Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Aralık 2011 08:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 23 ve 26 ncı maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğine göre Üniversitemize Öğretim Üyeleri (Profesör ve Yardımcı Doçent) alınacaktır. 657 sayılı DMK'nun 48 inci maddesi uyarınca Devlet hizmetine girmede aranan şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ : 21/12/2011

SON BAŞVURU TARİHİ : 04/01/2012

A- MÜRACAATLARDA ARANACAK ŞARTLAR \T İSTENEN BELGELER

PROFESÖR KADROSU İÇİN:

1) Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracak adaylar yayın listesi. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 17 nci maddesinde yazılı bilgi ve belgeleri kapsayan 6 takım dosya ile birlikte aşağıdaki belgeleri hazırlayarak müracaat edeceklerdir.

1.1- Başvuru dilekçesi: http://www.bayburt. edu.tr adresinde yer alan başvuru dilekçesi doldurularak birim, bölüm ve anabilim dalı mutlaka belirtilecektir.

1.2- Özgeçmiş (YÖK Formatında).

1.3- Doçentlik Belgesi fotokopisi.

1.4- Lisans. Yüksek Lisans. Doktora/Uzmanlık belgelerinin fotokopisi.

1.5- Hizmet Belgesi (Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi çalıştığı kurumlardan alacakları onaylı ayrıntılı belge),

1.6-2 adet fotoğraf

1.7- Yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Üniversitelerarası Kurulca denkliğini gösterir belgenin fotokopisi.

2) 2547 sayılı Kanunun 26 ncı maddesinde belirtilen şartlara haiz, olmak.

3) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği kriterlerinde Profesörlük için belirtilen şartlara haiz olmak

4) Adayların ilan edilen kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarım taşımaları gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT KADROSU İÇİN:

1) Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarım kapsayan 4 takım dosya ile birlikte aşağıdaki belgeleri hazırlayarak müracaat edeceklerdir.

1.1- Başvuru dilekçesi: http://www.bayburt. edu.tr adresinde yer alan başvuru dilekçesi doldurularak birim, bölüm ve anabilim dalı mutlaka belirtilecektir.

1.2- Özgeçmiş (YOK Formatında).

1.3- Lisans. Yüksek Lisans. Doktora/Uzmanlık belgelerinin fotokopisi.

1.4- Hizmet Belgesi (Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların daha önce çalışıp ayrılmış olsalar dahi çalıştığı kurumlardan alacakları onaylı ayrıntılı belge),

1.5-2 adet fotoğraf

1.6- Yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylandığım gösterir belgenin fotokopisi.

1.7- Erkek adaylar için askerlik durum beyanı. Askerlik yapmış ise terhis belgesi fotokopisi.

2) 2547 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak.

3) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği kriterlerinde Yardıma Doçentlik için belirtilen şartlara haiz olmak.

4) Adayların ilan edilen kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarım taşımaları gerekmektedir.

5) Yardımcı Doçentlik için başvuran adaylar Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 6 ve 7 ncı maddeleri uyarınca yabana dil sınavına tabi tutulacaklardır. Yabancı dil sınav tarihi ve yeri başvuru dosyalarının incelenmesinden sonra Üniversitemiz web sayfasında duyurulacaktır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

B- BAŞVURU YERİ

Başvurular Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Belirtilen koşullan taşımayan veya süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak olup. posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına ulaşmış olması gerekmektedir.

Not: Tüm belgelerin asılları sınavın kazanılması durumunda ibraz edilmek zorundadır. Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak, yapıldıysa iptal edilecektir. Başvuruda bulunan aday bu şartı kabul etmiş sayılır.

İlanen duyurulur.

S.N Birim Bölüm ABD Unvan Derece Adet Niteliği
1 Mühendislik Fak. İnşaat Mühendisliği Geoteknik Profesör 1 1 Geoteknik Anabilim Dalında Profesör olabilmek için gereken şartları sağlamak.
2 Mühendislik Fak. Gıda Mühendisliği Gıda Teknolojisi Yrd. Doç. 4 1 Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Mezunu olup. Gıda Teknolojisi Anabilinı Dalında Doktora yapmış olmak.
3 Mühendislik Fak. Gıda Mühendisliği Gıda Bilimleri Yrd. Doç. 4 1 Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans Mezunu olup. Gıda Bilimleri Anabilinı Dalında Doktora yapmış olmak.
4 Mühendislik Fak. İnşaat Mühendisliği Yapı Yrd. Doç. 4 1 Yapı Malzemeleri Alanında Doktora yapmış olmak.
5 Bayburt Eğitini Fak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Yrd. Doç. 3 1 Temel İslam Bilimleri Anabilinı Dalı Kelam Bilim Dalında Doktora yapmış olmak. Eş'ari Kelamı üzerinde çalışmış olmak.
6 Bayburt Eğitini Fak. İlköğretim Matematik Eğitimi Yrd. Doç. 5 1 Doktorasını Teknoloji Destekli Matematik Eğitimi Alanında yapmış olmak. Dinamik Matematik Öğrenme ortamları konusunda çalışmış olmak ve Uzaktan Eğitim Alanında deneyimi olmak.
7 Bayburt Eğitini Fak. İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Yrd. Doç. 3 1 Eğitim Fakültesi Mezunu olup. Fen Bilgisi alanında Doktora yapmış olmak.
8 Bayburt Eğitini Fak. İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Yrd. Doç. 5 1 Eğitim Fakültesi Mezunu olup. Biyoloji Eğitimi Bilim Dalında Doktora yapmış olmak.
9 Bayburt Eğitini Fak. İlköğretim Sınıf Eğitimi Yrd. Doç. 5 1 Eğitim Fakültesi Mezunu olup. Sınıf Eğitimi Anabilinı Dalında Doktora yapmış olmak.
10 İİBF İktisat İktisadi Gelişme ve Uluslararası İkt . Yrd. Doç. 3 1 İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilinı Dalında Doktora yapmış olmak.