsel hazırlık programını başarıyla tamamlayan ve yüksek lisans programına geçmeye hak kazanan adaylar hariç tutulmuştur.

Öğrencilerin, KPDS, ÜDS,TOEFL ve dengi bir sınavdan en az 40 Puana Muadil (Herhangi bir yabancı dil ve edebiyat Programından (Rus Dili ve Edebiyatı gibi) mezun olanlar başka bir yabancı dilden olmak şartıyla bir yabancı dil belgesini tez önerisi vermeden önce Enstitümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Lisansüstü Programına, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümlerinden mezun olanların müracaatları kabul edilecektir

Fakültelerin Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı, Yunan Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerinden mezun olan adaylar veya dört yıllık yüksekokulların Turizm, Halkla İlişkiler, Radyo ve Televizyonculuk, Kütüphanecilik gibi Sosyal Bilimlerle ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulacaklardır.

Yüksek Lisans Programına Üniversitelerarası İşbirliği (ÜNİP) kapsamında başvuracak adaylar için bir kontenjan ayrılmıştır.

4. Tarih Anabilim Dalı

A)Tarih Yüksek Lisans Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

a) Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sözel puanından en az 60 puan alması gerekir.

b) Tarih tezli yüksek lisans, programına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 53.33 veya dörtlük sistemde en az 2.00 olması gerekir.

c) Adayların Edebiyat, Fen Edebiyat, İnsani ve Sosyal Bilimler, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri ile Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih bölümleri ve Eğitim Fakülteleri Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun olmaları gerekir.

d) Bilimsel Hazırlık Programına Eğitim Fakülteleri Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Coğrafya öğretmenliği bölümleri mezunu olmaları, Edebiyat, Fen Edebiyat Dil Tarih ve Coğrafya, İnsani ve Sosyal Bilimler ve İnsan ve Toplum bilimleri fakültelerinin Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Felsefe, Eskiçağ tarihi dilleri ve kültürleri, Antropoloji, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Anabilim Dalı, Bulgar dili ve Edebiyatı bölümü ve Anabilim Dalı, Hungaroloji, Romen Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı,Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Doğu Dilleri ve Edebiyatı (Arapça,farsça,Sinoloji,urdu dili, Hundoloji, Japon dili ve Kore dili), Turizm, Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir.

e) Adayların yabancı dil puanı varsa % 10 esas alınacaktır. Başvuru için ön değerlendirmede Adayların ALES Puanlarının % 60? ı varsa Yabancı Dil puanlarının % 10?u ve mezuniyet notlarının %30? u esas alınacaktır. Ön değerlendirmede sıralamaya giren adayların Mülakat Sınavı Sonrasındaki hesaplamalarının değerlendirilmesi ise ALES Puanının %55?i, varsa Yabancı dil puanının %10?u, Mezuniyet Notlarının %15?i, yapılacak olan Mülakatın %20?si esas alınacak şekilde olacaktır.

f) Kontenjanlara 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında bilimsel hazırlık programını başarıyla tamamlayan ve yüksek lisans programına geçmeye hak kazanan adaylar hariç tutulmuştur.

B)Tarih Doktora Lisans Programı

a) Tarih Anabilim Dalı Doktora programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sözel puanından en az 60 puan alması gerekir.

b) Programa müracaat edebilmek için KPDS veya ÜDS'den en az 55, Test of English as a Foreign Language (TOEFL), International English Language Testing System (IELTS) ve

Üniversitelerarası Kurul tarafından ÜDS?ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

c) Doktora programına başvuracak adayların Yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 55.20 veya dörtlük sistemde en az 2.08 olması gerekir.

d) Programa Tarih Yüksek Lisans Mezunlarının müracaatları kabul edilecektir.

İktisat Anabilim Dalı

İktisat Yüksek Lisans Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

a) İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almaları gerekmektedir.

b) İktisat Tezli yüksek lisans, programına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden Yüzlük sistemde en az 60.10 veya dörtlük sistemde en az 2.29 olması gerekir

c) İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve benzeri fakülte mezunları müracaat edebilecek, diğer fakülte ve yüksekokul mezunları ise bilimsel hazırlık programına müracaat edebileceklerdir.

d) İktisat Bilim Dalı Yüksek Lisans Programına müracaat edecek adaylardan yabancı dil şartı aranmayacaktır. Ancak: İlk sıralamada ALES Puanının % 60?ı, lisans ortalamasının %20'si ve Yabancı Dil Puanının % 20?si alındığında puanı olmayanların % 20?si 0 (Sıfır) olarak hesap edilecektir. Mülakat sınavına girecek adayların başarı puanlarının nasıl hesap edileceği başvuru ve giriş şartları içerisinde yer almaktadır.

e) İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına Üniversitelerarası İşbirliği (ÜNİP) kapsamında başvuracak adaylar için bir kontenjan ayrılmıştır.

f) Yurtdışından öğrenci kabulü; Nevşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 19. Maddesi ve Yönetmelikte bulunmayan hususlar bakımından da Nevşehir Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Yönergesi hükümlerine göre yapılacaktır.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA

GİRİŞ ŞARTLARI

Doktora ve Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında;

a) Mülakat Sınavı Yapılanların; (Tarih Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı hariç) Başvuran adayların ALES puanının %60?ı, lisans mezuniyet notunun %20'si, yabancı dil notunun %20'si dikkate alınarak sıralama yapılacak, yapılan sıralama sonucuna göre kontenjanın iki katı kadar aday mülakat sınavına alınacaktır. Diğer adaylar mülakat sınavına alınmayacaktır.

Mülakat sınava alınan adayların ALES puanının %55'i, lisans mezuniyet notunun %15'i, yabancı dil notunun %15'i, mülakat/yazılı sınavı notunun % 15'i dikkate alınarak sıralama yapılacaktır. Bu şekilde hesaplanan notun en az 50 olması gerekmektedir.

b) Mülakat sınavına katılmayan adayların mülakat notu sıfır olarak değerlendirilir.

c) Müracaatlar şahsen veya posta yolu ile yapılabilir. Başvuru tarihinden sonra gelen postalar işleme konulmayacak zarflar açılmadan adayın adresine iade edilecektir.

BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER

1- Başvuru dilekçesi (Enstitü Müdürlüğünden veya http://sbe.nevsehir.edu.tr adresinden alınacaktır),

2- Lisans diplomasının ve geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi, Asılları getirilmesi

halinde Enstitümüzce onaylanacaktır.

3- ALES sonuç belgesi onaylı fotokopisi, ( 2010 yılı sonbahar dönemi ve sonrasında

Girenlerden söz konusu belgelerin sadece fotokopisi)

4- Lisans not durum belgesi onaylı fotokopisi (4?lü sisteme tabi birimlerden

mezun olup, not ortalaması 100?lük sisteme çevirisi olmayanların not çevirisi

Yükseköğretim Kurulu 4?lük Sistemdeki Notların 100?lük Sistemdeki

Karşılıklarına göre yapılacaktır.)

5-Doktora programına başvuranların Yabancı Dil Belgesinin onaylı fotokopisi,

bilimsel hazırlık, yüksek lisans programlarına başvuranların varsa yabancı dil

belgesi onaylı fotokopisi,( 2010 yılı sonbahar dönemi ve sonrasında girenlerden söz

konusu belgelerin sadece fotokopisi)

6-Doktora programlarına başvuracak yüksek lisans programı mezunlarının lisans ve yüksek

lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi onaylı fotokopisi, lisans ve yüksek lisans

not durum belgesi onaylı fotokopisi,

7- Nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi (TC Kimlik Numaralı olması gerekmektedir.)

8- 2adet fotoğraf (yürürlükteki mevzuata uygun, adayın kolaylıkla tanınmasına imkan

verecek şekilde olacaktır.)

9- Yabancı uyruklu öğrencilerden denklik belgesi ve TÖMER?den alınacak Türkçe Yeterlik

Belgesi.

10.Yabancı Uyruklu Öğrencilerin ALES sınav sonuç belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

11.Sınav giderleri banka dekontu (Nevşehir Üniversitesinin Halk Bankası Nevşehir

Şubesindeki TR 38 0001 2009 6860 0006 0000 02 nolu hesabına 50.00 TL yatırılacak)

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru için aranan belgelerin asılları,

3- 4 adet fotoğraf (yürürlükteki mevzuata uygun, adayın kolaylıkla tanınmasına imkan

verecek şekilde olacaktır.)

3- Askerlik durum belgesi (erkek öğrenciler için)

4- Öğrenci katkı payı dekontları.

5- Özgeçmiş.

6- Yabancı uyruklu öğrencilerin pasaport ve oturum belgesi.

7-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

Başvuru Tarihleri: 02-13Temmuz 2012 tarihleri arasında Saat: 17.30?a kadar
Yeri : Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu, Eğitim Fakültesi 1. Kat, 107 No?lu Oda.
Mülakat/yazılı Sınavına Girecek Adayların İlanı: 18 Temmuz 2012
Sınav Tarihi ve Yeri : 24 Temmuz 2012 Saat 10.00 İlgili Anabilim Dallarında
Sınav Sonuçlarının ilanı: 30 Temmuz 2012
Kesin Kayıt Tarihler i:
Asıl Adayların Kayıtları 03 Eylül -6 Eylül 2012
Yedek Kontenjanların İlanı 7 Eylül 2012
Yedek Adayların Kayıtları 10 Eylül 2012
Kesin Kayıt Yeri Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu, Eğitim Fakültesi 1. Kat, 107 No?lu Oda.
     

