Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Aralık 2011 16:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN,

Üniversitemiz birimine, 2547 sayılı Kanun?un ilgili maddeleri ile 31.07.2008 tarihli ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? hükümleri çerçevesinde öğretim elemanı alınacaktır.

A- BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2-Başvurularda merkezi sınavdan (ALES?ten) en az 70 puan almış,

3-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 90 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, (YÖK Yürütme Kurulunun 03/11/2011 tarih ve 2011.31.8366 sayılı kararı ile TOEIC sınavının KPDS ve ÜDS eşdeğerliği 14/11/2011 tarihi itibariyle kaldırılmıştır)

4-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması,

5- İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Filolojisi, İngilizce Öğr. Bölümlerinden birinden yüksek lisans mezunu olmak. İlgili alanda en az 3 yıl eğitim-öğretim tecrübesi olmak, Atamaya hak kazananlardan, tecrübeye ilişkin belge ve beyanlarını, Kurumundan ve/veya SGK prim dökümleri ile kanıtlayamayanların ataması yapılmaz.

B- BAŞVURMA ŞEKLİ VE İSTENEN BELGELER

1-Başvuru dilekçesi: www.btu.edu.tr adresinden alınacak başvuru dilekçesi doldurularak, duyuru detay numarası mutlaka belirtilecektir.

2-Özgeçmiş,

3-ALES belgesinin fotokopisi veya internet çıktısı (ALES yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir.)

4-KPDS, ÜDS veya eşdeğerliği olan yabancı dil belgesinin fotokopisi veya internet çıktısı,

5-Lisans diploması fotokopisi,

6-Lisans transkript fotokopisi,

7-Lisans Üstü öğrenim yaptığına dair belge ve Lisans Üstü Transkript fotokopileri,

8-Yabancı ülkelerden alınmış diplomaların YÖK onaylı denklik belgesi

9-Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge.

10-Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile bir fiil ilgili alanda çalışıyor olanlar veya ayrılmış olanlar getireceklerdir),

11-İlan edilen kadroya bağlı olarak varsa tecrübe belgesi.

12-Nüfus cüzdanı örneği

13-Bir adet fotoğraf

Başvuru Notları:

1-Belgeler belirtilen sırayla koyulmalı ve başvuru dosyasına takılmalıdır.

2-Her aday sadece bir kadroya başvurabilecektir.

3-Adayların göreve hemen başlamalarına engel bir halin olmaması gerekir.

4-Tüm belgelerin asılları sınavın kazanılması durumunda ibraz edilmek zorundadır. Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak, yapıldıysa iptal edilecektir. Başvuruda bulunan aday bu şartı kabul etmiş sayılır. Ön Değerlendirme Sonucu ve Sınav Sonucu Üniversitemiz İnternet sitesinde yayınlanacaktır.

5- Başvuruda istenen belgeler fotokopi olması nedeniyle Sınav sonucu olumsuz olsa dahi başvuru belgeleri adaylara iade edilmez.

C-MUAFİYET

1-Doktorasını tamamlamış olanlar,

2-Bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar,

3-Yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvuruda bulunanlar merkezi sınav (ALES)?ten muaftır.

D-GİRİŞ SINAVI

1. Giriş sınavı ilan edilen tarihte BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) 16200 Osmangazi/BURSA adresinde yapılacaktır.

2. Giriş sınavı yazılı olarak yapılacaktır.

3. Giriş sınavına katılan adaylar fotoğraflı bir resmi kimlik belgesini yanında bulundurmak ve sınav sorumlularına ibraz etmekle yükümlüdürler. Geçerli bir kimliği olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

E-SINAV SONUÇLARININ İLANI

Ön değerlendirme ve nihai sınav sonuçları belirtilen tarihlerde üniversitemiz internet sitesinden (www.btu.edu.tr) duyurulacaktır. Söz konusu duyurular resmi tebligat niteliğindedir. Bu konuda adaylara ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

F- BAŞVURU YERİ

Başvuru; BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı'na şahsen verilecek veya posta ile gönderilecektir. İlan süresi içinde yapılmayan başvurularla eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacak olup, posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Kurumumuza ulaşmış olması gerekmektedir. İnternet üzerinden başvurular kabul edilmeyecektir.

G-İRTİBAT VE BAŞVURU ADRESİ:

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

(Merinos AKKM) 16200 Osmangazi/BURSA

Telefon: 0 (224) 314 16 17- 314 16 09- 314 16 05

Faks: 0 (224) 314 16 30

H-GENEL NOTLAR:

Not:1- 4?lük not sisteminin 100?lük not sistemine dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen dönüşüm tablosu esas alınacaktır.

Not:2- Bu konularda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. Üniversitemiz web adresinde yayınlanacak duyurular tebligat niteliğindedir.

  İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Öğr. Bölümlerinden birinden yüksek lisans mezunu olmak. İlgili alanda en az 3 yıl eğitim-öğretim tecrübesi olmak, Okutman 3 06 Ocak 2012