Diyanet İşleri Uzmanı Alım İlanı

İlan Giriş : 30 Mart 2012 16:42, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Diyanet İşleri Uzmanı Alım İlanı

Diyanet İşleri Başkanlığından;

633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun?un Geçici 13 üncü Maddesinde yer alan;

?Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Başkanlık merkez teşkilatında şube müdürü kadrosunda bulunanlar ile daha önce bu kadrolarda bulunmuş olanlardan veya en az üç yıldır Başkanlık Teşkilatında çalışmakta olup yüksek lisans derecesine sahip olanlardan halen Başkanlık teşkilatında görev yapanlar, 11 inci maddenin üçüncü fıkrasında öngörülen yabancı dil belgesine sahip olma şartını taşımaları halinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç yıl içinde en fazla iki defa yapılacak ve usul ve esasları Başkanlıkça belirlenecek Diyanet İşleri uzmanlığı mesleki yeterlik sınavına katılma hakkına sahiptir. Yapılacak mesleki yeterlik sınavı sonucunda başarılı bulunanlar, Diyanet İşleri uzmanı kadro sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere başarı sırasına göre Diyanet İşleri uzmanı kadrosuna atanır.?

Hükmü uyarınca, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan Diyanet İşleri Uzmanı kadrolarına alım yapmak için sözlü ?mesleki yeterlik? sınavı yapılacaktır.

1. ATAMA YAPILACAK KADROLARIN BULUNDUĞU YER, UNVAN, SINIF, DERECE VE ADEDİNE GÖRE DAĞILIMI

ATAMA YAPILACAK KADROLARIN
BULUNDUĞU YER UNVANI SINIFI DERECESİ ADEDİ
Merkez Teşkilatı Diyanet İşleri Uzmanı G.İ.H. 1-9 40
TOPLAM 40

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci Maddesindeki şartları taşımak.

b) Başkanlık teşkilatında halen çalışıyor olmak.

c) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

d) Özel şartlar:

Başkanlık personelinden;

· Merkez teşkilatında şube müdürü kadrosunda bulunanlar için; 13.07.2010 tarihinde veya daha önce Başkanlık merkez teşkilatında şube müdürü kadrosunda bulunmuş olmak.

· Diğer kadrolarda bulunanlar için;

1. Başkanlık teşkilatında en az üç yıl çalışmış olmak.

2. Yüksek lisans derecesine sahip olmak.

3. BAŞVURU ŞEKLİ VE DİĞER HUSUSLAR

a) Başvuru İşlemleri

1. Yukarıdaki şartları taşıyan adaylardan sınava başvuracaklar 05/04/2012-20/04/2012 tarihlerinde mesai saati bitimine kadar Başkanlığımız internet sitesi İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasındaki program üzerinden e-başvurularını yapacaklardır.

2. Başvuru ekranında istenen bilgileri eksik olarak dolduran veya kayıt işlemini tam olarak gerçekleştirmeyen adayların başvuruları ve bu konudaki itirazları dikkate alınmayacaktır.

3. Başvuruların sona ermesinin ardından adayların müracaat bilgilerinde ne sebeple olursa olsun değişiklik yapılmayacak ve bu konuda adaylardan gelen taleplere cevap verilmeyecektir.

4. Başvuruların kaydedilmesi işleminden sonra, adaylar sınav müracaatının yapıldığına dair ?Aday Başvuru Belgesi?ni başvuru yaptığı program aracılığı ile alacaklardır. Adayların almış olduğu bu belge ?Sınav Giriş Belgesi? yerine geçmez.

5. Başkanlığımız internet sitesi İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasındaki program aracılığı ile yapılmayan müracaatlar işleme konulmayacaktır.

6. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile 20/04/2012 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

b) Sınav İşlemleri

1. Sınava çağrılacak adayların sınav tarihi ve yerleri, sınava müracaat işlemlerinin tamamlanmasının ardından ileri bir tarihte Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Sınavlara girmeye hak kazananlar ?Sınav Giriş Belgesi?ni aynı internet sitesinden alabileceklerdir. Adaylar, Başkanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacaklardır.

2. Adaylar sınava gelirken ?Sınav Giriş Belgesi? ile birlikte T.C Kimlik No?lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

3. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

4. Sınavın sonuçları Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında duyurulacaktır.

c) Atama İşlemleri

1. Sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır.

2. Atamalar başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanarak başarı sırasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde hizmet süresi fazla olana öncelik verilecektir.

4. DİĞER HUSUSLAR

a) Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

b) Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Başkanlık, sınav ve atama sürecinin her aşamasında e-başvuru ekranında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.

c) Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir. Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmez.

d) Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

e) Sınavlara müracaat edenlerden sabıka kaydı veya sabıka arşiv kaydı bulunanlar, mahkeme kararlarını Başkanlığımız tarafından değerlendirilmek üzere 0312 285 85 72 nolu faksa ivedi olarak göndereceklerdir.

5. SINAV KONULARI

a) Başkanlığın hizmet alanı ve meslek (öğrenim gördüğü alan) bilgisi,

b) Devlet memurları mevzuatı ve Başkanlık mevzuatı.

c) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,

d) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

e) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

f) Genel yetenek ve genel kültürü.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

E-Başvuru için tıklayınız..(05.04.2012-20.04.2012)