Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Sınav Duyurusu (2001)

İlan Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Sınav Duyurusu (2001)
1 - SINAVIN KAPSAMI :
a) Salk Bakanlnda bo bulunan 8 inci dereceli (2) iki ve 9 uncu dereceden (2) iki adet olmak zere toplam drt (4) adet Avrupa Birlii Uzman Yardmcs kadrolarna, "zel Yarma Snav ma Tabi Tutulmak Suretiyle Girilen Meslekler in Yaplacak Eleme Snav Hakknda Ynetmelik" ile "Avrupa Birlii Uzman Yardmcl ve Uzmanlk Snav Ynetmelii" hkmleri gereince snavla personel alnacaktr.
b) Avrupa Birlii Uzman Yardmcl snav yazl ve szl snavlardan oluur. Snavlar Yabanc Dil (ngilizce) Snav (yazl), Mesleki Bilgi Snav (yazl ve szl) olmak zere iki aamal olarak yaplacaktr.
c) ngilizce Dil Snav (yazl) baraj niteliinde olup" Yabanc dil (ngilizce) snavnda 60 ve st baar notu alan adaylar Mesleki Bilgi Snavna katlabileceklerdir.
2 - SINAVA KATILMA ARTLARI :
a) 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen artlar tamalar,
b) alma Ekonomisi, Salk daresi, Eczaclk, Gda, Biyomedikal, Hemirelik, evre, Hukuk ve letme Blmlerinde en az 4 yllk renim yapm veya bunlara denklii yetkili makamlarca kabul edilmi yurtdndaki yksek renim kurumlarndan mezun olmalar,
c) KMS Yabanc dil (ngilizce) testinden en az 36 doru cevabn bulunmas,
d) KMSP 23 den 60 ve daha st puan alm olmak kaydyla baar srasna gre en yksek ilk 100 (yz) aday yazl snava arlacak ve bu adaylar 20 Kasm 2001 tarihinde Salk Bakanl Avrupa Birlii Koordinasyon Dairesi Bakanl hizmet binasna bizzat kendileri gelerek snav giri belgelerini alacaklardr. 100 nc aday ile sonraki adaylarn puannn eit olmas halinde bu adaylarda snava arlacaktr.
e) Erkek adaylarn, askerlikle ilgisinin bulunmamas, askerlik ana gelmemi olmas, askerlik ana gelmi ise muvazzaf hizmetini yapm yahut ertelenmi veya yedek snfa geirilmi olmas,
Yazl snavnn yapld yln Ocak aynn ilk gnnde 30 yan doldurmam olmalar (1/1/1971 tarihli ve daha sonraki doumlular),
3 - SINAVA GRECEKLERDE ARANACAK ZEL ARTLAR
a) Salk durumu olarak, adaylarn grevlerini yapmalarna engel olabilecek akl hastal veya vcut sakatl olmamas, salk durumunun yurtii ve yurtd her yere grev ve yolculuk yapmaya, oturmaya elverili olmalar, gerekmektedir.
4 - STENECEK BELGELER :
a) Mracaat Srasnda;
i. Nfus czdannn asl veya onayl sureti,
ii. Adli sicil kaydn gsterir Savclk belgesi (asl),
iii. Yksek renim diplomasnn veya mezuniyet belgesinin asl veya noter tasdikli sureti.
iv. Kurumlar iin merkezi eleme snav (KMS) sonularn gsterir belgenin asl veya noter onayl sureti.
v. Erkek adaylarn 2 nci maddenin (e) fkrasnda belirtilen durumlar tevsik edecek belgenin asl veya noter onayl sureti,
vi. Drt (4) adet (6x9) ebadnda son alt ay ierisinde ekilmi renkli vesikalk fotoraf,
vii. Kendi el yazsyla yazlm zgemi,
viii. Salk Bakanl Avrupa Birlii Koordinasyon Dairesi Bakanl-dari ler ube Mdrlnden temin edilecek bavuru formu,
b) Snavlara Girerken;
i. Snava katlacak adaylar, Snav Giri Belgeleri ile birlikte kimlik tespitinde kullanlmak zere yanlarnda ayrca fotorafl ve onayl bir kimlik belgesi (Nfus Czdan veya src belgesi) bulunduracaklardr.
c) Mesleki Bilgi Szl Snavndan nce;
i. Tam Teekkll Devlet Hastanelerinin birinden alnacak Salk Kurulu Raporu (Adaylarn akl hastal veya vcut sakatl olmadn, yurtii ve yurtd grev ve yolculuk yapmaya elverili olduunu belirtir).
