Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 18 Nisan 2012 08:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Dicle Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR

Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Kanuna tabi olarak öğretim üyesi alınacağına ilişkin, kadrolara yapılacak başvuru ile ilgili şartlar aşağıda belirtilmiştir.

Son Başvuru Tarihi: Resmi Gazete?de yayımlanan tarihten 15 gün sonra mesai bitimi.

A - DOÇENT; BAŞVURU ŞARTLARI

1 - Doçent kadroları daimi olup, adaylar bütün dosyalarına doçentlik belgelerini diğer öğrenim belgelerini, özgeçmişlerini nüfus cüzdan fotokopilerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını ekleyerek dört takım dosya teslim edeceklerdir.

2 - 2547 sayılı Kanun ve öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Alama Yönetmeliğinde belirtilen koşulları sağlayamayan adayların başvurulan değerlendirilmeye alınmayacaktır.

B - YARDIMCI DOÇENT; BAŞVURU ŞARTLARI

1 - Adaylar bütün dosyalarına, öğrenim belgelerini, özgeçmişlerini, nüfus cüzdan fotokopilerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını ve yabancı dillerini belirten bir dilekçe ekleyerek dört takım dosya teslim edeceklerdir.

2 - 2547 sayılı Kanun ve öğretim üyeliğine yükseltilme ve atama yönetmeliğinde belirtilen koşulları sağlayamayan adayların başvurulan değerlendirmeye alınmayacaktır.

3 - Başvuruda bulunan tüm adayların Üniversitemizce ilam yapılacak Yabancı Dil Sınavına katılmaları zorunlu olup. yapılacak sınavda en az 70 ve üzeri puan alanlar başarı sağlayacaktır.

4 - Doçentler Yardımcı Doçent kadrolarına başvuramazlar.

C - GENEL ŞARTLAR

l - Adaylar başvurdukları Birim Alan/Anabilim Dallarını belirtir dilekçelerine yazışına adres bilgilerini ve telefonlarını (Ev, İş. Gam) yazarak özgeçmişlerini ve iki adet fotoğraflarını ekleyeceklerdir.

2 - Tüm Adayların ilanının açıklamalar kısmında eğer başka bir koşul belirtilmemiş ise, başvurulan Bölüm/Anabilim Dalının lisans veya varsa lisansüstü programlarından mezun olduğuna dair belge getirmeleri zorunludur.

3 - Adayların ilanın açıklamalar sütununda ve dipnot olarak belirtilen belgeleri dilekçelerine ek İçmeleri zorunludur.

4 - Atamaların yapılabilmesi için;

a - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirlinle tüm şartlan taşımaları,

b - Adayların hizmet durumlarının ilan edilen kadro dereceleri ile uyumlu olması açısından üniversitemiz dışında herhangi bir kamu kuruluşunda memur olarak görev yapanlar, durumlarını dilekçe ekinde verecekleri özgeçmişlerinde (Çalıştıkları Kurum Adresini ve Kurumdaki Unvanı) belirtecek ve bunu hizmet belgesi ile belgeleyeceklerdir.

5 - Adayların Üniversitemiz Rektörlüğüne şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Fosta ile yapılan başvurular ile eksik belgeli başvurular kabul edilmeyecektir.

6 - Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

7 - Başvurularda istenen belgelerin noter tasdikli olması veya asit görülmek üzere suretlerinin (Fotokopileri) başvuru kabul yerinde onaylanması gerekmektedir. Başvuruda sunulan belgeler kesinlikle adaylara iade edilmeyecektir.

İlan ve kadrodaki atanması şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

8 - Yardımcı Doçentlerin yabancı dil sınavları başvuru bitiş tarihinden sonra. Rektörlüğümüzce belirlenecek yer ve saatle yapılacak olup. konu ile ilgili duyuru Üniversitemiz http://www.dicle,edu.tr./ sayfasından yayımlanacaktır.

Üniversitemizin aşağıda belirtilen bölümlerine/Anabilim Dallarına 2547 Sayılı Kanunun ilgli maddeleri uyarınca daimi statüde (Yardımcı Doçent) alınacaktır. Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete?de yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Tüm adaylar başvuruların Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen yapacaktır. Süresi içinde yapılmayan başvurular, başvuru esnasında eksik belgeli başvurular ile posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlan edilen kadrolara uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Başvuru koşuları ile ilgil geniş bilgi Üniversitemizin www.dicle.edu.tr. Web sayfasında mevcuttur.

S.No Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Kadro Adet Açıklama
1 Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Yrd. Doç. 1 Organ Nakli Merkezinde Görevlendirilmek Üzere Gastroenteroloji alanında Uzman Olmak
2 Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Yrd. Doç. 1 Organ Nakli Merkezinde Görevlendirilmek Üzere Nefroloji alanında Uzman Olmak
3 Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Yrd. Doç. 1 Bir Üniversite Hastanesinde Uzman Olarak Çalışma Deneyimi Olmak
4 Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Yrd. Doç. 1  
5 Diyarbakır Meslek Yüksekokulu     Yrd. Doç. 1 Yüksek Lisans ve Doktorasını Fiziko Kimya Alanında Yapmış Olmak.
6 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Uluslar arası İlişkiler Doçent 1