Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 26 Aralık 2011 08:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek,

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı?na,

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracakların başvurdukları anabilim dalını ve 2547 Sayılı Kanunun 23.maddesinin b fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca yapılacak sınava esas olmak üzere yabancı dillerini belirten dilekçelerine kısa özgeçmişlerini, Doktora belgelerini ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek,

Bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

Öğretim Üyesi kadrolarına müracaat eden adaylara Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları uygulanacaktır.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT : (*) bulunan anabilim dallarında Yabancı Dilde öğretim yapıldığından, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak.

İLGİLİLERE DUYURULUR.

İLANIN YAYIN TARİHİ : 26.12.2011 PROFESÖR VE DOÇENT KADROLARI RESMİ GAZETE

YAYIN TARİHİ : 29.12.2011

SON BAŞVURU TARİHİ: 10.01.2012 RESMİ GAZETE PROFESÖR VE DOÇENT KADROLARI

SON BAŞVURU TARİHİ : 13.01.2012

HÜRRİYET GAZETESİ

       
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
BUCA EĞİTİM FAK.      
Alman Dili Eğitimi Profesör 1 Dil bilim alanında doçent, karşılaştırmalı dil bilimi ve alan eğitimi konularında çalışmaları olmak.
İngiliz Dili Eğitimi Profesör 1 -
Biyoloji Eğitimi Doçent 1 Alan Eğitimi (Biyoloji eğitimi) alanında doçentliğini almış ve toprak-bitki ilişkileri konusunda çalışmaları olmak.
Biyoloji Eğitimi Doçent 1 Biyoloji Öğretmenliğinde doktora yapmış ve Alan Eğitimi (Biyoloji Eğitimi) Alanında Doçent olmak.
Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 1 Alan Eğitimi (Fen Bilgisi Eğitimi) alanında doçent olmak, İlköğretim Fen Bilgisi Eğitiminde teknoloji ile bütünleştirilmiş öğrenme ortamları üzerine çalışmaları olmak.
Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 1 Fizik Anabilim Dalında Yüksek lisans, Probleme dayalı eğitim konusunda çalışmaları olmak.
Fizik Eğitimi Doçent 1 -
Alman Dili Eğitimi Doçent 1 Çağdaş Alman Edebiyatı konusunda çalışmaları olmak.
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Doçent 1 Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması, Ekonomisi konusunda çalışmaları olmak.
Zihin Engelliler Eğitimi Doçent 1 Zihin engelli çocukların eğitimi konusunda çalışmaları olmak.
Matematik Eğitimi (ilköğretim) Doçent 1 Kaba kümeler (rough sets) ve topoloji ile ilgili çalışmaları olmak.
Resim İş Eğitimi Doçent 1 Plastik Sanatlar Bilim Alanında doçentlik, Resim-İş öğretmenliği ve Temel Sanat eğitimi alanında çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
EDEBİYAT FAKÜLTESİ      
Sistematik Felsefe ve Mantık Doçent 1 Siyaset Felsefesi konusunda çalışmaları olmak.
Genel Türk Tarihi Yard.Doç. 1 Çağdaş Türkiye ve Türk Dünyası Üzerine çalışmaları olmak ve çok iyi düzeyde Rusça bilmek.
Uygulamalı Psikoloji Yard.Doç. 1 Psikopatolojide üst biliş konusunda eserleri olmak; Çok iyi düzeyde İngilizce bilmek.
Sosyal Psikoloji Yard.Doç. 1 Yakın İlişkiler psikolojisi, bağlantı örüntüleri ve otobiyografik bellek konusunda çalışmaları olmak,Çok iyi düzeyde İngilizce bilmek.
Uygulamalı Matematik Profesör 1 (*) Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Lisans mezunu, Matematik alanında doçent olmak.
Olasılık Teorisi ve Süreçleri Doçent 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını İstatistik Bölümü'nde yapmış, İstatistik alanında doçent olmak.
