Akdeniz Üniversitesi Y.Lisans Ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 07 Ocak 2005 17:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Akdeniz Üniversitesi Y.Lisans Ve Doktora Program İlanı

1. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü?ne 2004-2005 Eğitim-Öğretim BAHAR Yarıyılında ?Lisansüstü? eğitimi için aşağıda belirtilen programlara sınavla öğrenci alınacaktır.

Anabilim Dalı

Programı

Kontenjan

Açıklama

İşletme

Doktora

Tezsiz Yüksek Lisans İ.Ö.

3

30

               

                      -

Eğitim Bilimleri

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans İ.Ö.

30

 

-

İktisat

Gıda Ekonomisi ve İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans

5

 

 

 

-

Felsefe

Yüksek Lisans

7

-

Tarih (Yeniçağ Tarihi)

Yüksek Lisans

Doktora

2

2

 

-

Resim Anasanat Dalı

Yüksek Lisans

5

-

Spor Yöneticiliği

Yüksek Lisans

2

-

Sosyoloji (*)

Yüksek Lisans

5

-

(*) Başvuracak adayların; Sosyoloji mezunu olmaları gerekmektedir.

http://www.akdeniz.edu.tr/sosyalduyuru.htm

2. BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

Adayların, ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde aşağıda istenen belgeler ile birlikte, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dumlupınar Bulvarı İ.İ.B.F. A Blok Binası Kat:4 Kampus/ANTALYA adresindeki Enstitü Sekreterliğine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Tel: 0242 227 78 57, Faks: 0242 227 78 56

            3. ÖNKAYITTA İSTENEN BELGELER

a-      Yüksek Lisans için ?Lisans?, Doktora için ?Yüksek Lisans? diplomasının aslı, onaylı örneği, çıkış belgesi veya mezuniyet durum belgesi.

b-     Yüksek Lisans/Doktora başvurusu için: Lisans ve Yüksek Lisans derecesini gösteren belge (Transkript) Not ortalaması 100 puan üzerinden hesaplanmış olmalıdır (4?lü sistemden mezun olanlar için).

c-      Adayların öğrenim görmek istedikleri Anabilim Dalını, Yüksek Lisan, Doktora programını, yabancı dilini ve özgeçmişini içeren dilekçe. (Enstitüde matbu olarak hazırlanmıştır).

d-     Yüksek Lisans için Tarih Anabilim Dalında sözel, diğer Anabilim Dallarında eşit ağırlıklı en az 45, Doktora için ise en az 50 puan alındığını gösterir, 2 yıldan eski olmayan, Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (LES) sonuç belgesi.

e-      4 Adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm boyutunda).

f-       Nüfus cüzdanın onaylı örneği.

g-      Sınav giderleri için Ziraat Bankası Merkez- Antalya Şubesi?nin 36716179 numaralı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü hesabına 50.000.000 TL, sadece yabancı dil sınavına girecekler ise 25.000.000 TL yatırdıklarına dair banka dekontu.

4. AÇIKLAMALAR

a-      Giriş sınavları; mülakat (sözlü) ve yabancı dil sınavı olmak üzere iki aşamalıdır.

b-      Mülakatlar ilgili Anabilim Dalı tarafından yapılacaktır. Giriş sınavlarının ilk aşamasında başarılı; LES notu, Lisans derecesi, Yüksek Lisans derecesi (Doktora için) ve mülakat notlarının ağırlıklı ortalaması alınarak belirlenecektir. İlan edilen kontenjan kapsamında kalan ve başarılı olan adaylar, Üniversitemiz Yabancı Diller Bölümü tarafından merkezi olarak yapılacak olan Yabancı Dil sınavına tabi tutulacaktır.

c-      Mülakat tarihleri ve yerleri ile ilgili bilgiler, başvuru sırasında Enstitü Sekreterliği?nden veya Enstitü panolarındaki ilandan öğrenilecektir.

d-      Kontenjan ilanları kadrosuzdur. Ancak YÖK ve Maliye Bakanlığı?nın izni ile Üniversitemize ayrılan Araştırma Görevliliği kadrolarına Enstitümüz kontenjanı dahilinde ve ilgili Anabilim Dalı Kurul Kararları doğrultusunda uygun bulunan öğrenciler atanabileceklerdir.

e-      Yabancı Dil sınavından başarısız olan adaylar, Üniversitemiz tarafından açılacak olan isteği bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına (açıldığı takdirde) devam edebileceklerdir.Yabancı dil sınavından başarısız olan adayların, giriş sınavını takiben yapılacak olan iki merkezi yabancı dil sınavından birinde başarılı olmaları veya bir yıl içerisinde (f) bendinde belirtilen koşulu yerine getirmeleri halinde ilgili programa kesin kayıtları yapılacak, aksi halde Enstitü ile ilişkileri kesilecektir.

f-       ÜDS (Üniversiteler arası Kurul Yabancı Dil sınavı)?den veya KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı)?dan 50 (elli) ve üzerinde puan aldığını belgeleyen adaylar yabancı dil sınavından muaf  tutulacaktır.