Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Nisan 2012 08:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara ÜniversitesiRektörlüğünden:

ÜniversitemizAtatürk Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, TıpFakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler MeslekYüksekokulu?na aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılıKanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgilimaddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve AtanmaKriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentalınacaktır.

Profesörkadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?BaşlıcaAraştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdiklidoçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takımbaşvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içindeRektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçentkadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikliDoçentlik Belgelerini, yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takımbaşvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

YardımcıDoçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktorabelgelerini, yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvurudosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 güniçinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışındanalınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olmasıgerekmektedir.

Belirtilenşartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ilepostayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

ADRESLER

M.Ü.Rektörlüğü:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Atatürk Eğitim Fak.:GöztepeKampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Fen Edebiyat Fak.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Müh.Fak.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Tıp Fak.:Haydarpaşa Kampüsü-Haydarpaşa/İSTANBUL

M.Ü.Sağ.Hiz.Mes.Yük.Ok.: HaydarpaşaKampüsü-Haydarpaşa/İSTANBUL

M.Ü.Sosyal Bil.Mes.Yük.Ok.: Beyazıt KampüsüEminönü/İSTANBUL

Atatürk Eğitim Fakültesi Bölüm-Anabilim Dalı

Kadro Ünvanı

Adedi

Aranan Şartlar

İlköğretim - Fen Bilgisi Eğitimi

Yardımcı Doçent

1

Doktorasını deney teknikleri geliştirmek ve karşılaştırmalı fen eğitimi alanında yapmış olmak ve fen bilgisi öğretmenliği Anabilim Dalında genel fizik, genel fizik laboratuarı ve modern fiziğe giriş derslerini verebilecek mesleki deneyime sahip olmak.

Fen Edebiyat Fakültesi Anabilim Dalı

Kadro Ünvanı

Adedi

Aranan Şartlar

Yeni Türk Edebiyatı

Yardımcı Doçent

1

Edebiyat Sosyolojisi alanında çalışmaları olmak. Edebiyat ve süreli yayınlar ilişkisi çalışmış olmak. Türk Edebiyatı tarihçiliği ile ilgili yayını olmak.

Mühendislik Fakültesi Bölüm-Anabilim Dalı

Kadro Ünvanı

Adedi

Aranan Şartlar

Kim. Müh. - Temel İşlemler ve Termodinamik

Profesör

1

Çözelti kristalizasyonu ve ultrasonik kristalizasyon konularında uzman olmak ve bu alanlarda yayınlanmış çalışmaları bulunmak tercih sebebidir.

Mak . Müh. - Mak . Teo . Sis. Din. ve Kont.

Yardımcı Doçent

1

Pünomatik kontrol ve robotik konusunda doktora yapmış olmak.

Üretim ve yönetim süreçleri konularında deneyimi bulunmak tercih sebebidir.

             

Tıp Fakültesi Anabilim Dalı

Kadro Ünvanı

Adedi

Aranan Şartlar

Genel Cerrahi

Doçent

1

Endoskopik Ultrasonografi üzerine deneyimli Karaciğer Transplantasyonu üzerine deneyimli olmak.

Tıbbi Patoloji

Doçent

1

Hematopatolojide yurt dışı deneyimi olmak, Nöropatoloji alanında deneyimli olmak

Tıp fakültesi eğitiminde tecrübeli Patoloji Doçenti olmak

Aile Hekimliği

Doçent

1

10 yıllık Aile Hekimliği Uzmanı olmak

Halk Sağlığı alanında yüksek lisans derecesi sahibi olma ve tıp eğitiminde ölçme değerlendirme alanında deneyim sahibi olmak

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Doçent

1

Elektrodiagnostik Nöroloji Yüksek Lisans belgesi olmak

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hast .

Doçent

1

10 yıllık çocuk psikiyatri uzmanı olmak

Çocuk istismarı alanında klinik ve akademik deneyim sahibi olmak Psikiyatrik yüksek risk alanında nöropsikiyatrik araştırmalarla uluslararası yayın sahibi olmak

Tıbbi Mikrobiyoloji

Doçent

1

Tıbbi Mikrobiyoloji Doçenti olmak

Tıbbi (Klinik Mikrobiyoloji) Uzmanı olmak

Tıbbi (Klinik) Mikrobiyoloji Yeterlilik Belgesine sahip olmak. Çok merkezli uluslar arası çalışmalara katılmış olmak. Science Citation İndekste (SCI ve/veya SCI- Expanded ) yer alan dergilerde yayımlanmış en az 5 çalışması olmak. Yurt dışı laboratuvar deneyimine sahip olmak.

Kardiyoloji

Doçent

1

Noninvaziv ve genel Kardiyoloji konusunda deneyimli ve Proteomiks ile ilgili hayvan deneyi konusunda araştırmaları ve SCI'e giren dergilerde yayını olmak

Çocuk Cerrahisi

Yardımcı Doçent

1

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Olmak

Biyofizik

Yardımcı Doçent

1

Doktorasını G protein saflaştırma, yapı ve işlev çalışmaları üzerine tamamlamış olması

ve bu konuda uluslar arası yayını bulunması

Klonlama, saflaştırma, memeli hücre kültürü, western blot gibi moleküler biyoloji konularına hakim olması.G protein sinyal iletisi üzerine tecrübesi olması

İmmünoloji

Yardımcı Doçent

1

Fakültelerin Biyoloji Bölümü mezunu olmaları, yüksek lisans ve doktorasını İmmünoloji Bölümünde tamamlamış olmaları, Doku Tipleme ve İmmünoloji Laboratuvarında en az 7 yıl çalışmış olmaları, doku tipleme ve transplantasyon testleri, akım sitometri , immün fluoresan antikor tekniklerinde deneyimli olmaları, baskılayıcı T hücreleri konusunda yayını bulunması.

Göz Hastalıkları

Yardımcı Doçent

1

Rekraktif Cerrahi konusunda çalışmalarının olması. Göz bankası teknisyenliği ve yurtdışı FAKO eğitimi sertifikası olması tercih sebebidir.

Sosyal Bilimler

Meslek Yüksekokulu

Program

Kadro Ünvanı

Adedi

Aranan Şartlar

Bankacılık ve Sigortacılık

Doçent

1

Finans Bilim alanında Doçent, Muhasebe Finansman Bilim Dalında Yüksek Lisans ve doktora yapmış olmak. Gayrimenkullerin Menkulleştirilmesi ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları konulu doktora çalışması olmak. Türk Medya Sektöründe Finansal Performans ve Toplam Faktör Verimliliği Analizi konusunda özgün bir eseri olmak.

Yerel Yönetimler

Doçent

1

Yerel Yönetimler alanında doktora yapmış olmak. Belediye Meclisleri, Temsil ve Karar Alma üzerine araştırma yapmış olmak.

Yerel Yönetimler

Doçent

1

Siyaset ve Sosyal Bilimler Bilim Dalında Doktora yapmış olmak. Sosyoloji alanında Doçent olmak. Kentleşme, gecekondulaşma, yoksulluk, Belediye Meclisi ve Kentsel gruplar hakkında yayınlanmış çalışmaları olmak.

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Doçent

1

Nicel Karar Yöntemleri Bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak. Bootstrap , Gibbs Örnekleme Yöntemleri alanında eser yayınlamış olmak. Turizm alanında İstatistiksel Araştırmalar ve yayınlar yapmış olmak.