İstatistik Teorisi Doçent 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktorasını İstatistik Bölümü'nde yapmış, İstatistik alanında doçent olmak.
Analitik Kimya Doçent 1 Fen Bilimleri Eğitim Bölümü Kimya Anabilim Dalı Lisans mezunu, Kimya Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.Kimya alanında doçent olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTES İ      
Dramatik Yazarlık-Dramaturji Yard.Doç. 1 Dramatik Yazarlık-Dramaturji Anasanat Dalında Lisans, Sahne Sanatları Anasanat Dalında Yüksek Lisans Ve Doktora Yapmış Olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ      
Hemşirelik Esasları Yard.Doç. 1 -
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
İLAHİYAT FAKÜLTESİ      
Din Felsefesi Profesör 1 Din Felsefesi ve etik alanında çalışmaları olmak.
Arap Dili ve Belagati Doçent 1 Arap dili ve belagatı üzerine çalışmaları olmak.
Din Eğitimi Yard.Doç. 1 Fazlur Rahman ve Gaz âli 'nin eğitim görüşleri üzerine çalışmaları olmak.
Arap Dili ve Belagati Yard.Doç. 1 -
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
İKTİSADİ VE İDARİ BİL.FAK.      
Çalışma Ekonomisi Profesör 1 Küreselleşme ve Sosyal Politika konularında çalışmaları olmak.
Bütçe ve Mali Planlama Doçent 1 Bütçe Sistemleri ve Bütçe Politikaları konusunda çalışmaları olmak.
İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Doçent 1 Finansal risk analizi ve oynaklık modellemeleri kapsamında çalışmaları olmak.
İktisat Politikası Doçent 1 Uygulamalı Finansal Ekonometri ve Makroiktisat Temelli Finansal İktisat alanında çalışmaları olmak.
Muhasebe ve Finansman Doçent 1 Canlı varlık muhasebesi alanında çalışmaları olmak.
Muhasebe ve Finansman Doçent 1 Değer Tabanlı Muhasebe alanında çalışmaları olmak.
Muhasebe ve Finansman Doçent 1 Sağlık İşletmelerinde Maliyet Hesaplamaları konularında çalışmaları olmak.
Yönetim ve Organizasyon Yard.Doç. 1 İşletme Doktoralı Farklılıkların Yönetimi alanında çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
İŞLETME FAKÜLTESİ      
Uluslararası İlişkiler Profesör 1 (*) Uluslararası İlişkiler alanında doçent, İran ve Afganistan ile ilgili güvenlik analizi alanında çalışmaları olmak.
Siyasi Tarih Profesör 1 (*) Siyasal Düşünceler alanında Doçent olmak.
Üretim Yönetimi ve Pazarlama Profesör 1 (*) Doçentliğini Pazarlama alanında almış olmak.Tüketici davranışları ve sosyal pazarlama konusunda çalışmaları olmak.
Uluslararası Finans ve Bankacılık Doçent 1 (*) Uluslarası İşletmecilik Uluslararası Ticaret ve Uluslararası Finans alanlarında araştırmaları olmak.
Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doçent 1 (*) Doçentliğini Pazarlama alanından almış olmak, Uluslararası pazarlama ve sosyal pazarlama konularında çalışmaları olmak.
İktisat Teorisi Doçent 1 (*) Doçentlik ünvanını Mikro İktisat alanında almış olmak ve sanayi iktisadı alanında çalışmaları olmak.
Turizm ve Otel Yönetimi Doçent 1 (*) Doktorasını Turizm İşletmeciliği anabilim dalında yapmış, Doçentliğini Pazarlama alanında almış olmak.
İktisat Tarihi Yard.Doç. 1 (*) İktisat alanında doktora yapmış olmak, iktisat tarihi ve iktisadi düşünceler tarihi alanında çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
MÜHENDİSLİK FAK.      
Maden Yatakları ve Jeokimya Profesör 1 Endüstriyel Hammaddeler ve Jeokimya konularında çalışmaları olmak.
Çevre Teknolojisi Profesör 1 Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı programında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış, Çevre Bilimleri ve Mühendisliği Bilim alanında Doçent, Su ve Atıksu arıtımı alanında çalışmaları olmak.
