Ankara Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 13 Şubat 2012 00:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Aşağıda Anabilim Dalı itibariyle unvanı belirtilen Üniversitemiz akademik birimlerinde açık bulunan kadrolara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Profesör kadrosuna daimi statüye göre atama yapılacaktır. Profesör ve yardımcı doçent kadrolarına başvuran adayların ?Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme İlkeleri?nde belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Profesör ve yardımcı doçent kadrolarına başvuracakların; Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, bir dilekçe ve ekinde aşağıda içeriği belirtilen dosya ile başvurmaları gerekmektedir.

Dosya içeriği;

- Başvuru için asgari koşulları sağladığına dair belge

- Doktora ve/veya doçentlik belgeleri (onaylı sureti)

- Yabancı Dil Belgesi (onaylı sureti)

- Özgeçmiş

- Yayın Listesi (Profesör kadrosuna başvuranlar başlıca araştırma eserini belirteceklerdir.)

- TC Kimlik No

- Fotoğraf (1 adet)

- Bilimsel yayınlar, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıflar, sanat eserleri, icra olunan eserleri ve bunlara ilişkin doküman, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans bilim uzmanlığı çalışmaları, Üniversiteler veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan eserleri

(Profesör kadrosuna başvuranlar 6 takım; Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranlar 4 takım dosya ile başvuracaklardır.)

1 - Başvurular ilanın Resmi Gazete?de yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılacaktır.

2 - Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3 - Ön incelemeye göre anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayıp, başvuru belgeleri iade edilecektir.

