Erciyes Ünv. Lisans Programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 10 Haziran 2005 00:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Erciyes Ünv. Lisans Programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci Alım İlanı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTORLUGU'NDEN LİSANS PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ

Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu öğrenciler Üniversitemiz Lisans programlarında öğrenim görmek için başvuruda bulunabilirler. Kuzey Kıbns Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.) uyruklu öğrenciler ve uyruğundan biri Türkiye Cumhuriyeti (TC) veya Kuzey Kıbns Türk Cumhuriyeti (KKT.C.) olan çift uyruklu öğrenciler yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlan için başvuruda bulunamazlar.

GENEL KOŞULLAR:
a- Türk liselerine denk bir okuldan mezun olmak,
b- Türk veya Kuzey Kıbns Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.) uyruklu olmamak (veya bu ülkelerden herhangi birinden çifte vatandaşlık hakkına sahip olmamak.)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
a) Başvuru Formuna ünivesitemizin http://www.erciyes.edu.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.
b- Lise Diplomasının Noter Onaylı Fotokopisi: (Türkçe'ye çevrilmiş olmalıdır.) Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yada ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği'nden alınabilecek "Denklik Belgesi" kayıt sırasında istenecektir.
c- Resmi Transkript (Not Dökümü): Adayların lisede aldıklan dersleri ve notlarını gösteren ve lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi transkriptle-rini kapalı zarf içinde sunmalan gerekmektedir. (Transkript Türkçe veya İngilizce değilse bu dillere çevrilmiş onaylı kopyada transkriptle birlikte zarf içinde sunulmalıdır.)
d- Sınav Sonucu: Başvuru için kullanılacak olan sınav sonucunun (YÖS, SAT, GCE, ACT, Tawjihi gibi) aslı veya onaylı fotokopisi, e- Pasaportun Türkçe'ye çevrili noterden onaylı örneği, f- Başvuru ücreti makbuzu (Banka adı, hesap numarası ve miktan aşağıda belirtilmiştir.)

ÖNEMLİ NOT:
Tüm Belgeler orijinal yada onaylı kopya olmalıdır. Üzerinde orijinal mühür ve imza olmayan yada faks ile gönderilen belgeler kabul edilmez.

BAŞVURU ÜCRETİ: Elli Yeni Türk Lirası (50.00.-YTL)

Vakıf bank Kayseri Erciyes Üniversitesi Bürosu nezdindeki 00158007281933998 numaralı hesabına Yeni Türk Lirası olarak yatınlacaktır. (Geri iade edilmeyecektir.)

BAŞVURU TARİHLERİ: 04 Temmuz-05 Ağustos 2005

Bu tarihlerden sonra postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU ADRESİ.
Başvuru belgeleri aşağıdaki adrese posta yoluyla yada şahsen ulaştınlabilir. Erciyes Üniversitesi - Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 38039-Melikgazi/KAYSERİ

Sınav Sonuçlan, Eğitim Dili ve İngilizce Hazırlık Sınıfı, Not ve Kontenjanlar ile ilgili açıklamalar: Üniversitemizin http://www.erciyes.edu.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.