Sağlık Bakanlığı Küresel Fon Proje Uygulama Birimi eleman alım ilanı

İlan Giriş : 16 Nisan 2005 10:08, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı Küresel Fon Proje Uygulama Birimi eleman alım ilanı

Sağlık Bakanlığı Küresel Fon Proje Uygulama Birimi?nde istihdam edilmek üzere aşağıdaki pozisyonlar için eleman alınacaktır.

Program Koordinatörü

REF: PK
Program koordinatörü pozisyonu proje süresince tam zamanlı bir pozisyondur. Bu pozisyon, Küresel Fon vasıtasıyla finanse edilecektir.

Program koordinatörü iç denetim mekanizmasının tam olarak sürdürülebilmesi için Proje Yöneticisinin yardımcısı olarak görev görür.

Program koordinatörü proje aktivitelerinin koordinasyonundan ve finansal idare, satın alma, izleme ve değerlendirmeyi içeren projenin günlük işleyişinden sorumludur. KFPUB ile işbirliği içerisinde proje aktivitelerinin uygulanmasından sorumludur.

Proje kapsamında yapılan faaliyetleri günlük olarak proje yöneticisine bildirir.

Nitelikler
" Program koordinatörünün yüksek lisans derecesi olacaktır.
" Ulusal sağlık sistemine aşina olacaktır.
" En az 3 yıllık proje koordinasyonu ya da benzeri aktivitelerde tecrübesi olmak
" Ulusal ve uluslararası finansal ve muhasebe yönetim uygulamaları konusunda operasyonel bilgi sahibi olmak;
" Çok iyi derecede iletişim kurabilen, takım çalışmasında başarılı, liderlik vasıflarına sahip olmak;
" PC Office uygulamalarında operasyonel bilgi sahibi olmak;
" Çok iyi derecede İngilizce okumak ve yazmak.

Bu pozisyon için detaylı görev tanımı aşağıdaki gibidir:
" KFPUB memurlarının günlük aktivitelerini koordine etmek ve Proje ne günlük olarak rapor etmek.
" Performansı değerlendirerek ve etkinliliği artırarak KFPUB'nin günlük aktivitelerinin takibi (sürekli personel performans değerlendirmeleri, geri bildirimleri) gerekli görülen yerlerde tavsiyelerde bulunmak ve Proje Yöneticisine rapor etmek..
" İlgili çalışanların yardımı ile KFPUB için standartlaştırılmış idari ve operasyonel prosedürlerin uygulanmasını geliştirmek ve yönetilmek. Bunlar: kayıt tutma ve dosyalama sistemleri, proje dahilindeki finansal zabıtların raporlanma formatları, satın alma ve kontrat takip sistemi, izleme ve değerlendirme mekanizması.
" Proje dahilinde alınacak mal ve hizmetlerin yerel düzenlemelere ve Küresel Fon'un Satın alma ve Tedarik Yönetimi kurallarına göre satın alınmasını temin etmek.
" Satın alma Sorumlusu ile birlikte, planlanan ya da devam eden satın almalarda ve proje ile ilgili aktivitelerin durumu ile alakalı mal ve hizmetlerin tedarikçileri ile ilk elden temas kurmak.
" Projenin finansal yönetim sisteminin, Küresel Fon'un ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal yönetim, raporlama ve muhasebe kuralları ile uyum içinde olmasını temin etmek.
" Temel Alıcının ve İkinci Alıcıların dışardan yıllık finansal denetimlerini temin eder ve onların zamanına uygun şekilde Küresel Fon'a sunmalarını kolaylaştırır.
" Gerektiği takdirde, izleme ve değerlendirme yada gerekli görülen başka alanlarda KFPUB çalışanlarının kapasitelerini arttırıcı ek kursları Yerel Fon Ajansı ile birlikte düzenlemek.


Finans Sorumlusu

REF: FS

Finans Sorumlusu pozisyonu projenin iki yıllık ömrü boyunca tam zamanlı bir pozisyondur. Proje fonu tarafından finanse edilecektir.

- Finans sorumlusu Küresel Fon projesinin finansal, muhasebe ve idari işlerinden sorumludur. Finans sorumlusu aynı zamanda projenin uygulanmasında projenin etkin bir şekilde işlemesi için gereken finansal yönetim sistemini kurmak tan ve proje hesaplarını yönetmekten sorumludur.
- Alt alıcıların finansal sistemlerini etkin bir şekilde izleyip izleyemeyeceklerini değerlendirmek, ve onların performanslarını belirli zamanlarda değerlendirmek,
- Hibe antlaşmasına göre proje için Küresel Fon'a ödeme taleplerini hazırlamaktan sorumludur.
- Muhasebe kayıtları için ilgili dökümanların (fatura, fiş, alıcıların başvuruları vb.) toplanması ve muhafaza edilmesi (ödemelerin ve alımların kaydedilmesi ve dosyalanması)den sorumludur.
- Muhasebe işlemlerini projenin muhasebe planlarının taslağı dahilinde yapmak (defter kayıtları, bunların defteri kebire ve gerekli oldukça alt defterlere geçirilmesi), kaynakların ve fonların kullanımının proje katagori ve aktivitelerine göre dökümantasyonunu yapmaktan sorumludur.
- Bahsi geçen kayıtların projenin finansal raporlarının hazırlanmasında temel veri olarak hazırlanması ve uyumlaştırılmasından sorumludur. (çeyrek ve yıllık Finansal İzleme Raporları ve diğer gerekli finansal raporlar. Bunlar Küresel Fon standartlarına uymalı)
- Danışman dosyaları ve ilgili operasyonların hazırlanmasından sorumludur. (bordroların, Çalışma ve Maliye Bakanlıkları ve ilgili diğer otoriteler için gerekli evrakların hazırlanması),
- Finans Sorumlusu finansal yönetimin ve muhasebe bilgilerinin güncel kalmasını, ve finansal yönetim sisteminin Küresel Fon ve Türkiye Cumhuriyetinin finansal yönetim, raporlama ve muhasebe kurallarıyla uyumlu olmasını temin etmekle yükümlüdür. Finans sorumlusu Teknik Çalışma Grubu ile beraber çalışacak ve onların projenin uygulanmasında finansal yönetim ve muhasebe sistemlerinin detaylarını anlamasına yardım edecek, aynı zamanda plan ve bütçe hazırlama konularında yardımcı olacaktır.

Finans Sorumlusu görev ve sorumluluklardaki performans hakkında Proje Yöneticisine ve koordinatörüne düzenli olarak bilgi verecektir.

Nitelikler:

- Üniversitelerin finans ya da muhasebe ile ilgili bölümlerinden mezun,
- Ulusal ya da uluslararası bir ajansda ya da ticari bir kurumda finans sorumlusu olarak en az 2 yıl çalışmış olmak,
- Türkiye Cumhuriyeti vergi hukuku, mevzuatı, bankacılık ve uluslararası projelerle ilgili düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmak,
- Ulusal ve uluslararası muhasebe konularına aşina olmak,
- Projenin muhasebe sisteminin hazırlanma ve uygulanmasında ulusal kanunların ve Küresel Fon'un gerekliliklerinin karşılanması sağlamak, gerektiğinde dış danışmanlarla bu tür bir sistem hazırlamak için yakın çalışabilmek,
- Para yönetimi ve bütçe hazırlama konularında tecrübeli olmak,
- PC Office uygulamalarında ve bilgisayar destekli finansal yönetim sistemleri konularında çok iyi derecede bilgi sahibi olmak,
- İyi iletişim kurabilen, insan ilişkilerinde ve takım çalışmasında başarılı olabilmek,
- Çok iyi derecede ingilizce bilmek,
- Projenin hedeflerine ulaşabilmesi esnek çalışma saatlerine uyum gösterebilecek, Proje Yöneticisi tarafından verilebilecek başka işleri de yapabilmek.