5 - SINAV YER, TARH, BAVURU SRES VE ADRES :
a) Snav Yeri : Gevher Nesibe Salk Eitim Enstits (Dr. Refik Saydam Hfzshha Merkezi Kampusu ii), Shhiye - Ankara
b) Yabanc Dil (ngilizce) Yazl Snav 25 Kasm 2001 Pazar gn saat 13.00'de yaplacaktr.
c) Mesleki Bilgi Yazl Snav l Aralk 2001 Cumartesi gn saat 13.00'de yaplacaktr.
d) Mesleki Bilgi Szl Snav 19 Aralk 2001 aramba gn saat 10.00'da yaplacaktr.
e) Adaylarn 16 Kasm 2001 gn, mesai bitimine kadar Dr. Nusret Fiak Caddesi, Hfzshha Bahesi D-Blok Giri Kat-Shhiye, Ankara adresindeki Salk Bakanl Avrupa Birlii Koordinasyon Dairesi Bakanlna ahsen mracaat ederek 3 nc maddede istenilen belgeleri vermeleri gerekmektedir. Geree aykr beyanda bulunduu tespit edilenlerin snavlar geersiz saylarak atamalar yaplmaz. Atamas yaplm olsa dahi iptal edilir. Bunlar hibir hak talebinde bulunamazlar. Posta ile yaplan mracaatlar dikkate alnmayacaktr.
6 - SINAV EKLLER VE KONULARI :
Yazl Snavlar ;
Yabanc Dil Yazl Snav : Bu snavda, ngilizce bilgisini lmeye dnk olarak 3 blmden soru sorulacaktr. Bunlar; a-1) ngilizce - Trke tercme, a-2) Trke - ngilizce tercme ve a-3) Bir sayfay gemeyecek ekilde ngilizce kompozisyondur.
Yabanc Dil Snav test eklinde yaplmayacaktr. Szlk kullanlmayacaktr.
b) Mesleki Bilgi Snav : Meslek snavnda aadaki alanlardan sorular yer alacaktr.
Snavlar, test eklinde olmayp sorulacak sorularn cevaplarnn yazlmas eklinde yaplacaktr. Meslek Snav konular; b-1) Salk daresi, b-2) Eczaclk, b-3) Gda, b-4) Biyomedikal, b-5) Hemirelik, b-6) evre, b-7) Hukuk, b-8) letme, b-9) alma Ekonomisidir.
Szl Snav ;
Szl snava Yabanc Dil (ngilizce) Snavn geen ve Mesleki Bilgi Snavndan en az 60 puan alan adaylar katlabilecektir. Szl Snav, adayn Avrupa Birlii ilikilerinin gerektirdii niteliklere sahip olup olmad da gz nne alarak renim grd alandaki bilgisini lmeye dnk konulan kapsayacaktr.
7 - SINAV SONULARININ DUYURULMASI
Avrupa Birlii Uzman Yardmcl ara snav sonular Avrupa Birlii Koordinasyon Dairesi Bakanl ilan panosunda ilanen, nihai snav sonulan ise adaylarn adreslerine yazl olarak bildirilecek, ayrca Salk Bakanl Avrupa Birlii Koordinasyon Dairesi Bakanl ilan panosunda ve Bakanlk web sayfasnda (www.saglik.gov.tr) duyurulacaktr.
8 - Atanma ekli : Snavlarda baarl olan adaylar kadro says ve baar sralamasna gre Salk Bakanl Avrupa Birlii Koordinasyon Dairesi Bakanlna, Avrupa Birlii Uzman Yardmcs aday olarak atanacaklardr.
9- Snava katlma artlarn veya snava gireceklerde aranacak zel artlar tamadklar sonradan tespit edilen adaylar, baarl olsalar bile snavlar iptal edilecektir.
10 - Bu ilandan nce yaplm mracaatlar dikkate alnmayacaktr. lgililere duyurulur.