Çevre Teknolojisi Doçent 1 Çevre Mühendisliği ve Bilimi alanında doktora yapmış, Çevre Bilimleri ve Mühendisliği Bilim alanında Doçent, Yer altı Suyu konusuda çalışmaları olmak.
Maden Mekanizasyonu ve Teknolojisi Doçent 1 Maden Mühendisliği alanında doçent, Maden Üretim Yöntemleri ve Kaya Mekaniği konusunda çalışmaları olmak.
Ulaştırma Doçent 1 İnşaat Mühendisliği alanında Doçent, yol malzemeleri, agregalar ve modifiye bitümlerle ilgili görüntü analiz çalışmaları olmak.
Malzeme Bilimi Doçent 1 Malzeme ve Metalurji Mühendisliği alanında Doçent ünvanını almış, Makine Mühendisliği alanında Doktora, Triboloji ve Yüzey İşlemleri alanlarında araştırmaları olmak.
Konstrüksiyon ve İmalat Doçent 1 Makine Mühendisliği Bölümü (Konstrüksiyon-İmalat) doktora, Makina Elemanları, Optimizasyon ve Sandviç Kompozit Bağlantılar üzerine çalışmaları olmak .
Yapı Malzemesi Yard.Doç. 1 İnşaat Mühendisliği lisans mezunu, yüksek performanslı beton konusunda çalışmaları olmak.
Termodinamik Yard.Doç. 1 Makine Mühendisliği Lisans mezunu, Termodinamik alanında çalışmaları olmak.
Makine Teorisi ve Dinamiği Yard.Doç. 1 Makine Mühendisliği Anabilim Dalı-Makine Teorisi ve Dinamiği programında doktora yapmış olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
MİMARLIK FAKÜLTESİ      
Bina Bilgisi Doçent 1 Temel Alanı Mimarlık, Tasarım Bilim Alanında Doçent olmak, Görsel Kültür, Sinemada Mekan ve Mimarlık Kuramları konularında çalışmaları olmak.
Bina Bilgisi Doçent 1 Modern mimarlık alanında çalışmaları olmak.
Restorasyon Doçent 1 Tarihi çerçevede yeni yapı , tarihi yapılara çağdaş ekler konularında çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
TIP FAKÜLTESİ      
Enfeksiyon Hastalıkları Profesör 1 -
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör 1 Spor yaralanmaları, Proprioseptif değerlendirme ve rehabilitasyonları alanlarında çalışmaları olmak.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör 1 Serebral Palsi Rehabilitasyonu konusunda çalışmaları olmak.
Tıbbi Patoloji Profesör 1 Jinekolojik Patoloji konusunda çalışmaları olmak.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri konusunda sertifika sahibi ve çalışmaları olmak.
Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Profesör 1 Pediatrik Otolarengoloji alanında çalışmaları olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 Konusunda moleküler ve genetik araştırmaları olmak.
Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 Aort Anavrizmalarında Endovasküler Stent Greft alanında çalışmaları olmak.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Profesör 1 Kardiyovasküler cerrahi anestezi ile ilgili çalışmaları olmak
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Çocuk Acil Yandal uzmanı olmak ve/veya Çocuk Acil alanında ulusal ve uluslar arası akademik çalışmaları olmak
Çocuk Cerrahisi Profesör 1 Fetal cerrahi ve tedaviler alanında çalışmaları olmak
Deri ve Zührevi Hastalıklar Profesör 1 Lazer konusunda çalışmaları olmak.
Anatomi Profesör 1 Omurganın bölümlerinin cerrahi anatomisi alanında çalışmaları olmak.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Profesör 1 Kafa tabanı cerrahisi ve tümörleri konusunda çalışmaları olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 Gastasyonel diyabet ve diyabetik ayak konusunda çalışmaları olmak.
Tıbbi Mikrobiyoloji Doçent 1 Maya ve küf mantarlarında antifungal duyarlılık ve direnç mekanizmaları çalışmaları olmak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 Çocuk Romatoloji alanında çalışmaları olmak.
Tıbbi Biyokimya Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu, Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanı ve Temel Onkoloji Anabilim Dalında doktora yapmış olmak.