Bu pozisyon için detaylı görev tanımı aşağıdaki gibidir:

1. Proje Çalışma Planına göre finansal planları hazırlamak
2. Küresel Fon talimatnamelerine uygun olarak ödeme taleplerinin hazırlanması.
3. Proje fonlarının yatırılmış olduğu banka ile haberleşme ve ödeme direktiflerini hazırlamak.
4. Sağlık Bakanlığı finans bölümü ile irtibatta olmak.
5. İkinci alıcılarla antlaşma metinlerini hazırlamak, ve ikinci alıcıların kapasitelerini tespit edecek, performanslarını izleyecek, onlardan düzenli raporlar alacak etkili yöntemler geliştirmek ve bunları Proje Yöneticisi ve Satın alma Sorumlusu ile beraber yapacak.
6. Projenin gerçekleştirilmesi için gereken mal ve hizmetlerin satın alınması için yapılan her bir kontratın finansal gerekliliklerinin izlenmesi ve operasyonların gerçekleştirilmesi.
7. İhale dokümanlarının hazırlanmasına katkı ve tedarikçilerin finansal yönden değerlendirilmesi.
8. Evrakların arşivlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının organizasyonu (finansal dokümanlar, mal tedarik dokümanları, KFPUB temel satın alma dokümanları ve tüketilir mallar satın alma dokümanları).
9. KFPUB'nin operasyonel harcamalarının daimi takibi.
10. Küresel Fon ile antlaşmaya varılan finansal yönetim prosedürlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal ve ekonomik düzenlemeler ile uyumunu izlemek, olumsuzluklar konusunda Proje Yöneticisini uyarmak.
11. Proje Yöneticisine aylık yazılı raporlar hazırlamak.
12. Proje Yöneticisi ve Küresel Fon/ Yerel Fon Ajansının yetkililerine projenin finansal bölümlerinin gerçekleştirilmesi ile ilgili raporlar hazırlamak ve Küresel Fon ile yapılan antlaşma uyarınca çeyrek ve mali yıllık finansal raporlar hazırlamak.
13. Küresel Fon/Yerel Fon Ajansının muhasebe defterleri, kayıtları, evrakları ve proje ile ilgili harcamaları gösteren diğer evrakları incelemesine olanak tanımak.
14. Proje denetleyicileri ile temas kurmak ve onların çalışmalarını kolaylaştırmak.
15. KFPUB'nin dış mali denetleyicileri ile asli muhatap olmak.


Satınalma Sorumlusu

REF:SAS

Satın-alma sorumluluğu projenin sürdüğü iki yıl boyunca tam zamanlı olarak istihdam edilecek bir pozisyondur. Bu pozisyon proje fonundan finanse edilecektir.
Satın-alma sorumlusu tüm satın-almaların Küresel Fonla yapılan anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilmesinden sorumludur. Satın-alma sorumlusu tüm satın-alma kalemlerinde ulusal yasaların, politikaların, uygulamaların ve Küresel Fon Satın-alma ve Tedarik prensiplerinin uygulanmasından sorumludur. Bunu sağlamak için satın-alma sorumlusu Sağlık Bakanlığı'ndaki denk birim ve Yerel Fon Ajansı temsilcisiyle yakın bir çalışma içinde bulunmalıdır. Satın-alma sorumlusu aynı zamanda Küresel Fon Teknik Çalışma Grubunun satın-alma uygulamalarını anlamasına yardımcı olacak ve satın-alma prosedüründe aktif rol almalarını sağlayacaktır.

Satın-alma sorumlusu proje koordinatörünün gözetiminde çalışacak ve ona rapor verecektir.

Nitelikleri:
" Üniversite mezunu ve benzer pozisyonda iki yıl iş tecrübesine sahip;
" Ulusal kanunlar, düzenlemeler, politikalar ve satın-alma prensipleri hakkında bilgili;
" Alt alıcı prosedürler de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası satın alma prosedürlerinde deneyimli;
" Yönetim bilişim sistemlerinde deneyimli;
" İyi iletişim kurabilen, takım çalışmasında başarılı;
" PC ofis uygulamalarında operasyonal bilgi sahibi;
" İngilizce okuma yazma becerileri gelişmiş;
" Proje Yöneticisinin gerek gördüğü hallerde projenin amacına ulaşması için verilen diğer görevlerde de çalışma esnekliğini gösterecek;
" Satın-alma aktivitelerinin program hedefleriyle aynı doğrultuda devam etmesini sağlamak için Alt alıcıların satın-alma kapasitelerini değerlendirmede geniş tecrübeye sahip;

