2003 yılı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Subay alım ilanı (2003)

İlan Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2003 yılı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Subay alım ilanı (2003)
PERSONELN SINIF/BRANLARI LE RENM KOLLARI
1-MUHARP SINIFLAR
-Kontrol ve hbar:Elektronik, Bilgisayar, letme, Endstri, Matematik ve Fizik Mhendislii, Astronomi ve Uzay Bilimleri (Fen Fak.), Havaclk Elektrik Elektronii(SHYO-1), Elektronik retmenlii(Tek. Et. Fak.)

-Uak Bakm:Uak/ Havaclk, Elektronik, Bilgisayar, letme, Endstri, makine, Matematik, Fizik Mhendislii, Uak Gvde(SHYO-1), Uak Motor(SHYO-1), Havaclk Elektrik Elektronii(SHYO-1)

-Muhasebe:Elektronik, Bilgisayar Mhendislii, Havaclk Elektrik Elektronii(SHYO-1), Elektronik retmenlii(Tek. Et. Fak.)

-Hava Savunma: Elektronik, Bilgisayar, letme, Endstri, makine, Matematik, Fizik Mhendislii,

-stihkam: Uak/ Havaclk, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, letme, Endstri, makine, Matematik, Harita, Fizik, naat, evre, Jeoloji Mhendislii, Mimarlk Fakltelerinin Mimarlk Blm.

-Piyade:letme, Endstri, Harita Mhendislii , Edebiyat Fak. Psikoloji blmleri, Hukuk faklteleri, ktisat(SBF Fak), letme(SBF Fak), Kamu Ynetimi(SBF Fak), Uluslararas likiler(SBF Fak).


2-YARDIMCI SINIFLAR
Ulatrma: Uak/ Havaclk, Elektrik, Elektronik, letme, Endstri, Makine Mhendislii, Makine retmenlii(Tek. Et. Fak.), Elektronik retmenlii(Tek. Et. Fak.), Kamu Ynetimi(SBF Fak), alma Ekonomisi ve End. likileri(SBF Fak)

Levazm: letme, Endstri, Gda, Tekstil Mhendislii, STYO (2) Bes ve Diyetetik Blm, Sosyal Hizmetler Yksekokulu, ktisat(SBF Fak), letme(SBF Fak), Maliye(SBF Fak), alma Ekonomisi ve End. likileri(SBF Fak).

kmal: Uak/ Havaclk, Elektronik, Bilgisayar, letme, Endstri Mhendislii, statistik 4, Hukuk Faklteleri, ktisat(SBF Fak), letme(SBF Fak), alma Ekonomisi ve End. likileri. (SBF Fak)

Maliye: Bilgisayar, letme, Endstri, Matematik Mhendislii, statistik 4, Hukuk Faklteleri, ktisat (SBF Fak), letme(SBF Fak), Maliye(SBF Fak), alma Ekonomisi ve End. likileri. (SBF Fak)

Bilgisayar, Havaclk/ Uak Elektronik Mhendisi: niversitelerin ilgili faklteleri mezunu olmak. (Bayan ve erkek adaylar mracaat edecek olup lisansst eitimi olanlar tercih edilecektir.)

Makine, Elektrik, Endstri ve naat Mhendisi: niversitelerin ilgili faklteleri mezunu olmak. (olup lisansst eitimi olanlar tercih edilecektir.)

Tabip, Di Tabibi: niversitelerin ilgili faklteleri mezunu olmak. (Bayan ve erkek adaylar mracaat edecek olup lisansst eitimi olanlar tercih edilecektir.)

Eczac: niversitelerin ilgili faklteleri mezunu olmak.

ngilizce retmenlii: niversitelerin ilgili faklteleri mezunu olmak. (Bayan ve erkek adaylar mracaat edecek olup, retmenlik sertifikasna sahip olmak arttr.)

(1)SHYO: sivil havaclk yksek okulu.
(2) STYO: Salk Teknolojisi Yksek Okulu.
(3) SBF: Siyasal Bilgiler Fakltesi.
(4) statistik Faklteleri dahildir.





