Türk Patent Enstitüsü Sözleşmeli Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Mart 2012 08:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türk Patent Enstitüsü Sözleşmeli Personel Alım İlanı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞINDAN

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere aşağıda öğrenim ve bölümü belirtilen 6 Büro Personeli pozisyonuna "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar" çerçevesinde Enstitümüzce yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puanı esas alınmak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

POZİSYONÖĞRENİMBÖLÜMALINACAK PERSONEL ADEDİ

BÜRO PERSONELİ ORTA ÖĞRETİMORTAÖĞRETİM KURUMLARİNİN HERHANGİ BİR ALANINDAN MEZUN OLMAK 6

ADAYLARDA ARANILAN ŞARTLAR (GENEL ŞARTLAR)

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,

b) 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSSP94 puan türünden asgari 70 puana sahip olmak,

c) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak,

ç) Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak zorunludur.

(ÖZEL ŞARTLAR)

a) Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak,

b) Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslardan alınmış bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olmak (Örgün eğitim yoluyla zorunlu, ortak, seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar MEB'den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olarak değerlendirilecektir).

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI VE DİĞER HUSUSLAR

1) Başvuru yukarıda belirtilen özel ve genel şartları taşıyan adaylar tarafından, ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde elektronik ortamda Enstitümüz resmi internet sitesinde (www.tpe.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan form, eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak yapılacaktır.

2) Sadece internetten yapılan başvurular geçerli olup, Enstitümüze elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

3) Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru ve işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talep etmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

4) Enstitümüzde göreve başlayacak olan sözleşmeli Büro Personelinin aylık ücreti yaklaşık, 1.415,43 TL'dir. (Aile yardımı hariç)

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE YERLEŞTİRME İŞLEMİ

1) Süresi içerisinde başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adaylar, başvuru süresi bittikten sonra 2010 yılı KPSS puanı esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır.

2) Puan eşitliği halinde sırasıyla yaşı büyük olana, bunun da aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olanlara öncelik tanınacaktır.

3) ilan edilen pozisyon sayısı kadar belirlenen asil ve yedek adayların listesi Enstitümüzün resmi internet sitesinde (www.tpe.gov.tr) ilan edilecek, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4) Yedek adayların atanma hakları, yerleştirme sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren yıl sonuna kadar geçerlidir. Yerleştirilmeye hak kazanan asil ve yedek adaylardan belgelerini Enstitümüze ibraz etmeyen veya görevine hiç başlamaya^ ya da başladıktan sonra görevinden istifaen ayrılan adayların yerine sırasıyla yedekleri çağırılacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDEN ÖNCE ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER

1) Yerleştirilmeye hak kazanan asil ve yedek adaylar için Enstitümüz resmi internet sitesinde (www.tpe.gov.tr) oluşturulan başvuru formu,

2) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli ya da okul onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla Enstitümüzce onaylanacaktır),

3) 2010 yılı KPSS sonuç belgesinin aslı veya internet çıktısı (Aslı ibraz edilmek kaydıyla Enstitümüzce onaylanacaktır),

4) T.C. Kimlik Numarası (Nüfus Cüzdanı fotokopisi),

5) Askerlik Durum Belgesi fotokopisi,

6) Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslardan alınmış bilgisayar işletmeni sertifikası veya örgün eğitim yoluyla zorunlu, ortak, seçmeli bilgisayar dersi alan adaylar için onaylı transkript belgesi,

7) Cumhuriyet Savcılığından alınacak adli sicil belgesi,

8) Tam Teşekküllü Devlet Hastanesinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu,

9) Son altı ay içerisinde cepheden çekilmiş (4) adet vesikalık renkli fotoğraf.

İlan olunur.

Adres ve iletişim bilgileri Türk Patent Enstitüsü Personel Dairesi Başkanlığı Hipodrom Caddesi No:115 06330 Yenimahalle/ANKARA Tel: 0 (312) 303 13 60