Pozisyonun Detaylı İş Tanımı:
1. Satın-alma planlarını hazırlayacak.
2. Gerektiğinde satın-alma değerlendirmelerini koordine edecek.
3. Mal ve hizmet alımlarının Sağlık Bakanlığı ile bağlantılı olarak, diğer ulusal düzenlemeler ve prosedürler ve Küresel Fon satın-alma politikalarına politikalarına uygun gerçekleştirilmesini sağlayacak.
4. Sağlık Bakanlığı'ndaki denk birimlerle birlikte çalışacak.
5. İş tanımlarının, teknik spesifikasyonların, uzlaşma kontratlarının vs. gibi proje altında çeşitli yöntemlerle satın-alınan iş ve servislerin hazırlanmasında Teknik Çalışma Grubu üyeleriyle beraber hareket edecek,
6. Alınacak mal ve hizmetlerin açık ve kesin bir biçimde tanımlandığı ihale ilanları hazırlamak.
7. Uygun değerlendirme kriterlerinin formulasyonu ve teknik özelliklerin taslağının hazırlanmasında Küresel Fon Proje Uygulama Birimi (KFPUB) ve ilgili çalışma gurubuna yardım edecek.
8. Teklif verme sürecini izlemek ve teklifler açılana kadar güvende olmalarını sağlamak.
9. Teklifleri kamuya açık olarak açılmasına ve ihalelerin halka açık yapılmasına ve bu toplantıların tutanaklarını sağlar.
10. Alınan tekliflerin ihale dokümanında öne sürülen koşullar temelinde değerlendirilmesinde ilgili çalışma grubu veya üyelerine yardımcı olmak.
11. Mal ve hizmet tedarikçilerinden alınan talep mektupları, ileride danışmak için veya bir kısa liste oluşturmak için KFPUB veri tabanında tutacak.
12. İhaleyi kazanan teklifçileri vaktinde bilgilendirmek ve SB/KFPUB adına imza yetkisi verilmiş kişilerin onayı ve imzası için kontratları hazırlamak.
13. Proje için ithal edilecek malların ithalat işlemlerini kolaylaştırmak (gümrük ve diğer düzenlemeler için gereken işlemler), ve ekipmanın ve proje için gerekli olan satın alınmış diğer malların dağıtımının, kurulumunun, ve kullanımının en uygun şekilde yapılmasını sağlamak, ve bu ekipmanların envanterini temin etmek.
14. Proje kapsamında satın alınan bütün ekipmanın, diğer malların, sivil işlerin ve hizmetlerin kontratta belirtilen şartlara sahip olup olmadıklarının ödeme yapılmadan önce tespitini yapmak.
15. KFPUB mülklerinin satın alma ve kontrat izleme sisteminin (önemli onay günlerinin, ödüllerin, kontrat miktarlarının vb. not edilmesi) kurulması ve devamlılığının sağlanması, aynı zamanda KFPUB çalışanlarının, misafir gözlemcilerin, yıllık denetleyicilerin,vb. satın alma bilgilerine çabuk ulaşımını sağlayacak dosyalama sistemini hazırlamak.
16. Satın alma takip bilgilerinin diğer proje planlama, bütçe hazırlama ve proje ile ilgili diğer mali rapor bilgileri ile uyumunu sağlamak için Proje Yöneticisi, İzleme Sorumlusu ve Finans Sorumlusu ile düzenli iletişim sağlamak.
17. Proje Yöneticisine aylık ve çeyrek dönemlik yazılı raporlar hazırlamak.


İzleme Değerlendirme Sorumlusu

REF: İDS

İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu proje süresince tam zamanlı bir pozisyondur. Bu pozisyon, Proje Fon'u vasıtasıyla finanse edilecektir.

İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu, Küresel Fon Proje Uygulama Birimi'ndeki (KFPUB) izleme ve değerlendirme (İD) aktivitelerinin akışının yönetiminden sorumludur.

İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu, Proje Yöneticisinin gözetim ve denetimi altında, bütün İzleme ve değerlendirme (İD) aktivitelerini koordine edecektir. İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu, proje dahilindeki aktivitelerin değerlendirilmesi için uluslararası, ulusal ve yerel uzmanların işe alımında KFPUB'ya yardımcı olacaktır.