BİLGİ İÇİN: Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün 0384 228 10 00/2363-2365-2366 Numaralı telefonlarına başvurulabilir.


T.C.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLANI

Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretimi için 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılacak programlar, kontenjanlar, başvuru işlemleri ve başarının değerlendirilmesinde dikkate alınacak kriterler ile başvuru dilekçesi ekinde istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTİSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ve KONTENJANLARI

Anabilim Dalı Bilimsel Hazırlık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora Yurtdışı? ndan öğrenci kabulü ÜNİP Kontenjanları
Türk Dili ve Edebiyatı Doktora       8(*) 2(*) (**) 1(*)
İktisat Tezsiz İ.Ö.Yüksek Lisans   30        
Tarih Tezsiz İ.Ö. Yüksek Lisans   30        

(*) Bu programlarda Mülakat sınavı yapılacaktır.

(**) Yurtdışından kabul edilecek öğrenci kontenjanları genel kontenjanlara dahil değildir. Yabancı Uyruklu Öğrencilerin ALES sınavına girmesi gerekmektedir. ALES sınavına girmeyen adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora Programı

(*)Bu programda mülakat sınavı yapılacaktır.

a) Türk Dili ve Edebiyatı Doktora Programına müracaat edecek adayların Akademik Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) Sözel Puanından en az 55 puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

b) Doktora Programına müracaat edecek adayların KPDS veya ÜDS'den en az 55 puan aldıklarını belgelemeleri gerekmektedir.

c) Doktora Programına, ?Türk Dili ve Edebiyatı?, ?Türk Dili?, ?Yeni Türk Dili?, ?Eski Türk Dili?, ?Eski Türk Edebiyatı?, ?Yeni Türk Edebiyatı?, ?Türk Halk Edebiyatı? Yüksek Lisans programlarından birinden mezun olan adaylar müracaat edebileceklerdir.

d) Doktora Programına müracaat edecek adayların, Yüksek Lisans Mezuniyet Not Ortalamasının 100 tam puan üzerinden en az 70.13 veya Dörtlük sistemde 4 tam puan üzerinden en az 2.72 olması gerekmektedir.

e) Bilimsel Hazırlık Programı açılmayacaktır.

İktisat II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

a) İktisat Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Eşit Ağırlık puanından en az 55 puan almaları gerekir.

b) Yabancı dil şartı aranmayacaktır. Ancak başarı sıralamasında Yabancı Dil Puanı %20 olarak etki edecektir.

c) İktisat Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına kabul edilen öğrenciler öğrenim ücreti olarak her dönem için 1000 yatıracaklardır.

d) İktisat Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına müracaat edecek adayların, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 55.20 veya dörtlük sistemde en az 2.08 olması gerekir.

e) Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının müracaatları kabul edilecek olup; Adaylar başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asıl ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir.

f) Bu programın açılması için en az 20 öğrencinin kesin kayıt yaptırması gerekir.

Tarih II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

a) Tarih Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların, Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sözel Ağırlık puanından en az 55 puan almaları gerekir.

b) Yabancı dil şartı aranmayacaktır. Ancak başarı sıralamasında Yabancı Dil Puanı %10 olarak etki edecektir.

c) Tarih Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına kabul edilen öğrenciler öğrenim ücreti olarak her dönem için 1000 yatıracaklardır.

d) Tarih Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programına müracaat edecek adayların, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 55.20 veya dörtlük sistemde en az 2.08 olması gerekir.

e) Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının müracaatları kabul edilecek olup; Adaylar başarı notuna göre yapılacak sıralama sonucu asıl ve yedek liste içerisinde ilan edilecektir

f) Bu programın açılması için en az 20 öğrencinin kesin kayıt yaptırması gerekir.

Doktora ve Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında;

a) Mülakat Sınavı Yapılanların; Başvuran adayların ALES puanının %60?ı, lisans mezuniyet notunun %20'si, yabancı dil notunun %20'si dikkate alınarak sıralama yapılacak, yapılan sıralama sonucuna göre kontenjanın iki katı kadar aday mülakat sınavına alınacaktır. Diğer adaylar mülakat sınavına alınmayacaktır.

