KPSS'ye ilişkin ÖSYM Resmi Duyurusu

İlan Giriş : 04 Temmuz 2005 00:05, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
KPSS'ye ilişkin ÖSYM Resmi Duyurusu

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının açık kadrolarına ilk defa atanacak personelin seçme ve yerleştirme işlemleri, 03.05.2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik? uyarınca Öğrenci Seçme ve Yerleştirne Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanmak isteyen adaylar, 2005 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Tercih Kılavuzu ile 2005-KPSS Tercih Formunu, 5 - 15 Temmuz 2005 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin açacakları başvuru bürolarından 3 YTL (üç YTL.) ödeyerek alabileceklerdir. Adaylar, Tercih Formunu Kılavuzda yer alan kurallara göre dolduracaklar, yerleştirme ücretini yatırmak için 2005-KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan banka şubelerinden herhangi birine gidecekler, banka yetkilisine T.C. Kimlik Numaraları ile ad ve soyadlarını söylemek suretiyle, yerleştirme ücreti olan 5 YTL. (beş YTL.) yatıracaklar (banka hesap numaraları Tercih Kılavuzunun son sayfasında verilmiştir.) karşılığında iki nüsha banka dekontunu alacaklar, banka dekontunun bir nüshası ile Tercih Formunu 15 Temmuz 2005 Cuma günü mesai bitimine kadar bu formu aldıkları ÖSYM başvuru bürolarına teslim edeceklerdir. Posta ile ÖSYM?ye gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

2005-KPSS Tercih Formunu doldurmak suretiyle kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanmak isteyen adayların 10 -11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve ilgili puan türünde geçerli bir puan almış olmaları gereklidir.

2005-KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan her kadronun birden fazla koşulu bulunmaktadır. Adayların bu koşulları titizlikle incelemeleri, koşullarını karşılayamadıkları kadroları kesinlikle Tercih Formunda göstermemeleri gerekir. ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların yerleştirildikleri kadroların koşullarını karşılayamadıkları takdirde kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacaktır.

Basınımıza saygı ile duyurulur.