Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Ekim 2011 07:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı?nca onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma, Atama ve Yükseltilme ile ilgili Değerlendirme Kriterleri Hükümlerine göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

(Profesörler için başlıca araştırma eserini özgeçmiş ve yayın listesinde belirteceklerdir.)

Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi ve anabilim dalını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya Sanatta Yeterlik Belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

İlanın yayınlandığı tarihi takip eden 15 (on beş) gün içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Öğretim Üyeliği kadrolarına başvurma, atama ve yükseltilme ile ilgili değerlendirme kriterlerine Üniversitemizin web sayfasındaki "Bağlantılar" bölümünden ulaşılabilir.

Adaylar listelerini kriterlerdeki puanlamaya göre puanlayıp, puanlanmış listeyi eklemek zorundadırlar.

Tıp Fakültesine ait kadrolara başvuracak Öğretim Üyesi adaylarının Tıp Fakültesi mezunu olması zorunludur. (Özel şartlar hariç)

Dilekçe, Özgeçmiş ve SDÜ Öğretim Üyeliğine Başvuracak Adayların Yayınlarını

Puanlama Formu formatına http://persdb.sdu.edu.tr?den ?SDÜ Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma, Atama, Yükseltilme ve değerlendirme Kriterleri? bölümünden ulaşılabilir.

Birimi/Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derc . Adet Niteliği
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği Konstrüksiyon-İmalat Profesör 1 1 Tornalama işlemlerinde işlem planlaması ve optimizasyon çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Genel Sosyoloji ve Metodoloji Profesör 1 1 Yaşama tarzı, din-devlet ve din-siyaset ilişkisi konusunda çalışma yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Cerrahi Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Ortopedi ve Travmatoloji Profesör Doçent 1 1 1 1 Eğitimsel müdahale konusunda çalışmaları olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bil. Oral- Diagnoz ve Radyoloji Profesör 1 1 Osteoporoz ve Romatoid artrik konularında çalışma yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Mali İktisat Doçent 1 1 Kamu Finansmanı ve kamu borçları üzerine çalışmış olmak.
Ziraat Fakültesi Zootekni Hayvan Yetiştirme Profesör 1 1 Kanatlı hayvan yetiştirme ve ıslahı alanında çalışıyor olmak.
İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Temel İslam Bilimleri Din Psikolojisi İslam Hukuku Profesör Profesör 1 1 1 1  
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Ticaret Hukuku Doçent 1 1 Ticaret Hukuku alanında çalışması olmak.
Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği İmalat Mühendisliği Doçent 2 1 İmalat alanında Doktora yapmış olmak.