Mülakat sınava alınan adayların ALES puanının %55'i, lisans mezuniyet notunun %15'i, yabancı dil notunun %15'i, mülakat/yazılı sınavı notunun % 15'i dikkate alınarak sıralama yapılacaktır. Bu şekilde hesaplanan notun en az 50 olması gerekmektedir.

b) Mülakat Sınavı Yapılmayanların: Başvuran adayların ALES puanının %60?ı, lisans mezuniyet notunun %20'si, yabancı dil notunun %20'si dikkate alınarak sıralama yapılacak, yapılan sıralama sonucuna göre asil ve yedek liste ilan edilecektir.

Tarih Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans programına Başvuran adayların ALES puanının %60?ı, lisans mezuniyet notunun %30'si, yabancı dil notunun %10'u dikkate alınarak sıralama yapılacak, yapılan sıralama sonucuna göre asil ve yedek liste ilan edilecektir.

c) Mülakat sınavına katılmayan adayların mülakat notu sıfır olarak değerlendirilir.

d) Müracaatlar şahsen veya posta yolu ile yapılabilir. Başvuru tarihinden sonra gelen postalar işleme konulmayacak zarflar açılmadan adayın adresine iade edilecektir.

BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER

1- Başvuru dilekçesi (Enstitü Müdürlüğünden veya http://sbe.nevsehir.edu.tr adresinden alınacaktır),

2- Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi, Asılları getirilmesi halinde Enstitümüzce onaylanacaktır.

3- ALES sonuç belgesi onaylı fotokopisi, ( 2010 yılı sonbahar dönemi ve sonrasında sınava

girenlerden söz konusu belgelerin sadece fotokopisi)

4- Lisans not durum belgesi onaylı fotokopisi (4?lü sisteme tabi birimlerden

mezun olup, not ortalaması 100?lük sisteme çevirisi olmayanların not çevirisi

Yükseköğretim Kurulu 4?lük Sistemdeki Notların 100?lük Sistemdeki

Karşılıklarına göre yapılacaktır.)

5-Doktora programına başvuranların Yabancı Dil Belgesinin onaylı fotokopisi,

yüksek lisans programlarına başvuranların varsa yabancı dil belgesi onaylı fotokopisi, (2010 yılı sonbahar dönemi ve sonrasında girenlerden söz konusu belgelerin sadece fotokopisi)

6-Doktora programlarına başvuracak yüksek lisans programı mezunlarının lisans ve yüksek

lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi onaylı fotokopisi, lisans ve yüksek lisans

not durum belgesi onaylı fotokopisi,

7- Nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi (TC Kimlik Numaralı olması gerekmektedir.)

8- 2adet fotoğraf (yürürlükteki mevzuata uygun, adayın kolaylıkla tanınmasına imkan

verecek şekilde olacaktır.)

9- Yabancı uyruklu öğrencilerden denklik belgesi ve TÖMER?den alınacak Türkçe Yeterlik

Belgesi.

10.Yabancı Uyruklu Öğrencilerin ALES sınav sonuç belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

11.Sınav giderleri banka dekontu (Nevşehir Üniversitesinin Halk Bankası Nevşehir

Şubesindeki TR 38 0001 2009 6860 0006 0000 02 nolu hesabına 50.00 yatırılacak)

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru için aranan belgelerin asılları,

3- 4 adet fotoğraf (yürürlükteki mevzuata uygun, adayın kolaylıkla tanınmasına imkân

verecek şekilde olacaktır.)

3- Askerlik durum belgesi (erkek öğrenciler için)

4- Öğrenci katkı payı dekontları.

5- Özgeçmiş.

6- Yabancı uyruklu öğrencilerin pasaport ve oturum belgesi.

7- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

Başvuru Tarihleri: 30 Temmuz -10 Ağustos 2012 tarihleri arasında Saat: 17.30?a kadar
Yeri : Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu, Eğitim Fakültesi 1. Kat, 107 No?lu Oda.
Mülakat/Yazılı Sınavına Girecek Adayların İlanı: 15 Ağustos 2012
Sınav Tarihi ve Yeri: 23 Ağustos 2012 Saat 10.00 İlgili Anabilim Dallarında
Sınav Sonuçlarının ilanı: 27 Ağustos 2012
Kesin Kayıt Tarihler i:
Asıl Adayların Kayıtları 03 Eylül -6 Eylül 2012
Yedek Kontenjanların İlanı 7 Eylül 2012
Yedek Adayların Kayıtları 10 Eylül 2012
Kesin Kayıt Yeri Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşleri Bürosu, Eğitim Fakültesi 1. Kat, 107 No?lu Oda.

BİLGİ İÇİN: Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünün 0384 228 10 00/2363-2365-2366 Numaralı telefonlarına başvurulabilir.