Uzman Jandarma Okulu Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Ocak 2005 19:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Uzman Jandarma Okulu Öğrenci Alım İlanı

Hürriyet Gazetesi/26.01.2005

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN DUYURU

2005-2006 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA UZMAN JANDARMA OKULUNA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

1. 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında Uzman Jandarma Okulunda öğrenim görecek adayların başvurulan, 24 Ocak 2005 tarihinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklarında başlayacak, 18 Şubat 2005 tarihinde sona erecektir.
2. Başvuru için gerekli bilgileri içeren Tanıtım Broşürü ile Başvuru Belgeleri, İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklanndaki başvuru bürolarından temin edilecektir.
3. Başvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak seçme sınavlarının l inci aşaması olan Yazılı Sınav, ÖJrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir.
4. Yazılı Sınav, 07 Mayıs 2005 tarihinde ADANA, AFYON, ANKARA, ELAZIĞ, ERZURUM, GAZİANTEP, İSTANBUL, İZMİR, KAYSERİ, KONYA, MALATYA, SAMSUN, SİVAS ve VAN illerinde yapılacaktır.
5. Uzman Jandarma Okuluna başvuruda bulunacak adayların;
a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması,
b. En az lise ve dengi okul mezunu veya Haziran 2005 döneminde mezun olabilecek durumda olması, (Liseler, Açık Öğretim Liseleri, Çok Programlı Liseler, Öğretmen Liseleri, Ticaret Meslek Liseleri, Teknik Liseler, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, Endüstri Meslek Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri ve Diğer Meslek Liselerinin başvuru kılavuzlarında belirtilecek programlan) veya meslek yüksekokulu, yüksekokul ve fakültelerden mezun veya halen öğrenim görmekte olması,
c. En az 19 yaşında (l 986 doğumlu), en fazla 24 yaşında (1981 doğumlu) olması, (Adayların yaşının hesaplanması; gün ve aya bakılmaksızın 2005 yılından adayın doğum yılı çıkanlmak suretiyle yapılır.) ç. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen askerî öğrenciliide ilgili sağlık koşullarına sahip olması,
d. Askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkmamış veya çıkanlmamış; sivil okullardan çıkanlmaınış olması,
e. Askerlik hizmetini yapmış olması, yapmamış ise tecilli olması, Seçme Sınavlan (Fizikî Kontrol, Bedenî Yetenek ve Mülakat Srnavlan) ile Kesin Kayıt-Kabul işlemleri şuasında, silâh altında olmaması veya askerlik hizmetini yapmak üzere silâh altına alınacak olmaması veya askerlik hizmetini yapmış ise okulun eğıtim-öğretime başlayacağı yıl itibariyle terhisine müteakip en geç iki yıl (2003,2004 yıllan ile 20 Haziran 2005 tarihine kadar terhis olanlar) içinde başvuruda bulunması,
f. Herhangi bir kadınla nikâhsız olarak birlikte yaşamaması, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olan adaylar hariç; nişanlı,evli veya dul olmaması gerekmektedir.
6. Yazılı sınavı kazanan adaylar; 20-21-22-23 Haziran 2005 tarihleri arasında "Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe/ANKARA"da Fizikî Kontrol, Bedenî Yetenek ve Mülakat sınavlarına alınacaklardır.
7. Uzman Jandarmaların zorunlu hizmet süresi l O yıl olup, isteyen bu süre sonunda aynlma hakkına sahiptir.
8. Gerekli niteliklere sahip uzman jandarmalar, uygulanacak sınavda başanlı olmaları ve J.Gn.K.lığınca belirlenen kontenjan içerisinde yer almaları halinde, verilecek eğitim ve öğretimi müteakip Astsubay olabilmektedir.
9. Başvurma Belgesinde f .C. Kimlik Numarası gerektiğinden Nüfus Cüzdanında T.C. Kimlik Numarası bulunmayan adayların başvuru tarihinden önce bu numarayı almaları gerekmektedir.
10. Başvuru ve Aday Kayıt İşlemleri ile ilgili konularda ihtiyaç duyulabilecek bilgiler, aşağıdaki adres ile telefon numaralarından veya www. jandarma.tsk.mil.tr internet adresinden öğrenilebilir.

Adres: JandarmaOkullar Komutanlığı
İnsan Kaynaklan Seçme ve Değerlendirme Merkezi
Beytepe/ANKARA
Tel.: (0312) 456 60 76 - (0312) 456 60 77