Tıbbi Biyoloji Doçent 1 Kemik İliği Sitogenetik Analiz ve yorumu alanında çalişmaları olmak.
Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Doçent 1 Halk Sağlığı alanında doçent, biyoistatistik alanında deneyimli olmak.
Nöroloji Doçent 1 Serebrovasküler hastalıklar ve akut dönem tedavileri konusunda çalışmaları olmak.
İç Hastalıkları Doçent 1 Hematoloji Yan Dal Uzmanı olmak
Üroloji Doçent 1 Androloji ve Deneysel Üroloji alanında çalışmaları olmak
Anatomi Yard.Doç. 1 Tıp Doktoru, Anatomi doktorası, Santral Sinir Sisteminde stereolojik volümetrik çalışmaları olmak.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Yard.Doç. 1 Stereolojik yöntemle beyin yapıları konusunda çalışmaları olmak.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Yard.Doç. 1 -
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yard.Doç. 1 Prematüre yeni doğan anestezisi alanında çalışmaları olmak.
Deri ve Zührevi Hastalıklar Yard.Doç. 1 Lazer ve Fototerapi konusunda çalışmalar yapmış olmak.
Ortopedi ve Travmatoloji Yard.Doç. 1 Ortopedik Onkoloji ve Biyomekanik alanında çalışmaları olmak.
BİRİM/ANASANAT DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
DEVLET KONSERVATUVARI      
Piyano Profesör 1 Müzik Anasanat Dalı sanatta yeterlilik diplomasına sahip, Müzik alanında doçent ünvanı bulunmak.
Yaylı Çalgılar Doçent 1 Viyolonsel programında yükseklisans, müzik anasanat dalında sanatta yeterlilik almış olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTA SYON YÜKSEKOKULU      
  Doçent 1 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doçent, nöroloji ve kardiyopulmoner fizyoterapi alanında çalışmaları olmak.
  Yard.Doç. 1 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon anabilim dalında yürütülen doktora programlarından mezun olmak.
BİRİM/BÖLÜMÜ UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
İZMİR MESLEK YÜKSEKOKUL U      
Teknik Programlar (El Sanatları) Doçent 1 Gemoloji alanında çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU      
- Profesör 1 Kulak Burun Boğaz uzmanı olmak.
- Yard.Doç. 1 Biyokimya doktora, invitro implamasyon modelleri konusunda çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
REHA MİDİLLİ FOÇA TURİZM İŞLETMECİLİ Ğİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU    
- Yard.Doç. 1 İşletme Yüksek Lisans ve Doktora, Lojistik, Safha ve Faaliyet tabanlı maliyetler konularında çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
TORBALI MESLEK YÜKSEKOKULU    
- Doçent 1 Cevher Hazırlama programında doktora yapmış olmak ve endüstriyel hammaddelerin zenginleştirilmesi konusunda çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ E NSTİTÜSÜ    
- Profesör 1 Sosyal ve ekonomik tarih alanlarında araştırmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ ENSTİ TÜSÜ    
Deniz Bilimleri Profesör 1 Deniz Biyolojisi ve Balıkçılık yüksek lisans ve doktora, Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Doçent, Denizel Zooplankton Ekolojisi konularında çalışmaları olmak.
Deniz Bilimleri Profesör 1 Jeoloji Mühendisliği Bölümü lisans mezunu, Deniz Bilimleri (Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği) Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış, Doçentliğini almış olmak.
Deniz Bilimleri Doçent 1 Deniz Memelileri ve Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi üzerine çalışmaları olmak.
BİRİM/ANABİLİM DALI UNVAN ADET ARANAN NİTELİKLER
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜS Ü      
- Profesör 1 Tıbbi Biyoloji Doçenti olmak.