1. İD Planının tamamının ve yıllık İD planlarının taslaklarını hazırlamak,
2. Göstergeleri, ihtiyaç duyulan verileri ve veri toplama araçlarını tanımlamak,
3. Veri işleme ve analiz prosedürlerini geliştirmek böylece programın uygulanmasında ilerleme bilgilerine ulaşımın kolaylaştırılmasını sağlamak.
4. İD'ye dahil olan bütün partnerlerin rollerini ve sorumluluklarını tanımlamak,
5. KFPUB'ya ve bireysel alt alıcıların proje/program hedefleri ve veri toplama prosedürlerinde yardımcı olmak,
6. İD ile ilgili ajanslara ve kişilere gerekli eğitimin verilmesini temin etmek,
7. Temel seviyedeki etki göstergeleri elde olmadığı zaman bunların elde edilmesini sağlayacak operasyonel araştırma/izleme aktivitelerini koordine etmek ve kolaylaştırmak,
8. Yerel Fon Ajansına rapor olarak verilecek çeyrek dönemlik İD raporlarını hazırlamak,
9. Her bir İD parçası için teknik ayrıntıların taslağını hazırlamak ve herbir parçaya yardımcı olacak dış ajanslarla kontrat yapmak için görev tanımı hazırlamak,
10. Sözleşmesi yapılmış olan İD ürünlerinin kalite ve zamana uygunluğunun gözetim ve denetimini yapmak,
11. Coğrafi önceliklerdeki değişiklikler, hedef kitleler, müdahaleler ve uygulama ortaklarını içeren sözleşmesi yapılmış ürünleri gözden geçirmek ve bunların programın uygulanmasındaki neticeleri ile ilgili raporları hazırlamak,
12. Muhtemel Alt alıcıların, Alt alıcı aktivitelerinin raporlarını hazırlarken şeffaf davranmaları için gerekli İD kapasitelerine sahip olup olmadıklarını tayin edebilmek.
13. Proje aktiviteleri ile ilgili günlük veri toplama, bunların çalışanların bireysel çalışma planları ile mukayesesini yapma, bu verileri işleme ve Proje Koordinatörüne rapor vermek.


Nitelikler:
- Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,
- İlgili konularda en az 3 yıl tecrübeli olmak,
- Organizasyonel, insan yönetimi, ve aktivite koordinasyon konularında becerikli,
- İnsanlarla iyi ilişki kurabilmek, grup çalışmalarında ve rapor hazırlamada başarılı olmak,
- İD faaliyetlerinin öneminin çok iyi bilincinde olmak,
- Çok iyi derecede İngilizce biliyor olmak,
- PC Office uygulamalarında operasyonel bilgi sahibi olmak;
- Yönetim bilişim sistemlerinde bilgi sahibi olmak;
- Projenin hedeflerine ulaşabilmesi esnek çalışma saatlerine uyum gösterebilecek, Proje Yöneticisi tarafından verilebilecek başka işleri de yapabilmek,
- Programın etkilerini tayin edebilmek için izleme metotları hakkında bilgi sahibi olmak ve farklı metotların birbirine göre avantajlarını bilmek.

Bu pozisyon için detaylı görev tanımı aşağıdaki gibidir:

1. Projenin İD planıyla görevli olmak.
2. Projenin uygulanmasında ilerleme durumunu takip etmek ve izlemek için gerekli göstergeleri tayin etmek.
3. KFPUB çalışanları ile beraber projenin uygulanmasıyla ilgili doğru bilgilerin kaydedilmesi için temel alınacak verileri tespit etmek.
4. Proje faaliyetlerinin statüsünü sürekli olarak izleyecek İD sistemini kurmak (uygulama planlarının ve takvimlerinin, operasyon el kitaplarının, harcama göstergelerinin vb. hazırlanması ve güncellenmesi)
5. Bütün faaliyetlerin çalışma planındaki takvime uygun şekilde yürümesini sağlamak, gecikmeler için muhtemel sebepleri ve projenin hedeflerine ve sonuçlarına ulaşmayı engelleyecek tehditlerin tespit edilmesi ve Proje Yöneticisini bu tehditler konusunda gerekli tedbirlerin alınması için zamanında uyarmak.
6. Alt alıcıların aktivitelerini kontrol etmek ve onların projenin ilerlemesi ile ilgili raporlarını düzenli ve zamanında vermelerini temin etmek.
7. Gözden geçirme, değerlendirme, idare raporlarının ve anket sonuçlarının KFPUB'ya zamanında sunulmasını sağlamak.
8. Proje aktivitelerini değerlendirilmesinde ilgili uzmanların işe alınmasını organize etmek.
9. Proje aktivitelerinin değerlendirilmesi ve programlanmış hedeflere ulaşılması için işe alınmış olan yerel ve uluslararası danışmanlara gereken lojistik ve idari desteği sağlamak.
10. Ana bağışçının istediği ölçülerde aylık ve çeyrek dönemlik geniş kapsamlı değerlendirme raporlarını hazırlamak.


İdari İşler Sorumlusu

REF:İİS

İdari İşler Sorumlusu pozisyonu projenin iki yıllık ömrü boyunca tam zamanlı bir pozisyondur. Proje fonu tarafından finanse edilecektir.
İdari İşler Sorumlusu, Program Koordinatörünün gözetim ve denetimi altında, KFPUB çalışanlarına idari konularda tam destek sağlamakla mükelleftir.
İdari İşler Sorumlusu, Proje Yöneticisine, Program Koordinatörüne ve diğer KFPUB çalışanlarına idari ve lojistik destek sağlayacak ve ofisin operasyonel ihtiyaçları, kayıtların tutulması, haberleşme, çeviriler, vb. Konularında ve bunların devamlılığında çeşitli görevler alacaktır.
İdari İşler Sorumlusu işlerin gidişatı hakkında Proje Yöneticisine/Program Koordinatörüne günlük bilgiler verecek, aylık ve çeyrek dönemlik yazılı raporlar sunacaktır.
Nitelikler:
- Üniversite mezunu,
- Çok iyi derecede Türkçe ve İngilizce yazma ve konuşma becerisi,
- İyi derecede bilgisayar ve ilgili yazılımları kullanabile becerisi,
- Tercüman ve sekreterlik tecrübesi tercih sebebidir,
- İyi iletişim kurabilen, insan ilişkilerinde ve takım çalışmasında başarılı olabilmek,
- Projenin hedeflerine ulaşabilmesi esnek çalışma saatlerine uyum gösterebilecek, Proje Yöneticisi tarafından verilebilecek başka işleri de yapabilmek.
Bu pozisyon için detaylı görev tanımı aşağıdaki gibidir:

1. Proje Çalışma Planına bağlı kalarak kendi çeyrek dönemlik çalışma planını hazırlamak.
2. Proje Yöneticisi için günlük çalışma takvimi hazırlamak, bütün gelen bilgileri doğru ve tam olarak aktarmak, KFPUB yönetim takımı ile işleri koordine etmek.
3. Gelen telefonlara bakmak, mektupları almak, mektup yazmak, ve diğer bütün haberleşmeleri Proje Yöneticisinin talimatları doğrultusunda gerekirse Türkçe'den İngilizceye gerekse İngilizce'den Türkçeye çevirerek gerçekleştirmek.
4. Ofisin günlük ihtiyaçlarını, iyi bir ofis ortamı yaratmak için gereken herşeyi temin etmek.
5. Veritabanında bulunan bütün dökümanlara gizlilik derecesine bağlı olarak bütün KFPUB çalışanları tarafından erişilmesine imkan sağlamak.
6. KFPUB dosyalama sisteminin organizasyonuna katkıda bulunmak, Proje Yöneticisine, proje ile ilgili ihtiyaç duyduğu bütün evrakları en kısa sürede temin etmek.
7. Toplantıları organize etmek, not tutmak ve Proje Yöneticisinin isteği halinde bilgileri neşretmek.
8. KFPUB tarafından doğrudan yada organizasyonunda KFPUB'nun da görev aldığı bütün seminerleri, konferansları, eğitimleri lojistik yönden koordine etmek.
9. Proje Yöneticisine aylık ve çeyrek dönemlik yazılı raporlar sunmak ve Program Koordinatörüne genel aylık, çeyrek ve mali yıllık raporlar hazırlanmasında yardımcı olmak.

 


Başvurular, ilgili referans kodu belirtilerek, ayrıntılı özgeçmişlerle birlikte, 1 Mayıs 2005 tarihine kadar [email protected] adresine e-posta ile ya da şahsen Sağlık Bakanlığı (Mithatpaşa Cad. No:1, Ankara) Zührevi Hastalıklar Şubesi, B Blok 4. Kat No:15?e yapılmalıdır.