Marmara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 24 Nisan 2005 11:41, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Hürriyet/ 24/04/2005

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Eğitim Fakültesi ve Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu'nun aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca Profesör ve Doçent alınacaktır.

1) Profesör kadroları DAİMİ statüde olup, başvuracak adayların başvurduğu Anabilim Dalı ile "Başlıca Araştırma Eserini" belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen 6 takım dosyayı da ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmalan gerekmektedir.

Üniversite Yönetim Kurulu Karan gereğince; Profesörlük için adayların Üniversitelerarası Kurul tarafından değişik bilim alanlan için ayrı ayn belirlenen ve halen yürürlükte olan Doçentlik kriterlerim sağlamış olmak, Doçentlik unvanını aldıktan sonra aynı koşulların en az bir kez daha sağlanması gerekmektedir.

2) Doçent kadroları DAİMİ statüde olup, başvuracak adaylann özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını 4 nüsha halinde dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmalan, aynca Doçent kadrosuna başvuracak adaylann Üniversitelerarası Kurul tarafından değişik bilim alanlan için ayn ayn belirlenen ve halen yürürlükte olan Doçentlik kriterlerini sağlamış olması gerekmektedir.

Ayrıca başvuracak olan adaylann l Nisan 1996 tarih ve 22598 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Diller Eğitim-Öğretim Yapılmasın-1 da Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin II. maddesindeki koşullan haiz olması gerekmektedir. İlan olunur.
ADRES:
M.Ü. Rektörlüğü: Sultanahmet/İSTANBUL
M.Ü. Hukuk Fak.: Haydarpaşa Kampüsü-Haydarpaşa/İSTANBUL
M.Ü. İktisadi ve İdari Bil.Fai: Ressam Namık İsmail Sok. No: l Bahçelievler/İSTANBUL
M.Ü. İlahiyat Fak.: Bağlarbâfı-Üsküdar/İSTANBUL
M.Ü. Sağlık Eğitim Fak.: Cevizli-Kartal/İSTANBUL
M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yük.0k.: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

HUKUK FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO UNVANI ADET
Ekonomi Prof. 1
Hukuk tarihi Prof. 2
Devletler özel hukuku Prof 1
Devletler özel hukuku Doç. 1
İİBF
BÖLÜMÜ- ANABİLİM DALI UNVANI ADET
İktisat- İktisadi Gelişme ve Ulus. İkt. Prof. 1
İktisat- İktisat Politikası Prof. 1
İşletme- Muhasebe ve Finansman Doç. 1
İng. İktisat- İktisat teorisi Doç. 1
İng. İşletme- muhasebe Finansman Doç. 1
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Hadis Prof. 1
SAĞLIK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Temel Sağlık Bilimleri Doç. 1
BANKACILIK VE SİGORTACILIK YÜKSEKOKULU
Bankacılık Prof. (Para- banka ve türkiye ekonomisi konularında uzman olması ve eserlerin bulunması) 1