Özürlüler Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan 7 inci derecede (8) adet Özürlüler Uzman Yardımcılığı kadrosu için Giriş Sınavı Yapılacaktır. Başvurular, 1-17 Haziran 2005 tarihleri arasında (saat 09.30-17.30) arasında Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığına yapılacaktır. Diğer ayrıntılar için başlığa tıklayın.

İlan Giriş : 31 Mayıs 2005 00:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Özürlüler Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

ÖZÜRLÜLER UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan 7 inci derecede (8) adet Özürlüler Uzman Yardımcılığı kadrosu için Giriş Sınavı Yapılacaktır.

ÖZÜRLÜLER UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA KATILACAKLAR İÇİN DUYURU

SINAV TARİHİ : 23 Temmuz 2005

SINAV SAATİ : 10.00

SINAV YERİ : ANKARA

ATAMA YAPILABİLECEK BOŞ KADRO SAYISI

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Özürlüler Uzman Yardımcılığı kadrosu için atama yapılabilecek boş kadro sayısı; 7 inci derecede (8) adettir.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1 - ÖSYM tarafından 15-16 Kasım 2003 ve 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSS70 puan türünden 75 ve daha yüksek puan almış olmak.

2 - Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 160 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 160 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 160 ıncı sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

3 - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığının görev ve hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olmak.

4 - En az 4 yıl süre ile eğitim veren Fakülte ve Yüksekokulların; 1 - Mimarlık, 2 - Kamu Yönetimi, 3 - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, 4 - Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, 5 - Özel eğitim Bölümü, 6 - İstatistik, 7 - Uluslararası İlişkiler bölümleri ve 8 - Hukuk Fakültesi mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış Yabancı Fakülte ve Yüksekokulların birinden mezun olmak.

5 - Giriş sınavının yapıldığı tarihte 31 yaşından gün almamış olmak.

6 - Erkeklerde askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak,

7 - Süresi içinde müracaat etmiş ve başvuru formu ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak.

8 - Sınava girişi kabul edilen ve sınav giriş belgesi gönderilen adaylar tarafından; Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü?nün T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesindeki 5500537-5001 nolu hesabına 50 (Elli) YTL. yatırmak ve yatırıldığına dair dekontu sınav esnasında salon görevlilerine teslim etmek.

SINAV BAŞVURUSU:

Başvurular, 1-17 Haziran 2005 tarihleri arasında (saat 09.30-17.30) arasında Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Ihlamur Sokak No: 1 06440-Yenişehir/ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

1 - İş Talep Formu (Sözkonusu belge, yukarıda belirtilen adresten veya internet aracılığı ile http:/www.ozida.gov.tr adresinde temin edilebilecektir.) (Ayrıntı için 0312 419 79 23 den 2103 veya 2107 no.lu telefonlardan bilgi alınabilir.)

2 - KPSS Sınavı Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı örneği,

3 - Yükseköğrenim Diploması veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

4 - 4,5x6 ebadında 3 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacaktır.)

5 - Nüfus Cüzdanının aslı veya noter onaylı örneği,

6 - Erkeklerde askerlik görevini yaptığını veya sınav tarihinde erteletmiş olduğunu gösteren belgenin aslı veya noter onaylı örneği,

7 - Yabancı okullar için denklik belgesi aslı veya noter onaylı örneği,

8 - Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınmış belgenin aslı,

SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Aranan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden adaylara Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca sınav tarihi ve yerini belirten fotoğraflı ?Sınav Giriş Belgesi? verilir. Sınav giriş belgeleri adayların haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi bulundurulacaktır.Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Ayrıca adayların sınava giriş yerleri www.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE KONULARI:

Giriş Sınavı, adayların mezun olduğu bölüm ile ilgili alan bilgilerinin tespit edildiği test usulü yazılı sınav ile bu sınavdan başarılı olanların, Başkanlığın faaliyet alanı ile ilgili konular, genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve ilgilerinin değerlendirildiği sözlü bir sınav yapılacaktır.

YAZILI SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE DUYURULMASI:

Yazılı sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir, bu değerlendirme sonucunda 70 puan ve üzeri not alanlar yazılı sınavda başarılı sayılırlar. Sınav sonuçları sınav bitim tarihinden itibaren 10 gün içinde internet aracılığı ile www.ozida.gov.tr adresinde ve hizmet binasının girişine asılarak ilan edilir. Ayrıca bir tebliğat yaptırılacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar.

SÖZLÜ SINAV:

Sözlü sınav tarihi; internet aracılığı ile www.ozida.gov.tr adresinde ve hizmet binasının girişine asılarak ilan edilecektir. Adaylar; sözlü sınava katılabilmeleri için www.ozida.gov.tr adresinden temin edecekleri Ek-1 formunu kendi el yazısı ile formda belirtilen şekilde doldurarak sözlü sınav esnasında Sınav Giriş Kuruluna teslim edeceklerdir.

GİRİŞ SINAVI NOTU:

Giriş sınav notu, 70 puandan aşağı olmamak üzere, yazılı sınav notu ile sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasıdır. 70 puna ve üzeri not alanlar içerisinde en yüksek not olan (8) kişinin ataması yapılacaktır.

GİRİŞ SINAV SONUÇLARININ DUYURUSU:

Giriş sınavında başarılı olan adayların listesi Sınav Kurulunca Başkanlık hizmet binasının girişine asılarak, www.ozida.gov.tr ve www.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek olup, ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

İlanen duyurulur.