• Memurlar.Net • Anket • Forum • İlan • Karar • KPSS • Öğretmen • Soru / Cevap • Sözlük • Üye • Video • Foto Galeri

Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 2012-03-17T08:52
Son Güncelleme 2018-03-29T02:14

YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemize bağlı birimlere 2547 Sayılı Yükseköğretim kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan yönetmelik hükümlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar; http://www.yalova.edu.tr/kategori/12072/personel-daire-baskanligi.aspx adresinde bulunan belge ve formlar kısmındaki öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte yüksek lisans ve doktora belgelerini, kısa özgeçmişlerini, bilimsel çalışmalarını ve 1 adet fotoğrafı kapsayan dört nüsha dosyayı Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranlara 2547 sayılı kanun'un ilgili maddeleri gereğince Üniversitemizce yabancı dil sınavı yapılacaktır.

Not:

* Müracaat süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür. " Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

* Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

* Adaylar, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı'ndan sağlayabilirler.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO UNVANI DERECESİ ADEDİ ARANAN NİTELİKLER

İlahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri Tefsir Yardımcı Doçent 3 1 Tefsir alanında Doktora yapmış olmak, Rivayet tefsiri ve kur'an harflerinin delaletleri konularında çalışmaları bulunmak.*

İlahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri Arap Dili ve Belagatı Yardımcı Doçent 5 1 Arapça Sarf ve Nahvine dair çalışmaları bulunmak. *

İlahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri Hadis Yardımcı Doçent 3 1 Hadis alanında Doktora yapmış olmak, XX. Yüzyıl Arap Muhaddisleri konusunda Çalışmaları bulunmak. *

İlahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri Hadis Yardımcı Doçent 5 1 Doktorasını hadis alanında yapmış olmak. Modernleşme, Hadis, kelam ve Fıkıh ilişkileri konularında çalışmaları bulunmak.

İlahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri İslam Hukuku Yardımcı Doçent 41 Fıkıh usulü alanında çalışmaları bulunmak. *

İlahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri Kelam Yardımcı Doçent 3 1 Doktorasını kelam alanında yapmış olmak ve klâsik Osmanlı Kelamı Üzerine çalışmaları bulunmak.

İlahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri İslam Mezhepleri Tarihi Yardımcı Doçent 4 1 Doktorasını kelam veya Mezhepler tarihi alanında yapmış olmak ve Mezhepler tarihi ve modernleşme konularında çalışmaları bulunmak.

İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri islam Felsefesi Yardımcı Doçent 3 1 Doktorasını islam Felsefesi .ilanında yapmış ve Osmanlı siyaset düşüncesi ve ibni Sina eleştirileri konularında çalışmaları bulunmak.

İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri islam Felsefesi Yardımcı Doçent 3 1 Doktorasını islam Felsefesi alanında yapmış ve islâm düşüncesinde retorik ve siyaset konularında çalışmaları bulunmak.

İlahiyat Fakültesi islam Tarihi ve Sanatları Türk İslam Sanalları Yardımcı Doçent 5 1 İlahiyat Fakültesi mezunu olmak, Türk Süsleme ve Hat Sanatları konusunda doktora yapmış ve alanında uluslararası tecrübeye sahip olmak. *

Bu bölümlerde % 100 Arapça vabancı dille eğitim yapılat ağından, adayların Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitimi ve Yabancı Dille Eğitim Yapılmasında Uygulanacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesi, 2/a, b, c sıkkındaki şartları taşımaları gerekmekledir. (http://www.yok.gov.tr/content/view/471/183/lang,tr)

Memurlar.Net
3 gün önce Vakıflar Genel Müdürlüğü 122 sözleşmeli personel alacak 1 hafta önce Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 30 sözleşmeli personel alacak 2 hafta önce Türkiye İstatistik Kurumu 21 sözleşmeli personel alacak 2 hafta önce İzmir Büyükşehir Belediyesi 40 zabıta memuru alacak 2 hafta önce Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü 22 sözleşmeli personel alacak 2 hafta önce Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 12 sözleşmeli personel alacak Dün Harran Üniversitesi 39 sözleşmeli personel alacak 2 gün önce İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı 1 hafta önce Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 8 sözleşmeli personel alacak 4 gün önce Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı