İşbankası Müfettiş Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

İlan Giriş : 27 Şubat 2005 12:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İşbankası Müfettiş Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Sınavlar 16 Nisans 2005 tarihinde yabancı dil yazılı sınavı ile başlayacaktır. Sınava başvurular, 28 Şubat 2005 saat 09:30- 21 Mart 2005 saat 18:00 arasında bankamız internet sitesinden kabul edilecektir. (http://www.isbank.com.tr)

Sınava katılacak adaylarda aranan koşullar

1 TC Vatandaşı olmak
2 En az dört yıl süreyle eğitim veren üniversitelerin,
- İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, İktisat, Hukuk, Maliye ve Sisyasal Bilgiler Fakülteleri
- Fen ve Edebiyat Fakültelerinin İstatistik bölümleri
- İTÜ İşletme fakültesinin işletme mühendisliği
- Mimarlık ve mühendislik fakültelerinin endüstri müh.liği bölümü ve yine en az dört yıl süreyle eğitim veren yüksekokulların; bankacılık, sigortacılık, muhasebe, finans ve uluslararası ticaret bölümleri ile bunların yetkili makamlarca tanınmış, Türkiye ve yabancı ülkelerdeki dengi okulların birinden mezun veya son sınıf öğrencisi olmak (En geç 22 Temmuz 2005 tarihinde mezun olup bu durumu aynı tarih itibariyle belgeleyebilmek gerekmektedir)

Ya da sınav tarihi itibariyle bilgisayar, makine, İnşaat, Elektrik veya Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olup İşletme ya da ekonomi dallarında yüksek lisans derecesi almış olmak. (Yüksek lisans derecesini en geç 22 Temmuz 2005 tarihi itibariyle belgeleyebilmek gerekmektedir)

3 Yabancı Dil yazılı sınav tarihi itibariyle bayanlarda 25 (16 nisans 1980 ve sonra doğanlar), erkeklerde 27 (16 nisan 1978 ve sonra doğanlar) yaşını doldurmamış olmak.

4 Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış ya da en erken Aralık 2005 ayına kadar erteletmiş olmak. (Sınav tarihinde askerlik görevini yürütmekte olanların en geç 22 Temmuz 2005 tarihi itibariyle terhis olacak durumda olmaları gerekmektedir.)

5 İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden en az birini çok iyi derecede bilmek

6 Daha önce Bankamızın yaptığı sınavların herhangi birinin mülakat aşamasında başarısız sayılmamış olmak.

7 Her iki pozisyon için de, daha önce yapılan sınavlara birer defadan fazla katılmamış olmak.

8 Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya elverişli olmak (Bu durum, sınavı kazananlardan istenecek tam teşekküllü bir hasteneden alınmış sağlık kurulu raporu ile belgelendirilecektir)

9 Kamu haklarından yoksun bulunmamak.

10 Affa uğramış olsa bile herhangi bir suçtan dolayı hapis cezasına hüküm giymemiş olmak.

11 Resmi dairelere, kurum ve kuruluşlara mecburi yükümlülüğü altında bulunmamak

Müfettiş yardımcılığı ve uzman yardımcılığı giriş sınavlarının yabancı dil yazılı bölümü müşterek, sınavların diğer aşamaları ise ayrı ayrı yapılacaktır. Kesin tarihler, kazanan adaylara daha sonra bildirilecektir. Kesin tarihler, kazanan adaylara daha sonra bildirilecektir. Yazılı sınavlar Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde sözlü sınavlar İstanbulda yapılacaktır.

Adaylar Müfettiş yardımcılığı ve uzman yardımcılığı pozisyonlarını ayrı ayrı tercih edebileceği gibi, her iki pozisyona birden de başvurabilir.