Mimar Sinan Güzel Sanatlşar Ünv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Mart 2012 08:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Güzel Sanatlşar Ünv. Öğretim Üyesi Alım İlanı

MİMAR SINAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Rektörlüğüne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların, 2547 sayılı Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 26. maddesinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadrosu için;

Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını, birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora veya sanatta yeterlik, yüksek lisans (bilim/sanat uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir.

Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir. Duyurulur.

REKTÖRLÜK BÖLÜM/ANABİLİM DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Enformatik / Bilgisayar Ortamında Sanat ve Tasarım Prof. 1 - Lisansüstü programlardan birini yurtdışında yapmış olmak. - Lisans programını Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden birinde tamamlamış olmak. - Sanal ve reel ortamda imgenin yeniden üretilmesi üzerine çalışmalar yapmış olmak. - Güncel Sanat ve Tasarımda Temel Kuramlar üzerinde çalışmalar yapmış olmak. - Temel Sanat Eğitimi konusunda ders vermiş olmak.