Karaman Belediyesi İtfaiye Eri Alımİlanı

İlan Giriş : 14 Ekim 2011 08:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karaman Belediyesi İtfaiye Eri Alımİlanı

T.C. KARAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI

Karaman Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Belediye itfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye itfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinin (A) fıkrasında yer alan şartları taşımak koşuluyla, Belediyemizde boş bulunan aşağıda sınıfı, unvan, derece, sayısı, KPSS puanı, eğitim durumu belirtilen niteliklerde 21 adet itfaiye Eri kadrolarına personel alımı yapılacaktır.

SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ KPSS EĞİTİM DURUMU (TABAN PUANI)

G.İ.H. itfaiye Eri 11 21 E/K KPSSP94-70 Ortaöğretim (lise ve dengi okul)

TOPLAM: 21 Adet

İTFAİYE ERİ BAŞVURU ŞARTLARI:

1-Türk vatandaşı olmak,

2- itfaiye eri alımı sınavının yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, (16,11.1981 tarihinden sonra doğmuş olmak.)

3- Ortaöğretim (lise ve dengi okul) mezunu olmak,

4- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

5- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6- Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya muaf olmak,

7- Kalıcı, bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.

8- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

9- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az, 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+/?) 10 kg.dan fazla fark olmamak

10- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) girmiş ve KPSSP94 [ortaöğretim (lise ve dengi)] puan türünde 70 ve üzeri puan almış olmak. 2010 Yılı KPSS sınavının yapıldığı tarih olan 28.11.2010 tarihinden önce önlisans veya lisans mezunu olan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

SINAVA BAŞVURU:

Başvurular, Karaman Belediye Başkanlığı insan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne, itfaiye eri sınavına girecek adayın, kendisi tarafından şahsen yapılacaktır. (Faks, posta ve internet yolu ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.) Başvuru süresi 17/10/2011 Pazartesi Günü, saat: 08.00'de başlayıp, saat: 17.00'de sona

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan iş Başvuru Formu (Boş iş Başvuru Formu örneği Karaman Belediyesi insan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden temin edilecek veya www.karaman.bel.tr adresinden indirilecektir.)

2- KPSS Sonuç Belgesi örneği fotokopisi,

3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi, (T.C. Kimlik Nolu)

4- Ortaöğretim (lise ve dengi okul) diploma fotokopisi,

5- 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, (1 adedi başvuru formuna yapıştıracaktır.)

6- iş Başvuru Formundaki boy kilo tespiti her hangi bir sağlık kuruluşu tarafından onaylanmış olacaktır, (iş talep formundaki boy kilo tespit onayı olmayan adaylar değerlendirilmeye alınmayacaktır.)

7- iş Talep Formu'nu eksik dolduran ve yanlış beyanda bulunan, imzasız teslim edenler değerlendirmeye alınmayacaktır.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

İtfaiye Erliğine başvuran ve başvuru şartlannı taşıyan adaylardan, ilan edilen kadrolar için KPSS puanı en yüksek adaydan başlanmak üzere 3 katı aday sınava çağrılacak olup, sınava çağnlacakların listesi Başkanlığımız www.karaman.bel.tr internet sitesinden yayınlanacaktır Sınava çağnlan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. T.C. Kimlik Kartlarını ibraz etmek üzere Sınava Giriş Belgeleri mesai saatleri içinde Karaman Belediyesi insan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacaktır. Sınava katılmayacak adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV YERİ VE ZAMANI:

Sınav Karaman Belediye Başkanlığı Hizmet Binası'nda 16/11/2011 Çarşamba günü saat: 09.00'da sözlü sınav olarak başlayacak, sınava çağnlan adaylann tamamı bitirilmediği takdirde, takip eden tarihlerde sınava devam edilecektir. Sözlü sınav bittikten sonra dayanıklılık testi, Karaman Belediyesi itfaiye Müdürlüğünde yapılacaktır. Dayanıklılık testi için adaylar yanlannda eşofman ve spor ayakkabısı getireceklerdir. Adaylar Sınava Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanmak üzere Nüfus Cüzdanını (T.C. Kimlik Nolu) yanlarında bulunduracak ve sözlü sınava girerken Sınava Giriş Belgesini Sınav Komisyonuna teslim edeceklerdir.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT):

1- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2- Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi

3- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

4-Mahalli idareler ile ilgili Temel Mevzuat

5- Belediye itfaiye Yönetmeliğinin 16. maddesinin ö.bendi gereği dayanıklılık testi,

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Sözlü sınav, Sınav Komisyonu tarafından mülakat şeklinde yapılır. Adayların bu sınava alınmaları alfabetik soyadı sırasına göre yapılacaktır. Basan notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü Sınav Komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavında başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adayları dayanıklılık testi dahil olmak üzere, bu Yönetmelikte atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirir.

Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar aday, komisyonca belirlenen sözlü sınav listesindeki başarı sıralamasına göre sınavın bitiş tarihi takiben ikinci işgünü içerisinde, liste halinde belediyemiz ilan panoları ile www.karaman.bel.tr internet adresinden ilan edilir Sınav sonuçları kazanan adaylara da ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir Bu tebligatta sözlü sınavda başarılı olan adayların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir.

Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar asil, yarısı kadar yedek üye belirlenecektir Sınavı Kazanan adaylardan süresi içinde, atanması için gerekli belge ve işlemleri tamamlamayanların, eksik ve yanlış beyanda bulunarak görevine başlayamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı yada taleplerde aranan kriterlerin mevcut olmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak iddia edemezler ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Hanen duyurulur.