Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı Duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca açık bulunan 10 adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alınacaktır. Sınav 1 Haziran 2005 Çarşamba günü yapılacaktır. Başvurular her grup için ayrı yapılacaktır. Başvuru 22 Nisan 2005 günü başlayacak ve 9 Mayıs 2005 günü çalışma bitiminde sona erecektir. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

İlan Giriş : 18 Nisan 2005 08:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı Duyurusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından :

SOSYAL GÜVENLİK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca açık bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 6 ve 7 inci derecelerden toplam 10 adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alınacaktır.

1 - SINAVIN ŞEKLİ

Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde, 4 kadro için ayrı, 6 kadro için ayrı olmak üzere iki grup halinde yapılacaktır.

Her grup için, kadro sayısının 2 katı aday sınava alınacaktır.

2 - SINAV TARİHİ VE YERİ

Sınav 1 Haziran 2005 Çarşamba günü saat 13.30?da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnönü Bulvarı No: 42 Emek/ANKARA adresinde yapılacaktır.

3 - BAŞVURU KOŞULLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.

b) En az 4 yıllık eğitim veren Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakülteleri, Mühendislik Fakültelerinin endüstri ve işletme mühendisliği bölümleri ve aktüerya ile ilgili bir alanda en az dört yıl eğitim veren yüksek öğretim kurumlarında veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtdışındaki fakülte veya yüksek okullardan birinden mezun olmak,

c) Sınavın yapılacağı tarihte 35 yaşından gün almamış olmak. ( Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı veya ilgili kuruluşlarında en az 5 yıl fiili hizmeti bulunan personelden sınavın yapılacağı tarihte 40 yaşını doldurmamış olanlar (a), (b) ve (d) bentlerinde belirtilen koşulları taşımaları kaydıyla bu sınava başvurabilirler.)

d) ÖSYM tarafından Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında;

- Dört kadro için; 2003-KPSS 102 puan türünden 80 puan ve üzeri, 2004-KPSS 111 puan türünden 80 puan ve üzeri, ( en yüksek puandan başlayarak ilk 8 aday sınava katılabilecektir. 8?ncı aday ile aynı puana sahip aday da sınava katılabilecektir.) almış olmak,

- Altı kadro için; 2003-KPSS 101 puan türünden 80 puan ve üzeri, 2004-KPSS 112 puan türünden 80 puan ve üzeri ( En yüksek puandan başlayarak ilk 12 aday sınava katılabilecektir. 12?ncı aday ile aynı puana sahip aday da sınava katılabilecektir.) almış olmak,

- KPDS/KPSS (İngilizce,Fransızca,Almanca,İspanyolca) Yabancı Dil puanı 60 veya üzerinde almış olmak.

4 ? SINAV KONULARI

Sınav; alan bilgisi, yabancı dil ve genel kültür konularında yapılan, bölümler itibariyle puan ağırlandırılması aşağıdaki şekilde yazılır.

Alan Bilgisi ??.: 60 puan

Yabancı Dil??..: 30 puan

Genel Kültür ?...: 10 puan

Alan bilgisi aşağıdaki konuları kapsar ve puan ağırlıklandırılması her grup için sınav komisyonunca yapılır.

I - EKONOMİ

II - MALİYE

III - HUKUK

IV - MATEMATİK

V - İSTATİSTİK

5 - BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

a) Eleme sınav sonuç belgesi aslı veya onaylı örneği

b) Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı örneği

c) Öğrenim belgesinin yoksa çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği

d) 2004 KPSS puanına göre müracaat edeceklerin 2004 KPDS veya KPSS Yabancı dil sınav sonuç belgesi aslı veya onaylı örneği

e) İki adet vesikalık renkli fotoğraf

f) Kendi el yazısı ile özgeçmiş

g) Adli sicil belgesi ( ikametgahının bulunduğu yer Cumhuriyet Savcılığından)

Aslı veya onaylı örneği istenilen belgelerin, aslı ile birlikte fotokopisi getirildiğinde, kurumca aslı görüldükten sonra tasdik edilebilecektir. Kurumca onaylanmayan belge örnekleri noter tasdikli olacaktır.

6 - BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Sınava girecek adaylar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnönü Bulvarı No: 42 Emek/ANKARA adresinde C Blok 9 uncu katta bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığından veya www.calişma.gov.tr internet adresinden temin edecekleri Sınav Başvuru Formu ile şahsen veya posta ile başvuracaklardır.

Postadaki gecikmeden dolayı zamanında ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır.

Başvurular her grup için ayrı yapılacaktır. Başvuru 22 Nisan 2005 günü başlayacak ve 9 Mayıs 2005 günü çalışma bitiminde sona erecektir.

Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara, Sınav Giriş Belgesi adreslerine gönderilecektir. Ayrıca Bakanlık giriş kapısına ve kurum panolarına asılmak ve Bakanlık internet sayfasında yayınlanmak suretiyle duyurulacaktır.

Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

7 - SINAV SONUCU VE İLANI

Giriş sınavında başarılı olmak için; Alan bilgisi ve yabancı dil konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 60?dan az olmamak üzere ortalama 70 puan almak gerekir.

En yüksek puandan başlamak suretiyle, her grup için boş kadro sayısı kadar asıl, boş kadro sayısının bir katını geçmemek üzere diğer kazananlar yedek olarak tespit edilir. Boş kadro sayısı kadar atama yapılıp, adaylar göreve başladığı tarihten itibaren yedek liste geçerliliğini kaybeder ve daha sonra meydana gelecek boşalmalar yedek listede bulunanlara herhangi bir hak kazandırmaz.

Sınavda başarılı olanlar, almış oldukları puanlar esas alınarak Bakanlık internet sayfasında ilan edilir ve sınav sonuçları, sınava katılan tüm adaylara sınavın bitiminden sonra 15 gün içerisinde yazılı olarak bildirilir.