Deniz Harp Okulu Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 16 Nisan 2005 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Deniz Harp Okulu Öğrenci Alım İlanı

Sabah Gazetesi/16.04.2005

DENİZ HARP OKULUNA GİRMEYE İSTEKLİ ÖĞRENCİLERE DUYURU

232 yıllık geçmişini bu günlere taşıyan deniz harp okulunun amacı, çağın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine uygun bilgi-beceri ile donatılmış, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı muharip deniz subayları yetiştirmektir.Deniz Harp Okulunda eğitim öğretim süresi 4 yıl olup, lisans düzeyinde endüstri, elektrik-elektronik, makine, bilgisayar ve gemi inşa mühendislikleri dallarında öğrenim verilmektedir.

Dersler, seçkin üniversite öğretim üyeleri mesleki ve akademik kariyere sahip subay öğretim elemanlarınca modern dershane ve laboratuarlarda verilmektedir. Ayrıca, öğrencilerin yönetim ve karar verme alanlarındaki yetenekleri geliştirilerek deniz kuvvetlerimizin her kademesinde görev alacak çağdaş bir asker ve denizci olmalarını sağlamak için askeri eğitim programları düzenlenmektedir. Deniz Harp Okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler, teğmen rütbesi ile Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve kara birliklerindeki görev yerlerine atanmaktadırlar.

Deniz Harp Okulu mezunlarından mezuniyet notları belli bir barajın üstünde olanlara yurt içi ve yurt dışında yükseklisans yaptırılmaktadır. Ayrıca mesleki kariyerlerini geliştirmek üzere yurt içinde ve yurt dışında kurslara katılmaları da sağlanmaktadır.

DENİZ HARP OKULU GİRİŞ KOŞULLARI

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, erkek veya bayan olmak.

-Liseler (resmi ve gündüz öğretim yapan liseler), yabancı dil ağırlıklı program uygulayan liseler ve özel liseler, Anadolu liseleri (yabancı dille öğretim yapan resmi liseler), yabancı dille öğretim yapan özel liseler, fen liseleri, özel fen liseleri, öğretmen liseleri ve Anadolu öğretmen liseleri, çok programlı liselerin lise programı ve yabancı dil ağırlıklı lise programlarının fen bilimleri kol/alanından mezun olmak.

-HAZİRAN 2005 döneminde (öğretmenler kurulu kararı, not yükseltme sınavı, not ortalaması vb. ile geçenler hariç) veya dönemine bakılmaksızın 2004 yılı mezunu olmak. (2003 yılı veya daha önce mezun olanlar başvuramazlar.)

-Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış olmamak, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak.

-Hazırlık sınıfı okuyanlar için en fazla 20(1985 ve sonrası) yaşında, diğer liseler için en fazla 19 (1986 ve sonrası) yaşında olmak.

-2005 yılı ÖSS sınavından en az 250.000 Sayısal Puan (OÖBP hariç) almak.

-TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak, seçim aşamalarında başarılı olduktan sonra sevk edilecek bir askeri hastaneden ?Askeri Öğrenci Olur? raporu almak.

-Deniz Harp Okulu Başvuru Kılavuzunda belirtilen diğer koşulları taşımak

BAŞVURU TARİHLERİ 18 NİSAN ?17 HAZİRAN 2004

Yukarıdaki koşulları taşıyan öğrenci adayları, başvuru tarihleri arasında, Deniz Harp Okulu Başvuru Kılavuzunun ?Ön Kayıt İçin İstenen Belgeler? bölümünde belirtilen evrak/formlar ile birlikte, Deniz Harp Okulu Komutanlığı 34940 Tuzla/İSTANBUL adresine ŞAHSEN, POSTA ile veya aynı belgelerin www.dho.edu.tr sitesindeki örneklerini doldurarak İNTERNETTEN önkayıt yaptırabilirler. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru kılavuzları, , Askerlik Şube/Daire Başkanlıkları, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Garnizon Komutanlıkları, aşağıda belirtilen merkezler ile www.dho.edu.tr ve www.dzkk.tsk.tr internet adreslerinden de temin edilebilir.

BAŞVURU KILAVUZLARININ ALINABİLECEĞİ DİĞER MERKEZLER

Deniz Kuvvetleri K.lığı Bakanlıklar-ANKARA,

Güney Deniz Saha Komutanlığı Konak-İZMİR

Deniz Eğitim ve Öğretim K.lığı Beylerbeyi-İSTANBUL

Deniz Harp Ok. K.lığı Tuzla-İSTANBUL

Çanakkale Boğaz K.lığı ÇANAKKALE

Akdeniz Bölge K.lığı Mersin-İÇEL

Karadeniz Bölge K.lığı Ereğli-ZONGULDAK

İskenderun Deniz Üs. K.lığı İskenderun-HATAY

Deniz Lisesi K.lığı Heybeliada-İSTANBUL

Derince Eğitim Merkezi K.lığı Derince-KOCAELİ,

Sahil Güvenlik Karadeniz Blg. K.lığı SAMSUN

Bartın Deniz Üs K.lığı BARTIN

Karamürselbey Eğitim Merkezi K.lığı Altınova-YALOVA

Sahil Güvenlik Komutanlığı baknlıklar/ ANKARA

İLETİŞİM

ADRES:Dz. Harp Okulu K.lığı Kayıt Kabul Kurulu Başkanlığı 34940 Tuzla-İSTANBUL

TELEFON: 0216 395 26 30/ Dahili 2500

İNTERNET: www.dho.edu.tr

e-mail : [email protected]