Harran Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 30 Haziran 2005 00:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Harran Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen anabilim dallarına öğretim elemanı alınacaktır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir.

1 - Doçent kadrosu daimi statüde olup 2547 sayılı Kanunda belirtilen niteliklere sahip adayların Harran Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atama İlkelerine göre başvuracakları anabilim dalını belirten dilekçelerine doçentliğe başvuracak adaylar 4 (Dört) takım halinde özgeçmişlerini, doçentlik başarı belgesini, nüfus cüzdanı fotokopisini, 2 (İki) adet fotoğrafla birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı,

2 - Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvuracak adayların Harran Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma İlkelerine göre başvuracakları anabilim dalını ve gireceği yabancı dilini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, doktora veya uzmanlık belgesini, nüfus cüzdanı fotokopisini ve 2 (İki) adet fotoğrafla birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) takım dosyayı ve ayrıca KPDS veya ÜDS sonuç belgesinin (KPDS'den 55 veya ÜDS'den 60 ve daha üzeri puan almaları ön şart olup KPDS'den 70 veya ÜDS'den 65 ve daha üzeri puan alanlar ise yabancı dil sınavından muaf tutulacaklardır.) bir örneğini ekleyerek,

3 - Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına müracaat edecek adaylar gireceği yabancı dilini ve anabilim dalını belirten müracaat dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, lisans, yükseklisans ve uzmanlık belgesini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, askerlik durum belgesini, 2 adet vesikalık fotoğrafı var ise yayımlanmış veya yayımlanacak bilimsel çalışmalarını ekleyerek, (Fakültelerin ilgili anabilim dalına müracaat edecek öğretim görevlisi adayları ile Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi kadrolarına müracaat edecek öğretim görevlisi adaylarının yükseklisans mezunu olmaları, 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarına müracaat edecek adayların ise lisans mezunu ve en az 5 yıllık tecrübe sahibi olmaları, uzman kadrolarına müracaat edecek adayların ise atanacakları birim ile ilgili birikime sahip olması, Rektörlük yabancı dil okutman kadrosuna müracaat edecek adaylarda en az B düzeyinde KPDS veya eşdeğer yabancı dil belgesi şartı aranacaktır. KPDS ve ÜDS'den 60 ve üzeri puan alan adaylar yabancı dil sınavından muaf sayılacaktır. Ancak Rektörlük yabancı dil okutman kadrosuna müracaat edecek adaylar hariç.)

4 - Bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (Onbeş) gün içerisinde doçent ve okutman adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve uzman adaylarının ise ilgili fakülte dekanlıkları ile yüksekokul müdürlüklerine gerekli evrakları teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde şahsen yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

5 - Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil ve deneme dersi sınavı ile Öğretim Görevlisi ve Uzman adaylarının yabancı dil sınav tarihleri ve bilim veya mülakat sınavlarının tarihleri daha sonra belirlenecek ve ilgililere duyurulacaktır.

6 - Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

7 - Diğer ayrıntılı bilgiler için Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının 0 414 314 69 94 nolu telefonundan veya bizzat başvurularak öğrenilebilir.

Birimi Anabilim Dalı Kad. Ünv. Kad. Der. Adedi Açıklamalar
Fen Edebiyat Fakültesi Zooloji Yrd. Doç. 4 1  
Botanik Yrd. Doç. 4 1  
Anorganik Kimya Yrd. Doç. 4 1  
Fiziko Kimya Yrd. Doç. 4 1  
Ortaçağ Tarihi Doçent 2 1  
Ortaçağ Tarihi Yrd. Doç. 4 1  
İng. Dili ve Edb. Yrd. Doç. 4 1  
Beden Eğt. Ve Spor Yrd. Doç. 4 1  
Müzik Yrd. Doç. 4 1  
Müzik Öğr. Gör. 6 1  
Resim Yrd. Doç. 4 1  
Resim Öğr. Gör. 6 1  
İkt. Ve İdr. Bil. Fakültesi Üretim Yön. Ve Paz. Yrd. Doç. 4 1  
Yönetim ve Org. Yrd. Doç. 4 1  
Mühendislik Fakültesi Yapı Yrd. Doç. 4 1  
Termodinamik Yrd. Doç. 4 1  
Çevre Bilimleri Yrd. Doç. 4 1  
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzman 6 1  
Çoc. Sağ. Ve Hst. Yrd. Doç. 4 1  
Fiz. Tıp. Ve Reh. Yrd. Doç. 4 1  
Kln. Bak. Ve Enf. Hst. Uzman 6 1  
Genel Cerrahi Yrd. Doç. 4 1  
Genel Cerrahi Uzman 6 1  
Veteriner Fak. Histoloji-Embriyoloji Yrd. Doç. 4 1  
Viroloji Yrd. Doç. 4 1  
Patoloji Yrd. Doç. 4 1  
Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri Yrd. Doç. 4 1 Sebze Tarımı ve Seracılık konusunda doktora yapmış olmak
Entomoloji Yrd. Doç. 4 1  
Sağlık Y.O.   Öğr. Gör. 5 1 Hemşirelik ve Sağlık Yüksekokullarının Hemşirelik Bölümü mezunu olmak ve İç Hastalıkları Hemşireliği alanında master yapmış olmak.
  Öğr. Gör. 5 1 Sağlık Yüksekokullarının Ebelik Bölümü mezunu olmak ve Kadın-Hemşireliği alanında master yapmış olmak.
Sağ. Hiz. M.Y.O.   Öğr. Gör. 6 1 Fakültelerin Fizik veya Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu olmak
Şanlıurfa M.Y.O.   Öğr. Gör. 4 1 Fakültelerin İşletme Bölümü mezunu olmak.
  Öğr. Gör. 4 1 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü Mezunu olmak. (Yiyecek-İçecek alanında deneyimli olmak)
  Öğr. Gör. 4 2 Fakültelerin Bilgisayar Bölümü mezunu olmak.
  Öğr. Gör. 4 1 İlgili Fakülte ve Yüksekokulların Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olmak.
  Öğr. Gör. 4 1 Fakültelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.
Birecik M.Y.O.   Öğr. Gör. 4 1 Fakültelerin Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olmak.
  Öğr. Gör. 4 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme veya İktisat Bölümü mezunu olmak. (Muhasebe alanında deneyimli olmak)
  Öğr. Gör. 4 1 Fakültelerin Bilgisayar Bölümü mezunu olmak.
Siverek M.Y.O.   Öğr. Gör. 4 1 Fakültelerin Bilgisayar Bölümü mezunu olmak.
V.Şehir M.Y.O.   Öğr. Gör. 4 1 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme veya İktisat Bölümü mezunu olmak. (Muhasebe alanında deneyimli olmak)
Rektörlük   Okutman 6 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı veya Eğitim Fakültelerinin İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.