Gazi Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

İlan Giriş : 22 Aralık 2011 01:18, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gazi Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 S.D.M.K. 48. maddesi hükümleri dâhilinde Öğretim Elemanı alınacaktır.

Başvurular ilanın Resmi Gazete?de yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23,25. ve 26. maddelerinde belirtilen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

PROFESÖR kadrolarına başvuracak adaylar daimi statüde çalıştırılacak olup adayların;

- Başvuru dilekçe ekinde; (www.personel.gazi.edu.tr adresinde bulunan dilekçe doldurularak yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak gösterilecektir.)

- Özgeçmiş

- Yayın Listesi

- (2) iki adet fotoğraf

- Nüfus cüzdanı sureti

- Doçentlik belgesi

- Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi,

Başvuru Dosyasında ise; Özgeçmiş, doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan (6) altı adet dosyayı (Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde ) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

DOÇENT kadrolarına başvuracak adaylar daimi statüde olup adayların;

- Başvuru dilekçe ekinde; (www.personel.gazi.edu.tr adresinde bulunan dilekçe),

- Özgeçmiş,

- Yayın Listesi

- (2) iki adet fotoğraf,

- Nüfus cüzdanı sureti,

- Doçentlik belgesi,

- Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi,

Başvuru Dosyasında ise; Özgeçmiş, Yayın listesi, doçentlik belgesi, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan (4) dört adet dosyayı(Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde ) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adaylar daimi statüde olup adayların;

- Başvuru dilekçesi ekinde; (www.personel.gazi.edu.tr adresinde bulunan dilekçe),

- Özgeçmiş,

- Yayın Listesi

- (2) iki adet fotoğraf,

- Nüfus cüzdanı sureti,

- Başvurdukları anabilim dalında yapmış oldukları doktora belgesi (yurtdışında alınan diplomaların Üniversiteler Arası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması)

- Varsa Yabancı Dil Belgesi

- Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesi,

Başvuru Dosyası; Özgeçmiş, Yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınları kapsayan (4) dört adet dosyayı, ilgili Fakülte Dekanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

NOT: 1) Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2) Doçent kadrosuna Profesörler, Yardımcı Doçent kadrolarına profesör ve doçentler müracaat edemez.

3) Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri için ilan edilecek kadrolara başvuran Öğretim Elemanlarının; başvuru esnasında 2547 sayılı Kanunun 36.maddesinin son fıkrasına göre aynı zamanda Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde ve Diş Hekimliği Fakültesinde en az 3 (Üç) yıl Döner Sermaye faaliyetleri kapsamında gelir elde edilen hizmetlerde çalışmayı ( Üniversite dışında başka yerde mesleklerini serbestçe icra etmemeyi ) taahhüt etmeleri zorunludur.

BİRİMİ BÖLÜM ABD UNVANI DER. ADET AÇIKLAMA
Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Temel Bilimler Profesör 1 1 Mikrobiyal Biyoteknoloji konusunda çalışmaları olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilimler Temel Bilimler Yardımcı Doçent 3 1 Tıbbi Mikrobiyoloji konusunda çalışmaları olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmakognozi Doçent 1 1  
Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Profesör 1 1 Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi konusunda çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Kuzey-Batı Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Profesör 1 1 Kuzey-Batı Türk Lehçeleri konusunda çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Rus Dili ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 3 1 Rus Edebiyatı konusunda çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Kimya Biyokimya Profesör 1 1 Doçentliğini biyokimya alanında almış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Profesör 1 1 Uygulamalı Matematik konusunda çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretimi Profesör 1 1 Eğitim Programları ve Öğretimi konusunda çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretimi Doçent 1 1 Eğitim Programları ve Öğretimi konusunda çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Felsefe Grubu Eğitimi Doçent 1 1 Bilim tarihi konusunda çalışmaları olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Türkçe Eğitimi Yardımcı Doçent 3 1 Ders kitapları incelemeleri konusunda doktora yapmış olmak.
Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Fransız Dili Eğitimi Profesör 1 1 Çeviri eğitimi konusunda çalışmaları olmak.
Gazi Meslek Yüksekokulu     Yardımcı Doçent 3 1 Bankacılık konusunda çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Endüstri Ürünleri Tasarımı Yardımcı Doçent 3 1 Endüstri ürünleri tasarımı konusunda çalışmaları olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Profesör 1 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Doçent 1 1 Sendikacılık hareketleri konusunda çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme (Yönetim ve Organizasyon) Doçent 1 1 Etik ve örgütsel bağlılık konusunda çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme İşletme Yardımcı Doçent 3 1 Küresel doğan işletmeler konusunda çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Doçent 1 1 Uluslararası ilişkiler ve Orta Doğu konusunda çalışmaları olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Halkla İlişkiler ve Tanıtım Doçent 1 1 Örgüt kültürü ve verimlilik konusunda çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doçent 1 1 Ses çevirme ve Türkçe konuşma araçları geliştirme konusunda çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Makine Mühendisliği (İmalat ve Konstrüksiyon) Profesör 1 1 İmalat sistemlerinin seçimi konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 İç tasarım teknolojisi konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Geleneksel Türk ahşap sanatı konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Bilgisayar destekli mobilya tasarımı konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Araç rotalama konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Sanal ve gerçek zamanlı laboratuar uygulamaları konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Elektrikte matematiksel yöntemler konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Alternatif enerji kaynakları konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Mikro denetleyiciler konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Matris konvektörler konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Yumuşak anahtarlama teknikleri konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Fiber yükselteçler konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Köpük model konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Aşınma ve özel döküm yöntemleri konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Kaynakta ısı transferi konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Subapların kaynakla kaplanması konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Buji ile ateşlemeli motorlar konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Motor tasarımı ve imalatı konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Taşıt test ve fren sistemleri konusunda çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 İçten yanmalı motorlar konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Yardımcı Doçent 3 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, şaşılık refraktif cerrahi konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Yardımcı Doçent 3 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, robot cerrahisi sertifikası ve laparoskopik cerrahi eğitici sertifikası olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Profesör 1 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, USG ve nonvasküler girişim konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyasyon Onkolojisi Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, çocuk göğüs hastalıkları konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, pediatrik kemik iliği transplantasyonu konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyokimya Doçent 1 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak, alanında tıpta uzmanlık belgesi olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri İmmünoloji Profesör 1 1 Kanser aşısı ve bağırsak lenfositleri konusunda çalışmaları olmak.
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yardımcı Doçent 3 1 Gıda mühendisliğinde saponin ve nitrat konularında çalışmaları olmak.
Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Rekreasyon Yönetimi Yardımcı Doçent 3 1 Turizm işletmelerinde dönüşümcü liderlik ve örgütsel bağlılık konusunda çalışmaları olmak.