Hacettepe Üniv. Y. Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İlan Giriş : 16 Ocak 2005 13:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hacettepe Üniv. Y. Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İlandan haberdar eden: İmhotep

H.Ü. FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2004-2005 Bahar Yarıyılı

Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimine Başvuracak Öğrencilerin Dikkatine:

17- 28 Ocak 2005 Yüksek Lisans ve Doktora Başvurularının Kabul Edilmesi. Posta ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

07- 09 Şubat 2005 Yüksek Lisans ve Doktora Adaylarının Mülakat/Yetenek

Değerlendirilmesi.

14 Şubat 2005 Doktora ve Yüksek Lisans Programlarına kabul edilenlerin Duyurulması.

16-18 Şubat 2005 Yeni öğrenci kayıtlarının ve Ders programlarının yapılması. Öğrenci katkı paylarının yatırılması.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların Lisans derecesi, Doktora programına başvuracak adayların Yüksek Lisans derecesi belgelerinin noterden veya mezun olunan okuldan onaylatılmış fotokopileri. Bu Belgeler Kesin Kayıt Sırasında İstenecektir.

2. Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylar için onaylı Lisans Not Çizelgesi (transkrip). Doktora programına başvuracak adaylar için onaylı Lisans ve Yüksek Lisans Not Çizelgeleri (Transkript). Bu Belgeler Başvuru Sırasında İstenecektir.

3. Son iki yıl içerisinde yapılmış (başvuru tarihi itibarıyla) bir LES sınavından en az Sayısal 50 puan alındığına dair belge (yüksek lisans ve doktora).

4. GRE sınavında en az 1100 puan (kantitatif ve analitik kısımlar toplamı) LES yerine sayılır. GRE de yeni değerlendirmeye göre puan alan adaylar için Yüksek Öğretim Kurumunca belirlenen ölçütler esas alınır.

5. Referans Mektubu (2 adet, kapalı ve zarfın ağzı imzalı). Doktora programına müracaat eden adayların niçin doktora yapmak istediklerini belirten niyet mektubu.

6. Yabancı Dil: Lisansüstü eğitim programlarına başvuracak adaylar için, H.Ü. Senatosunun 21 Eylül 2004 tarihli kararı doğrultusunda, Üniversitemiz tarafından yabancı dil yeterlik sınavı yapılmayacaktır. Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından şimdiye kadar yapılmış olan yabancı dil yeterlik sınav sonuçları ise (Yüksek Lisans en az 65/100, Doktora en az 75/100) sınav tarihinden itibaren beş yıl geçerlidir.

Diğer adaylardan Yüksek Lisans için en az KPDS-60, ÜDS-60, TOEFL-187, IELTS-6.5, CPE-C; Doktora için en az KPDS-75, ÜDS-75, TOEFL-213, IELTS-7.5, CPE-B, puana sahip olanlar yabancı dil koşulunu yerine getirmiş sayılırlar. Almanca veya Fransızca uluslararası lisan sınavlarında alınan puanların eşdeğerliği için Üniversite senatosunca kabul edilen ölçütler esastır. Kimya ve Nükleer Enerji Mühendisliği Anabilim Dalları lisansüstü programlarına başvuran adaylar, yabancı dil sınavına İngilizceden girmek zorundadırlar.

7. 2004-2005 Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi kabul edecek Enstitümüz Anabilim Dallarına başvuracak adayların, yukarıdaki belgeleri eksiksiz olarak tamamlamaları koşuldur.

Adayların bu belgelere ekleyecekleri:

- http://www.fenbilimleri.hacettepe.edu.tr/formlar.htm adresinden indirebilecekleri LİSANSÜSTÜ ADAY BAŞVURU FORMU

- son bir yılda çekilmiş bir adet fotoğraf (Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Kıyafet Yönetmeliğine uygun),

- TC Kimlik Numarası,

- bir adet Nufus Cüzdanı fotokopisi (Nufus Cüzdanının aslı, başvuru sırasında mutlaka adayların yanında olmalıdır)

ile birlikte 17- 28 Ocak 2005 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Beytepe-Ankara adresine bizzat başvurarak kayıtlarını yaptırması gereklidir.

KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN.


Sağlık bilimleri nestitüsü kontenjanları için buraya, başvuru koşulları için şuraya tıklayınız. (Başvuru Tarihleri 24 - 28 Ocak 2005)


Sosyal bilimleri nestitüsü kontenjanları için buraya, başvuru koşulları için şuraya tıklayınız. (Başvuru Tarihleri 24 - 28 Ocak 2005)


Bilişim Enstitüsü kontenjanları için tıklayın. (Başvuru Tarihleri 24 - 28 Ocak 2005)


Atatürk İlkeleri ve Inkılap tarihi Enstitüsü kontenları için tıklayın. (Başvuru Tarihleri 24 - 28 Ocak 2005)