Sağlık Bakanlığı, 2005 Nisan İstifa Sonrası Açıktan Atama İle İlgili Duyuru

İlan Giriş : 23 Mart 2005 10:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı, 2005 Nisan İstifa Sonrası Açıktan Atama İle İlgili Duyuru

Bakanlığımız emrine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesindeki ?iki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler?? hükmü çerçevesinde açıktan 100 Hemşire, 100 Ebe ve 30 Sağlık Memuru olmak üzere toplam 230 adet personel alınacaktır.

Atanılacak kadroların unvanı, sınıfı, kadro derecesi ile atanılacak iller ile Kura ile ilgili diğer hususlar aşağıda yer almaktadır.

Söz konusu kadrolara açıktan atanmak için müracaat edenlerin talepleri Bakanlığımız tarafından herkesin katılımına açık olarak bilgisayar kurasıyla sonuçlandırılacaktır

Kura Başvuruları: http://personel.saglik.gov.tr/pbs internet adresine yapılacak olup 21/03/2005 Pazartesi günü başlayıp, 15/04/2005 Cuma günü saat 17:00 da sona erecektir. İnternet sayfasındaki bilgiler doldurularak, Başvuru Formu iki nüsha çıktısını alarak imzalayıp, noterden başvuruyu kendisinin yaptığına dair onaylatarak hizmet cetveli ve diplomanın noter tasdikli sureti ile birlikte APS veya özel bir kargo şirketi ile Sağlık Bakanlığı Genel evrak şubesine 20/04/2005 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir Belgeleri göndermeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuru belgeleri elden teslim edilmeyecektir.

Müracaat edenlerin atanmak istedikleri kadro unvanında daha önce çalışmış olması ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir

2005 Mali Yılı Bütçe Kanunun 25.nci maddesinin (f) bendi gereğince herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olanların, belgeleri eksik olanların, belirtilen süre içinde başvurmayanların, yanlış müracaatta bulunanlar ile başka kurumda çalışmakta iken görevinden ayrılıp Bakanlığımızın açmış olduğu kuraya müracaat eden personellerden asaleti tasdik olmayanların müracaat evrakları değerlendirmeye alınmayacaktır Ayrıca APS ve özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Bakanlığımıza vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk bakanlığımıza ait değildir. Bakanlığımıza gelen noter tasdikli başvuru formu ile internet kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın başvuru formu iptal edilecektir.

Kura sonucu yerleştirilenler kazanılmış hak aylık derecelerine uygun olarak ilan edilen kadrolara atanırlar. Kadroları daha üstte olanlar ise kazanılmış hak aylık derecelerine uygun bir kadroya atanıncaya kadar daha alt kadrolara atanabileceklerdir.

Kura, 29 Nisan 2005 tarihinde saat 16:00?da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapılacaktır

Atamalar, söz konusu kadrolarla ilgili açıktan atama izin prosedürünün tamamlanması halinde mümkün olabilecektir.

Yukarıdaki usûle ve ilgili mevzuata göre, Bakanlığımıza açıktan atananların bir yıl boyunca naklen atanma talebinde bulunamayacaklarını bilerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız kadrolarına açıktan ataması yapılan adaylar istenilen belgeleri 15 gün içerisinde Bakanlığımıza getirmeleri gerekmektedir.

Münhal Yerler
Valiliklere Gönderilen Genelge