1. ADAYLARDA ARANILAN NTELKLER
a. T.C. vatanda olmak,

b. Yukarda kaynak olarak belirtilen ve rgn eitim yapan en az 4 yl sreli faklte ve yksekokullardan birini kendi nam ve hesabna bitirmi olmak,

c. Dzeltilmemi nfus kaydna gre 24 Mart 2003 tarihi itibariyle lisans renimini yapm olanlar 27, lisansst renimini tamamlam olanlar ise 32 yandan byk olmamak (Halen askerlik hizmetini yapanlar iin askerlik hizmetine balad tarih esas alnr),

d. Sivil veya askeri okullardan herhangi bir nedenle karlmam olmak,

e. Taksirli sular hari olmak zere; affa veya zaman amna uram, para cezasna evrilmi veya ertelenmi, hkmllklerine ilikin kaytlar adli sicilden kartlm olsa bile, bir crmden hkml bulunmamak veya soruturma altnda olmamak,

f. Hakknda yaplacak gvenlik soruturmas olumlu sonulanmak,

g. Faklte veya yksek okul idareleri tarafndan disiplin ve ahlak ynnden cezalandrlmam olmak ve menfi nitelikleri olmamak

h. Tutum ve davranlar ile yasa d, siyasi, ykc, irticai, blc ideolojik grleri benimsememi, bu gibi faaliyetlerde bulunmam veya bu faaliyetlere karmam olmak.

I. Askerlik ubesinden temin edilecek belgede bakaya veya yoklama kaa olarak aranmamak ve hakknda hazrlk soruturmas olmamak veya cezalar para cezasna evrilmi olsa bile mahkumiyeti bulunmamak.

i. Bayan adaylar Tabip, Di tabibi, bilgisayar, Havaclk/ Uak ve Elektronik Mhendislikleri ile ngilizce retmenlii snf/ branlarna mracaat edeceklerdir. Dier snf/ branlara ise mracaat edemeyeceklerdir.

j. Herhangi bir kamu ya da zel kurulua kar hizmet ykmll ve tazminat borcu olmamak.

k. TSK. Salk Yetenei Ynetmeliinde belirtilen salk koullarn tamak ve sevk edilecei askeri hastaneden "Snfnda Szlemeli Subay Olur" kararl salk raporu alm olmak.

l. Vcut yaps dzgn olmak. (Kel, yznde fazla miktarda iek bozukluu, van ve yank izleri, dilinde pelteklik, kekemelik ve gznde allk bulunmamak. Az, ene, di yaps muntazam olmak. Erkekler iin 1.69 m., bayanlar iin 1.60 m.den ksa olmamak.

m. Daha nce alt kamu kurum ve kurulularndan ahlak veya disipline aykr bir nedenle karlm olmamak.

n. Askerlik hizmetini 1076 sayl Kanun hkmlerine gre yedeksubay veya ksa dnem erba ve er olarak yapp terhis edilenler ile TSKda sivil memur ve ii olarak grevli olanlar szlemeli subayla bavurabilirler.
o. Askerlik hizmetini yapmakta olanlar gerekli koullar tamalar halinde szlemeli subayla bavurabilirler.


2. renim le lgili artlar
a. Snflara kaynak olarak belirlenen yksekretim kurumlarndan mezun olmak.
b. renimlerini yurtdnda bitirenlerin diplomalarnn denklii YK (yurtiindeki yetkili kurumlar) tarafndan onaylanm olmak.
c. Herhangi bir bakanlk veya kurulua kar mecburi hizmeti ile ykml olmamak. (Kazand mesleki sfat nedeni ile ileride deiiklii isteminde bulunmayacan taahht emek.)
d. Yaplacak olan snav ve mlakatta baarl olmak.


3. zel artlar
a. TKSda grevli yedeksubay, sivil memur, ii ve ksa dnem erba/erlerden szlemeli subayla mracaat edenler grevli bulunduu birlik, karargah ve kurumdaki sral sicil amrilerinden nitelik belgelerini alm olmak. (Aday olarak seilenlerden kta, karargah veya kurumda 3 ay grev yapmam olanlarn, nitelik belgeleri 3 aylk sreyi doldurmalarn mteakip, 24 Mart 2003 tarihine kadar Hv. Snf. Ok. Ve Tek. Et. Mrk. K. L ns. Kay. De. Se. Ve Yer. . Md.l Gaziemir/ zmire gnderilecektir.

b. Yedeksubaylk hizmetini yapmakta veya bitirmi olanlardan szlemeli subay aday olanlar iin sicil notu ortalamas %85den (85 not) aa olmamak.

c. Yabanc uyruklu kiilerle evli olanlarn bavurularnn deerlendirilmesi (kabul veya reddedilmesi) Gn. Kur. Bk.l tarafndan yaplacaktr.