FAKÜLTE/ANABİLİM DALI UNVANI ADET AÇIKLAMA
DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ      
Yeniçağ Tarihi ABD PROFESÖR 1  
Yeniçağ Tarihi ABD YRD.DOÇ. 1  
Genel Türk Tarihi ABD YRD.DOÇ. 1  
Yakınçağ Tarihi ABD YRD.DOÇ. 1  
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ      
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi ABD YRD.DOÇ. 1 Anestezi uzmanı olma şartı aranacaktır.
ECZACILIK FAKÜLTESİ      
Farmasötik Teknoloji ABD YRD.DOÇ. 1  
Farmakognozi ABD YRD.DOÇ. 2  
EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ      
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ABD YRD.DOÇ. 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programından doktora derecesine sahip olma şartı aranacaktır.
Felsefe Grubu Eğitimi ABD YRD.DOÇ. 1  
Tarih Eğitimi ABD YRD.DOÇ. 1 Yakınçağ Tarihi alanında doktora derecesine sahip olma şartı aranacaktır.
Okul Öncesi Eğitimi ABD YRD.DOÇ. 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programından doktora derecesine sahip olma şartı aranacaktır.
Bilgisayar ve Öğretim Tekn.Eğit . ABD YRD.DOÇ. 1  
FEN FAKÜLTESİ      
Genel Astronomi ABD YRD.DOÇ. 1  
Geometri ABD YRD.DOÇ. 1  
HUKUK FAKÜLTESİ      
Deniz Hukuku ABD YRD.DOÇ. 1  
İLETİŞİM FAKÜLTESİ      
Radyo-Televizyon ABD YRD.DOÇ. 1  
Fotoğrafcılık ve Grafik ABD YRD.DOÇ. 2  
Araştırma Yöntemleri ABD YRD.DOÇ. 1  
Kişilerarası İletişim ABD YRD.DOÇ. 1  
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ      
Uygulamalı Jeofizik ABD YRD.DOÇ. 1  
Devreler ve Sistemler ABD YRD.DOÇ. 1 Dinamik Spektrum Erişim Ağları ve OFDM Sistemleri alanında çalışmış olma şartı aranacaktır.
Haberleşme ABD YRD.DOÇ. 1 Sönümlü Kanallar ve Kanal Kodlaması alanında çalışmış olma şartı aranacaktır.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ      
Sosyal Hizmet ABD YRD.DOÇ. 1 Sosyal Hizmet alanında çalışıyor ve Aile ve Tüketici Bilimleri alanında doktora yapmış olma şartı aranacaktır.
Hemşirelik ABD YRD.DOÇ. 1  
SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ      
İktisat Teorisi ABD YRD.DOÇ. 1  
Üretim Yönetimi ve Pazaarlama ABD YRD.DOÇ. 1  
Mali Hukuk ABD YRD.DOÇ. 1  
Siyaset ve Sosyal Bilimler ABD YRD.DOÇ. 1 Sosyoloji alanı için alınacaktır.
Uluslararası İlişkiler ABD YRD.DOÇ. 1  
Siyasi Tarih ABD YRD.DOÇ. 1  
TIP FAKÜLTESİ      
Ortopedi ve Travmatoloji ABD YRD.DOÇ. 1  
Tıp Tarihi ve Etik ABD YRD.DOÇ. 1  
Nükleer Tıp ABD YRD.DOÇ. 1 PET/BT için en az 3 ay yurtdışı deneyimi olması, Nöroendokrin ve karaciğer tümörlerinin radyonüklid tedavi ile ilgili deneyiminin ve çalışmalarının olması, Uluslararası bir projede yönetici olarak görev alması şartı aranacaktır.
Kalp ve Damar Cerrahisi ABD YRD.DOÇ. 2  
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD YRD.DOÇ. 1 Gelişimsel Pediatri Bilim Dalı için alınacak olup, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olma ve Gelişimsel Pediatri yükseklisans eğitimini tamamlamış olma şartı aranacaktır.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD YRD.DOÇ. 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olma ve Çocuk Metabolizma ve Beslenme uzmanlık eğitimini tamamlamış olma şartı aranacaktır.
İç Hastalıkları ABD YRD.DOÇ. 1 Hematoloji Bilim Dalı için alınacak olup, Akım Sitometresi , HLA Tiplendirimi , Hücre Saflaştırma ve Moleküler İnceleme yöntemlerinin kullanılması konularında en az 10 yıllık bilgi ve deneyime sahip olma şartı aranacaktır.
VETERİNER FAKÜLTESİ      
Genetik ABD YRD.DOÇ. 1  
Zootekni ABD YRD.DOÇ. 1  
Cerrahi ABD YRD.DOÇ. 1 Anesteziyoloji ve Nöromuskuler Blokaj konusunda doktora yapmış olma şartı aranacaktır.
ZİRAAT FAKÜLTESİ      
Peyzaj Mimarlığı ABD YRD.DOÇ. 1 Doğal Bitki örtüsü örneklerinin peyzaj mimarlığı çalışmalarında kullanımı konusunda uzmanlaşmış olma şartı aranacaktır.
Peyzaj Mimarlığı ABD YRD.DOÇ. 1 Çevre algısı ve çevre psikolojisi konularında doktora ve araştırmalar yapmış olma şartı aranacaktır.
SAĞLIK HİZMETLERİ MYO YRD.DOÇ. 1 Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı için alınacak olup, Sağlık Kurumları Yöneticiliği alanında doktora yapmış, Sağlık Hizmetlerinde Kamu-Özel Ortaklığı konusunda çalışmalar yapmış olma şartı aranacaktır.
TÜRK İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ YRD.DOÇ. 1  
SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ YRD.DOÇ. 1 Çevre Mühendisliği alanında doktora ve Atık suların azaltılması, iyileştirilmesi ve yeniden kullanılması konularında çalışmalar yapmış olma şartı aranacak olup, Avrupa Birliği ve Çevre Mevzuatına uyum çalışmalarında deneyimli olmak tercih sebebidir.
HEPATOLOJİ ENSTİTÜSÜ YRD.DOÇ. 1  
NÜKLEER BİLİMLER ENSTİTÜSÜ      
Medikal Fizik ABD YRD.DOÇ. 1 Kimya Mühendisliği lisans mezunu, rafine bor ürünlerinden birinin sürekli sistemde üretimi ile ilgili doktora yapmış, özel bor ürünleri üretimi konusunda proje yürütücülüğü yapmış ve bor ürünlerinin uygulama alanlarında en az bir projede yer almış, özel bor ürünlerinden en az birini endüstriyel ölçekte üretmiş, bor ürünlerinin reaksiyon kinetiği üzerine ve çoklu faz reaktörlerinde çalışma deneyimi ile pilot tesis laboratuvar kurma tecrübesi olma şartı aranacaktır.
GIDA GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ YRD.DOÇ. 1 İşletme Bölümü lisans, İşletme (Pazarlama Yönetimi) alanında yükseklisans ve İletişim (Halkla İlişkiler ve Tanıtım ) alanında doktora yapmış olma şartı aranacaktır.