İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 10 Kasım 2011 12:25, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile ilgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Oğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmelik hükümlerine göre öğretim elemanı alınacak olup yardımcı doçent kadrosuna müracaat edecek adayların Enstitümüz Senatosunun 27/07/2010 tarih ve ve 11/2 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir.

1- İstenen Belgeler:

a) Profesör ve doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı profesörler 6 nüsha, doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak, (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.)

b) Yardımcı doçent kadrosuna başvuracak adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, lisans, yüksek lisans, doktora diploması, doktora tezi, yabancı dil başarı belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampus alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. (Senato Kararı, Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru suresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVAN ADET DERECE AÇIKLAMA
Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Profesör 1 1 Bitki ıslahı genetiği konusunda doktoraya sahip olmak. Bitkilerde moleküler markör uygulamaları ve genom haritaları konusunda projeleri ve ulusal ve uluslararası yayınları olmak.
Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Profesör 1 1 Optik Haberleşme Sistemleri ve Komponentleri konusunda araştırma ve yayınlan olmak.
Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Doçent 1 1 Kontrol Teorisi ve Mekatronik uygulamaları konusunda araştırma ve yayınları olmak.
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Doçent 1 1 Gıda işlemede aktarım olayları. ısısal olmayan gıda teknolojileri, gıda proseslerinin CFD simülasyonu, gıdaların fiziksel özellikleri ve sıvı fermantasyon ortamlarının morfolojik ve reolojik özellikleri konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Doçent 1 1 Karbondıoksidin tutuklanması ve kömür yataklarının depolanması, kömür yataklarından metan gazı üretimine yönelik matematiksel model ve hacmi değişen katılar için adsorpsiyon denkleminin geliştirilmesi ve enzim immobili/asyonu konularında çalışmaları ve yayınlan olmak.
Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 3 Pasif Optik Ağlar. Optik fiber. Metroloji. Optik sensörlcri, Optik Haberleşme konularında çalışmaları ve yayınlan olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Mimarlık temel alanında almış olmak. Bina Performansı. Bilişim Teknolojileri. Birlikte İşlerlik. Yazılım Geliştirme konularında çalışmalan olmak.
Mimarlık Fakültesi Şehircilik Doçent 1 1 Şehir Planlama lisans derecesine sahip olmak, Kentsel Ulaşım ve Altyapı Planlaması alanında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Şehircilik Yardımcı Doçent 1 3 Şehir Planlama lisans derecesine sahip olmak, Sosyo Mekansal Segregasyon, Kırsal Planlama ve Kentsel Koruma Planlaması alanlannda çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Şehircilik Yardımcı Doçent 1 4 Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama veya Ekonomi Lisans derecesine sahip olmak. Şehir ve Bölge Planlama veya Ekonomi Lisans derecesine sahip adayların, istatistik, ekonomi, kent ve bölge ekonomisi ve ekonometri konularında lisans ve lisans üstü dUzeyde ders açabilecek konumda, aynca kent. bölge ve/veya ulaştırma ekonomisi konusularında akademik çalışmalan olmak. Mimarlık Lisans derecesine sahip adaylarda, temel ve kentsel tasarım projeleri konulannda lisans ve lisans üstü ders açabilecek konumda ve çevre bilimi, çevresel psikoloji, çevre modcllcmcsi veya çevre teknolojileri konularında akademik çalışmaları olmak.
Mimarlık Fakültesi Endüstri ürünleri Tasarımı Yardımcı Doçent 1 3 Medya Sanatları Bölümünden doktora derecesine sahıip olmak; görsel iletişim tasarımı, sinema ve medya alanında çalışma ve yayınlan olmak.