4. BAVURU N STENLEN BELGELER

a. Hangi snf iin szlemeli subay olmak istediini, (Tercihler srasyla belirtilecektir.) zgemiini ve adres bilgilerini ieren bavuru belgesi (Bavuru belgesi internetten temin edilebilir.)

b. Kendisi, ei, anne, baba ve kardelerine ait adli sicil belgesi (Cumhuriyet Basavclndan veya Adli Sicil Mdrlklerinden alnacak ve mracat tarihinde 3 aydan eski olmayacak)

c. Yetkili makamlar tarafndan onaylanm, kendisi, anne, baba (vefat edenler hari) ve evli ise eine ait fotorafl (fotoraflar son 3 ay erisinde ekilmi olacak) nfus czdan sureti (nfus czdannn fotokopisi kabul edilmez.)

d. Vukuatl Nfus kayt rnei (Baba, anne, e ve kardelerinizi kapsayacak ekilde)

e. Mezun olduu okuldan alnan diploma veya mezuniyet belgesinin asl veya noter onayl rnei ile ilkokul, ortaokul ve lise diplomalar ya da renim durumu belgelerinin asl veya noter onayl bir sureti (renimini yurt dnda bitirenler iin bu okullara ait denklik belgesi istenir.)

f. Mezuniyet durumunu gsteren belge. (Diploma notu 100lk sisteme evrilmi olacak, rnek 70.50 gibi)

g.Bitirdii okulda okuduu sre ve dersleri belirleyen not durum belgesi (transkript). Diploma notu100lk sisteme evrilmi olacak, rnek 70.50 gibi.

h.Son 3 ay ierisinde ekilmi 12 adet 4.5x 6 cm. ebadnda arkasnda ilgilinin ad soyad yazl vesikalk fotoraf.

. Askerlik hizmetini yapmam olanlar iin, Askerlik ubesi Bakanlklarndan alnacak askerlik durumunu belirtir belge. Yedek subaylk veya ksa dnem erba ve erlik hizmetini tamamlayanlar iin terhis belgesi sureti (onayl)

i. Halen yedek subay veya ksa dnem erba/er olarak askerlik hizmetini yapanlarla TSKda sivil memur veya ii olarak grev yapanlar iin yukarda belirtilen belgelere ilave olarak Szlemeli Subay Olur kaytl nitelik belgesi (bu durumda olanlar, belgelerini bal bulunduu Komutanlklar kanalyla mracat sresi ierisinde gnderilmesini salayacaklardr.)


5. BAVURU EKL VE TARH

a. Nitelikleri uygun olanlar, bavurularn, "Hava Snf Okullar ve Teknik Eitim Merkezi Komutanl ns. Kay. De. Se. Ve Yer. . Md.l 35415 Gaziemir zmir adresine en ge 24 Mart 2003 tarihine kadar, bavuru iin istenen belgelerle birlikte, bizzat veya posta ile(postada geciken mracat belgeleri kabul edilmez.) halen TSKda askerlik hizmetini yapanlar ili sivil memur/ ii olarak grev yapanlar bal bulunduklar Komutanlklar kanal ile bavurularn yapacaklardr.

b. Eksik belge gnderen, bavuru tarihini geiren veya nitelikleri uygun olmayanlarn mracaatlarna kesinlikle ilem yaplmayacak, belgeleri adreslerine iade edilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alnmayacaktr.

c. Snav ierii, tarihi ve snav merkezleri daha sonra bildirilecektir.

d. Bavuruda bulunan adaylar istenilen belgeleri ve Szlemeli Subaylk ile ilgili ayrntl bilgileri aadaki internet adresinden temin edbileceklerdir.

(http://www.hvkk.tsk.mil.tr veya www.hsotem.edu.tr )

En Son Bavuru Tarihi: 24 Mart 2003 Saat:17:00
Tel: 0 232 251 16 00-4032-4393
Fax: 0 232 251 92 78